OBA Geheugenkabinet

OBA Geheugenkabinet

Voor mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie én de mensen in hun directe omgeving, is er in diverse OBA vestigingen het OBA Geheugenkabinet.

Wat is het Geheugenkabinet?

Het Geheugenkabinet is een centrale plek in de bibliotheek waar allerlei materialen over dementie te vinden zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld boeken die herinneringen aan vroeger oproepen en boeken geschreven door lotgenoten. Maar ook vind je hier informatie over de ziekte zelf en over het verlenen van mantelzorg. Daarnaast zijn er speciale spellen en puzzels verkrijgbaar en kun je dvd’s en dvd-diaseries lenen om samen te bekijken.

Voor wie is het Geheugenkabinet?

Het Geheugenkabinet is speciaal voor mensen met de ziekte Alzheimer of een andere vorm van dementie, maar ook mantelzorgers of andere verzorgenden en studenten in opleiding kunnen hier terecht voor informatie en materialen om mee aan de slag te gaan.

Waar vind ik het Geheugenkabinet?

Het Geheugenkabinet is te vinden op OBA Oosterdok (5de etage) en op OBA Banne, OBA Spaardammerbuurt en OBA Buitenveldert. Vraag er gerust naar bij de informatiebalie.

Legaat van het echtpaar Freese

Het OBA Geheugenkabinet is tot stand gekomen dankzij een legaat van het echtpaar Lucy en Frits Freese. Dhr. Frits Freese was trouw en langdurig lid van de OBA. De laatste jaren van zijn leven woonde hij in woonzorginstelling Nieuw Vredenburgh, waar hij  door de daar aanwezige bibliothecaris regelmatig van boeken werd voorzien. Uit dankbaarheid hiervoor en uit liefde voor het fenomeen bibliotheek, heeft het echtpaar besloten een legaat beschikbaar te stellen aan de OBA, om er iets moois van te kunnen ontwikkelen.