Samen lezen in een leeskring

Leest u graag en lijkt het u leuk om over boeken die u leest met anderen van gedachten te wisselen? Sluit u dan aan bij een leeskring. Dit is met een geldige OBA leenpas gratis. Leeskringen worden georganiseerd in alle regio’s van de stad. Op deze pagina leest u alles over de verschillende leeskringen van de OBA en hoe u zich kunt aanmelden. Heeft u nog vragen, stel ze aan leeskringen@oba.nl 

Na aanmelding zoeken wij een geschikte locatie voor u en kunt u zich aansluiten, u kunt zich natuurlijk ook aanmelden met uw eigen leeskring. Met uw OBA pas kunt u bij alle vestigingen boeken lenen. Maar de OBA biedt extra service voor leeskringen door:

  • de leeskoffertjes van partner ProBiblio voor literaire leeskringen
  • twee themacollecties voor Leeskringen uit de OBA collectie. De thema's zijn Amsterdam, filosofie.
  • het bieden van ruimte voor bijeenkomsten van uw leeskringen bij veel vestigingen in de stad
  • meerdere vormen waarin u een titel kunt tegenkomen: grootletter uitgave, luisterboek, e-book

Lees hieronder meer over Leeskringen, bronnen ter ondersteuning en inspiratie.

literaire leeskring

In een literaire leeskring worden zowel nieuwe als oudere titels en klassiekers gelezen. Van ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet op de Beeck, tot ‘Van de koele meren des doods’ van Frederik van Eeden. De OBA biedt keuze uit titelsets met daarin zeven exemplaren per titel. Er is voor iedere lezer een passende leeskring.

leeskring filosofie

Wilt u meer lezen over stromingen in de filosofie en bekende filosofen? Dan is de leeskring filosofie wellicht iets voor u. Ook voor deze leeskring hebben we een collectie bestaande uit romans en informatieve titels van bijvoorbeeld Michel Foucault en Spinoza.

leeskring amsterdam

Leest u ook graag over de stad Amsterdam, sluit u dan aan bij deze thema Leeskring.  Wij bieden keuze uit romans en informatieve titels. De OBA heeft bovendien een speciale collectie over Amsterdam, die grotendeels geplaatst is op de 3e etage van de OBA Oosterdok, een ander deel staat in het Magazijn, maar is via onze catalogus te vinden. Deze collectie is ter inzage.

vrije keuze leeskring

Groepen kunnen ook zelf een titellijst samenstellen en bijvoorbeeld alleen biografieën of Engelstalige titels lezen en bespreken. De OBA collectie biedt veel mogelijkheden.

word lid van de OBA

Als u wilt aansluiten bij een leeskring, heeft u een OBA-pas nodig. Met een OBA-pas kunt u een jaar lang lezen, kijken, luisteren en meer. Klik hier om online lid te worden of kom naar een OBA-vestiging bij u in de buurt.

aanmelden voor een leeskring

Bent u enthousiast geworden? Meld u dan aan door op onderstaande link te klikken en het aanmeldformulier in te vullen. U kunt aangeven aan welke leeskring u mee zou willen doen en welk tijdstip en welke locatie uw voorkeur hebben. Naar aanleiding daarvan laten wij u weten of er direct een plek is, of dat u op een wachtlijst komt.

leest u graag e-books?

Klik dan op onderstaande link. Hier vindt u twee lijsten met leessuggesties.

meelees clubs - meelezen voor volwassenen in een groep

Voor wie moeite heeft met Nederlands lezen is er de mogelijheid voor makkelijk lezen, de Meelees club. In deze groepen lezen we boeken voor volwassenen in makkelijke taal. OBA werkt hierbij samen met Leef en Leer! Klik hier voor meer informatie of vraag er naar bij een OBA-vestiging bij u in de buurt.