Dimitri Verhulst - Bechamel Mucho

Zaterdag 8 juni 2024, van 14:00 tot 15:00 | OBA Roelof Hartplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 6 juni verschijnt de nieuwste roman van Dimitri Verhulst: Bechamel Mucho (Atlas/Contact). Hij vertelt er over in de OBA Roelof Hartplein.

Bechamel Mucho begint als een zonnige diavoorstelling van een zorgeloze zomer, waarbij allerhande gasten van een Spaans clubhotel de revue passeren. Maar schijn bedriegt, want al snel ontvouwt zich een scherpe en meeslepende schets van de consumptiemaatschappij.

De kersverse weduwe, de alleenstaande moeder met kind, de vrouwelijke helft van een uitgeblust echtpaar, de jonge stewardess op zoek naar ontspanning, de fitte fietser, iedere gast heeft haar eigen verhaal. En allemaal willen ze, al dan niet voor een nacht, Alex de animator van het hotel. En het is Alex die aan het einde van het seizoen moet beslissen wat hij gaat doen. Of eigenlijk: wie hij wil zijn.

Dimitri Verhulst schreef romans, verhalen, gedichten, essays, toneel, liedteksten, opera’s en scenario’s; hij presenteerde tv-programma’s en schreef in 2015 het Boekenweekgeschenk. Zijn werk werd herhaaldelijk onderscheiden met nationale en internationale prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Uil Publieksprijs, en zijn boeken worden in 30 talen gelezen.

Lot Douze (voorheen van boekhandel Over het water) gaat met Dimitri Verhulst in gesprek over zijn werk en natuurlijk over Bechamel Mucho in het bijzonder. Na afloop is Boekhandel Van Rossum aanwezig, signeert Verhulst en is de bar geopend.

OBA Roelof Hartplein | Roelof Hartplein 430 | 1071 TT Amsterdam
T: 020-5230900 | E: roelofhartplein@oba.nl

Foto Dimitri Verhulst @Michiel Hendryckx

aanmelden