Zuid ontmoet/meets the South

13 november 2023 t/m 14 januari 2024 | OBA Roelof Hartplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Veerkracht en hoop in onzekere omgevingen en tijden zijn terugkerende thema's in de schilderijen van Susanne de Vries (woont en werkt in Amsterdam). In haar expositie op OBA Roelof Hartplein laat ze op treffende wijze zien hoe de verdergaande mondialisering van de economie uitpakt voor de inwoners van twee geografische gebieden, te weten Amsterdam Zuid en the South.

Met haar doeken van de Zuid-As verbeeldt Susanne hoe de multinationals de aanblik van de stad Amsterdam ingrijpend veranderen. In deze werken toont ze haar fascinatie voor architectonische structuren, constructies in steigers en de schoonheid van rafelstukjes van de stad die dreigen te verdwijnen. Met haar werken geïnspireerd op het dagelijks leven in the South, schets ze een beeld hoe de lokale bevolking veerkrachtig omgaat met de kansen en bedreigingen van een veranderde wereldeconomie.

Susanne werkt meestal in olieverf en tegenwoordig ook met acryl of mixed media. Voor elk schilderij kiest ze een beperkt en evenwichtig kleurpalet, waardoor haar werken harmonie en rust uitstralen.

Weloverwogen analyseert ze haar onderwerp in vorm, licht en schaduw om op deze wijze de essentie van haar onderwerp te verbeelden. Dat is ook te zien in haar abstracte werk.

In haar portretten weet ze met houdingen, de lijnen van de gezichten en de oogopslag de kijker te intrigeren. Met schildersoog registreert de kunstenares de schoonheid van verval en transformatie, waarbij hoop en kracht een houvast biedt in een veranderde tijd en plaats.

OBA Roelof Hartplein | Roelof Hartplein 430 | 1071 TT Amsterdam
T: 0205230900 | E: roelofhartplein@oba.nl