Herfstvakantie

De herfstvakantie vier je in de OBA!

Tijdens de herfstvakantie is er altijd van alles te beleven in de OBA: leen een familiefilm of (voorlees)boek, speel een game, leer programmeren of ga naar een voorstelling. We zien je graag in één van onze vestigingen verspreid over Amsterdam.

Muizenhuis OBA Oosterdok

Een bezoek aan de jeugdafdeling van OBA Oosterdok is een gezellig uitje voor de allerkleinsten. Kom je ook het Muizenhuis van Sam en Julia in het echt bewonderen en even zwaaien naar de grote ijsbeer?

Blog | Favoriete herfstboeken

Van de avonturen van Vos en Haas tot de sfeervolle illustraties van Gerda Muller, blogger Sophie deelt haar favoriete voorleesboeken: "Samen knus op de bank met een dekentje, de kinderen genieten ervan en ik ook!"


Tips

E-books en luisterboeken

lees meer over e-books en luisterboeken lenen

Als lid van de OBA heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone, tablet of e-reader.

10 klassieke kinderboeken

bekijk de top 10 klassieke kinderboeken

Kinderboeken: ze zijn leuk voor jong en oud. Lees deze klassiekers samen met je (klein)kind of duik er zelf mee weg in een hoekje. We zetten enkele favorieten van bezoekers op een rijtje.

De Waanzinnige Podcast

lees meer over De Waanzinnige Podcast

Ben je op zoek naar leestips? In De Waanzinnige Podcast vertellen kinderen van 6 tot 12 jaar over hun lievelingsboeken. Kinderen zijn de baas; zij kiezen boeken uit die ze zelf hebben gelezen.