KETI KOTI MAAND | Eten + filmvertoning Marroncultuur

Woensdag 19 juni 2024, van 18:00 tot 21:30 | OBA Roelof Hartplein

Kosten: toegang gratis | aanmelden vereist

Deze avond eten we samen een heerlijke Surinaamse maaltijd en kijken we naar de film Stones Have Laws. Deze film gaat over de Marroncultuur en de invloed die de slavernij vandaag de dag nog heeft.

Deze participatieve film is gemaakt door de Surinaamse theatermaker Tolin Alexander samen met filmmakers Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan. De Marrongemeenschap is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de film. Na afloop praten we na met de makers.

Bekijk de trailer hier: https://vriza.org/en/portfolio-items/stones-have-laws/

Programma:
17:30 – inloop
18:00 – samen eten
19:00 – filmvertoning
20:45 – nagesprek
21:30 – einde

De maand juni staat bij de OBA in het teken van Keti Koti. Elk jaar op 1 juli vieren we tijdens Keti Koti, wat ‘ketenen gebroken’ betekent, de afschaffing van de slavernij. Op 1 juli 1863 werd de slavernij bij wet afgeschaft in Suriname en de Caraïbische eilanden. Toen nog koloniën van het Nederlands Koninkrijk. 45.000 tot slaaf gemaakten kwamen vrij. Omdat het belangrijk is dat we deze zwarte pagina uit de geschiedenis niet vergeten, organiseren wij samen met Dynamo en Gemeente Amsterdam een maand vol met verdiepende lezingen, films en gesprekken. Ook zullen we de cultuur vieren met muziek, eten en kunst.

OBA Roelof Hartplein | Roelof Hartplein 430 | 1071 TT Amsterdam
T: 020-5230900 | E: roelofhartplein@oba.nl

aanmelden (volgeboekt)

Let op: Het aanmelden voor eten + filmvertoning is VOLGEBOEKT.
Je kunt je nog wel aanmelden om alleen naar de filmrvertoning te gaan. Klik daarvoor op de knop hieronder.

aanmelden