Uitleg catalogus

zoeken in de OBA catalogus

Onze catalogus kan worden doorzocht via de zoekbalk bovenaan elke pagina. Het is mogelijk om op auteur, titel en onderwerp te zoeken. Als de zoekresultaten verschijnen, staat er in de linkerkolom welke materialen er allemaal zijn. Zo levert de zoekterm 'Hamsters' bij de zoekresultaten niet alleen boeken op, maar ook cd’s van de band ‘Les Hamsters’.

Links van de zoekbalk kun je kiezen waar je precies in wilt zoeken, bijvoorbeeld in de collectie van een bepaalde OBA-vestiging, in het OBA-magazijn, landelijk (alle openbare bibliotheken van Nederland) of in Muziekweb.

Muziekweb

Wanneer je de zwarte knop OBA, links voor de zoekbalk wijzigt in Muziekweb kun je zoeken in de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam. Met 500.000 cd’s, 30.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp’s is dit de grootste muziekcollectie van Europa. Je kunt de cd’s lenen door zelf een reservering te plaatsen in Muziekweb. Je kunt inloggen met je pasnummer en je pincode. Een aanvraag uit Muziekweb kost €2,00 per item.

Landelijk

Wanneer je de zwarte knop OBA, links voor de zoekbalk wijzigt in 'Landelijk' kun je zoeken in de collecties van alle openbare bibliotheken in Nederland. Hierna kun je de materialen die je zoekt, aanvragen. Wanneer je bent ingelogd met het OBA-pasnummer en pincode wordt het tarief getoond dat hiervoor wordt gerekend.

E-books

Met een lidmaatschap van de OBA heb je keuze uit vele duizenden e-books voor tablet, smartphone of e-reader! Kies uit romans, thrillers, jeugdboeken, werk & studie, psychologie, poëzie, reizen en meer. Om e-books te lenen is een webaccount nodig, dit is aan te maken op www.onlinebibliotheek.nl

Uitgebreid zoeken

Wanneer je op de zwarte knop rechts van de zoekbalk drukt, kom je terecht in het formulier om uitgebreid te zoeken. Hier kun je bijvoorbeeld op jaartal en uitgever zoeken.

Jeugdboeken zoeken? Op naar OBA Junior!

De OBA heeft OBAjunior.nl ontwikkeld, een zoek- en ontdeksite voor kinderen. Zoeken naar boeken is extra eenvoudig gemaakt en ook kunnen kinderen een eigen leeslijstje samenstellen. Daarnaast biedt de zoekmachine andere bronnen die voor de doelgroep relevant zijn, bijvoorbeeld informatieve video's van NTR Schooltv.nl met titels zoals het Klokhuis.