Uitleg catalogus

Hieronder volgt de uitleg van de catalogus.

Verschillende materialen

Onze catalogus staat in een zoekbalk bovenin elke pagina. Het is mogelijk om op auteur, titel en onderwerp te zoeken. Als de zoekresultaten verschijnen, staat er in de linkerkolom welke materialen er allemaal zijn. Zo levert de zoekterm 'Madonna' bij de zoekresultaten niet alleen muziekcd's op, maar ook boeken, bladmuziek en dvd’s.

Meer dan de OBA-collectie alleen

Wanneer je de zwarte knop OBA, links voor de zoekbalk wijzigt in Muziekweb kun je zoeken in de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam. Met 500.000 cd’s, 30.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp’s is dit de grootste muziekcollectie van Europa. Je kunt de cd’s lenen door zelf een reservering te plaatsen in Muziekweb. Je kunt inloggen met je pasnummer en uw pincode. 

De kosten voor een aanvraag uit Muziekweb zijn per 1-1-2020 € 2,00 per item.

OBA Junior zoekmachine

De OBA heeft OBAjunior.nl ontwikkeld, een zoek- en ontdeksite voor kinderen. Zoeken naar boeken is extra eenvoudig gemaakt en ook kunnen kinderen een eigen leeslijstje samenstellen. Daarnaast biedt de zoekmachine andere bronnen die voor de doelgroep relevant zijn, bijvoorbeeld informatieve video's van NTR Schooltv.nl met titels zoals het Klokhuis.

Landelijk zoeken

Wanneer je de zwarte knop OBA, links voor de zoekbalk wijzigt in 'Landelijk' kun je zoeken in de collecties van alle openbare bibliotheken in Nederland. Hierna kun je de materialen die je zoekt, aanvragen. Wanneer je bent ingelogd met het OBA-pasnummer en pincode wordt het tarief getoond dat hiervoor wordt gerekend.

E-books

Met een lidmaatschap van de OBA heb je keuze uit vele duizenden e-books voor tablet, smartphone of e-reader! Kies uit romans, thrillers, jeugdboeken, werk & studie, psychologie, poëzie, reizen en meer. Om e-books te lenen is een webaccount nodig, dit is aan te maken op www.onlinebibliotheek.nl

Klik hier voor de pagina met meer informatie over e-books bij de OBA.