Expositie: “Het groenblauwe Amsterdam Noord”

Woensdag 6 september 2023 t/m donderdag 30 november 2023 | OBA Van der Pek

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het regent vaker harder en onze stad kan dat niet aan. Amsterdams Rainproof is onderdeel van Waternet en werkt al een aantal jaren met Amsterdammers om de stad bestand tegen het water te maken. Tegelijkertijd is het belangrijk zo met water om te gaan dat er voldoende beschikbaar van is tijdens de intense hitte- en droogteperiodes. Op 6 september opent in OBA Van der Pek een expositie om Amsterdammers in Noord te inspireren bij te dragen aan deze missie. Rond Burendag gaan Noordelingen samen aan de slag en met Gemeente en Amsterdam Rainproof meters maken!

De expo verbeeldt het verhaal hoe de groene natuur- en blauwe waterdelen in Amsterdam Noord op elkaar af te stemmen voor een klimaatbestendige stad. We krijgen een indruk hoe we in Amsterdam Noord vanuit het verleden, via het heden richting de toekomst kunnen omgaan met de kwesties water, klimaat, groen en ook biodiversiteit. In de middag is er een workshop van Nicky Castricum om onze omgang met groen ook voor de insecten aantrekkelijk te maken. Want als het niet goed gaat met de bijen, wespen en vlinders is de natuur niet goed ingericht om mensen van voedsel zoals groente en fruit te voorzien. Nicky is expert en biedt Amsterdammers pure inspiratie. Hij heeft zich vooral verdiept in het vlinderrijk. Hij laat ons zien hoe wij mensen beter kunnen zorgen voor deze mooie en onmisbare schepsels. Met deze kennis kan een simpele kleine tuin veel goeds bieden aan milieu, mens en dier. Iedereen kan dus meedoen en bijdragen. De workshop is voor alle leeftijden! Tijdens de opening is er ook een presentatie van programmamanager Daniel Goedbloed van Amsterdam Rainproof, Lidy Zeinstra van ANMEC (Amsterdams Natuur en Milieu Educatie Centrum) en Arja Helmig (landschapsarchitect / Noordeling).

Openingsprogramma 14:00 tot 15:30 uur: Nicky Castricum met de Vlinderworkshop 15:45 tot 16:15 uur: Klimaatspel & watertafel met Lidy Zeinstra van ANMEC (Amsterdams Natuur en Milieu Educatie Centrum)

16:30 - 17:00 uur: Groenblauwe projecten van de Noordelingen op de kaart ‘Noord never nooit niet nat’; van geveltuinen tot blauwe parken 17:00 uur Opening met Daniel Goedbloed (Amsterdam Rainproof ) en Arja Helmig (landschapsarchitect /Noordeling ) over 'De Schoonheid van de wat? De Wadi!'

OBA Van der Pek | Gentiaanstraat 1 | 1031 AE Amsterdam
T: 020-5230900 | E: vanderpek@oba.nl