OBA-leden geven bakfietsen cadeau voor meer leesplezier

Gepubliceerd op: 7 februari 2022 10:04

Met een donatie van een grote groep betrokken OBA-leden heeft de OBA drie elektrische bakfietsen gekocht. Met deze bakfietsen trekken speciaal opgeleide OBA-voorleesconsulenten de wijken in. Daar vertellen ze ouders, verzorgers en organisaties over hoe belangrijk voorlezen voor taalontwikkeling is. De komende periode bezoeken we met de bakfietsen Ouder-en-Kind-Teams, consultatiebureaus, kinderopvang en (voor)scholen. Deze zomer wordt er voorgelezen in parken, markten en pleinen.

Het belang van lezen en goede voorlichting

De drie bakfietsen zullen de komende maanden vooral te vinden zijn in Amsterdam-Noord, Zuidoost en Nieuw-West waar de taalachterstand onder kinderen het hoogst is. De OBA-voorleesconsulenten geven tips en informatie over BoekStart. BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma, met activiteiten voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar. Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk in alle 27 OBA-vestigingen in Amsterdam. Bij de OBA werken nu zeven voorleesconsulenten en er worden nog eens zeven consultenten op dit moment opgeleid. Met dit project zet de OBA een belangrijke stap in het verbeteren van de Nederlandse taal voor Amsterdamse kinderen.

OBA ontzettend blij met de bakfietsen

Tijdens de start van De Nationale Voorleesdagen, woensdag 26 januari, presenteerden we de gedoneerde bakfietsen in onze nieuwste vestiging OBA Weesp. Onze voorleesconsulenten stapten daarna direct op de bakfietsen naar OBA Reigersbos, OBA Waterlandplein en OBA Osdorp.

Doneer nu

meer nieuws van de OBA