De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Reserveer een studieplek bij de OBA

Reserveer een studieplek

Jongeren tot en met 24 jaar kunnen weer in een aantal OBA-vestigingen studeren. Je studieplek moet je van tevoren online reserveren. Lees hier hoe je een reservering maakt.

Houd er rekening mee dat iedereen een vaste plek krijgt om te studeren. Je kan niet rondlopen in de OBA om bijvoorbeeld een boek uit de kast te pakken. Het lenen van boeken kan alleen via de OBA Bestelservice. Ook de horecavoorzieningen zijn gesloten.
Vanaf 1 mei is het weer mogelijk om deel te nemen aan OBA StudyShare.

Voordat je naar de OBA komt, doe je de gezondheidstest en lees je de coronamaatregelen door.


Hoe werkt het?

  1. Aanmelden

    kies locatie, datum en tijd en registreer met je persoonsgegevens (naam, emailadres en telefoonnummer)

  2. Bevestigingsmail

    zorg dat je deze mail kan laten zien als je naar de OBA komt

  3. Studeren!

    doe de Veilig naar de OBA-check en kom studeren tijdens het door jou gereserveerde tijdslot


Gratis toegang en extra goedkoop lenen

Als lid van de OBA heb je toegang tot ruim 1,2 miljoen boeken, 20.000 e-books, 1200 kranten en tijdschriften en heel veel films en muziek. Wil je snellere wifi, boeken meenemen naar huis of een film lenen? Dan is er een speciaal lidmaatschap voor jou. Studenten van 19 tot 25 jaar lenen voor 25 euro per jaar. Ook als je geen lid bent van de OBA mag je er natuurlijk de hele dag studeren en gebruik maken van gratis wifi.