EXPOSITIE | Wij

27 november 2023 t/m 1 februari 2024 | OBA Waterlandplein

Kosten: toegang gratis | vrije inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

WIJ…doorbreken de cirkel van geweld is een recent project van Open mind waarmee zij, in samenwerking met een grote groep mensen die de cirkel van geweld hebben doorbroken, huiselijk geweld en kindermishandeling beter bespreekbaar willen maken.

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Een belangrijke taak is hier weggelegd voor de overheid, maar zij is logischerwijs niet in staat om al deze mensen te traceren en te ondersteunen. Open mind bundelt daarom haar krachten met het programma GHNT (Geweld Hoort Nergens Thuis) en haar regionale partners om de samenleving op te roepen mee te helpen de 'cirkel van geweld'te doorbreken.

WIJ…doorbreken de cirkel van geweld is een recent project van Open mind waarmee we, in samenwerking met een grote groep mensen die de cirkel van geweld hebben doorbroken, huiselijk geweld en kindermishandeling beter bespreekbaar willen maken.

Doel

Met het project WIJ…doorbreken de cirkel van geweld willen we huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht brengen, terugdringen, de schade ervan beperken, de vicieuze cirkel van geweld en de overdracht van generatie op generatie doorbreken. WIJ kunnen met elkaar een veilig netwerk vormen rondom de slachtoffers, (potentiële) daders en hun sociale omgeving.

Hoe
Met behulp van een multimediale reizende tentoonstelling die opeenvolgend, in alle 28 GHNT-regio’s kan worden ingezet als aanjager om huiselijk geweld en kindermishandeling in alle lagen van de bevolking bespreekbaar te maken. De tentoonstelling bestaat uit indringende portretten en relevante verhalen van personen die de cirkel van geweld doorbroken hebben. Met behulp van storytelling online en offline worden de personen, die het verschil maakten in beeld gebracht en wordt verteld op welke manier dat is gebeurd.

OBA Waterlandplein | Waterlandplein 302 | 1024 NB Amsterdam
T: 020-5230900 | E: waterlandplein@oba.nl