Uitleg catalogus

Hieronder volgt de uitleg van de catalogus.

Verschillende materialen

U vindt onze catalogus in een zoekbalk bovenin elke pagina. Het is mogelijk om op auteur, titel en onderwerp te zoeken. Als de zoekresultaten verschijnen ziet u in de linkerkolom welke materialen er allemaal zijn. Zo zult u als u Madonna intoetst bij de zoekresultaten niet alleen muziekcd's krijgen, maar ook zien dat er boeken, bladmuziek en dvd’s zijn.

Meer dan de OBA-collectie alleen

Wanneer u de zwarte knop OBA, links voor de zoekbalk wijzigt in Muziekweb kunt u zoeken in de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam. Met 500.000 cd’s, 30.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp’s is dit de grootste muziekcollectie van Europa. U kunt de cd’s gratis lenen door zelf een reservering te plaatsen in Muziekweb. U kunt inloggen met uw pasnummer en uw pincode.

Landelijk zoeken

Wanneer de zwarte knop OBA, links voor de zoekbalk wijzigt in Landelijk kunt u zoeken in de collecties van alle openbare bibliotheken in Nederland. Hierna kunt u de materialen die u zoekt aanvragen. Wanneer u bent ingelogd met uw pasnummer en uw pincode wordt het tarief getoond dat hiervoor wordt gerekend.

eBooks

Met een lidmaatschap van de OBA heeft u keuze uit vele duizenden eBooks voor tablet, smartphone of e-reader! U kunt kiezen uit romans, thrillers, jeugdboeken, werk & studie, psychologie, poëzie, reizen en meer. Om eBooks te lenen dient u een webaccount aan te maken op  www.bibliotheek.nl/ebooks

Klik hier voor de pagina met meer informatie over eBooks bij de OBA.