Nalaten aan de OBA

Nalaten aan de OBA

Vroeger kwam ik elke week bij de OBA met mijn ouders. We kwamen dan thuis met een tas vol boeken, voor elk wat wils. Dat gaf me zo’n gelukzalig gevoel, al die verhalen en kennis die ik tot me kon nemen. Ik zie wel dat kinderen van nu steeds meer digitale middelen gebruiken. Hopelijk lezen ze ook nog mooie verhalen. De bibliotheek blijft belangrijk, ik kan me geen leven zonder voorstellen.

— Mevrouw M. Bakker, 78 jaar en al 66 jaar lid van de OBA

U kunt het verschil maken

Misschien heeft u ook zo’n mooie herinnering, kwam u als kind ook al in de bibliotheek om uw leeshonger te stillen, om uw wereld verder te vergroten?  Boeken waren duur, die kocht je niet zomaar. Hoe belangrijk was het om als kind je eigen nieuwsgierigheid te kunnen voeden, in een huis vol kennis en verhalen.

De bibliotheek kan het verschil maken. Met uw legaat helpt u ons om speciale projecten voor kinderen, laaggeletterden en/of eenzame ouderen te realiseren. Bij donaties van € 10.000 of meer kunt u ook aangeven welke doelgroep u met uw legaat graag wilt steunen. 

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de mogelijkheden om de OBA te steunen? Neem dan contact op, we gaan graag in gesprek.

Particuliere gevers en Vrienden:
Farida Span-Azani f.span@oba.nl

Fondsen, bedrijven en partners:
Mayssa Joni m.joni@oba.nl

Onze gegevens:

Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam
ING: NL59INGB0000 0136 05
BTW-nummer: NL 0030.58.086.B.01
KvK-nummer: 41197851