Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk bij de OBA

Onze vrijwilligers ondersteunen in de vestigingen, beantwoorden vragen en wijzen de weg, of helpen bij culturele en maatschappelijke activiteiten. Of ze leveren een bijdrage aan de diverse trainingen basisvaardigheden op het gebied van taal en computers. Er zijn verschillende mogelijkheden en je doet (weer) werkervaring op en ontwikkelt je talenten.

Draag je de OBA een warm hart toe, hou je van mensen en lijkt het je leuk om je in te zetten voor de OBA? Op dit moment is de OBA op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies: 

OBA Maatje

Wil je in contact komen met een eenzame Amsterdammer uit jouw buurt, en dit maatje helpen bij het maken van een selectie uit de OBA-collectie? Als vrijwilliger en OBA Maatje ga je, gedurende bij voorkeur een jaar, minimaal eens per maand bij jouw maatje op bezoek om zo samen een band op te bouwen.
Als vrijwilliger van OBA Maatje ga je op bezoek bij een thuislezer. De thuislezer is een oudere of chronisch zieke Amsterdammer. Jij zorgt tijdens jouw ontmoeting voor een ontspannen en laagdrempelige sfeer waarin jullie je beiden prettig voelen.

Vrijwilliger OBA Duivendrecht

Als Vrijwilliger bij OBA Duivendrecht heb je een ondersteunende rol. Je bent het visitekaartje van de OBA en zorgt voor een fijne sfeer in de bibliotheek en een nette omgeving. Dit doe je onder andere door boeken te spiegelen en flyers en
tijdschriften recht te zetten.
Je begroet bezoekers en staat bezoekers en OBA-leden te woord en beantwoordt hun vragen, bijvoorbeeld over het gebruik van de catalogus en lendomaat. Verder ondersteun je bij het gebruik van de betaalautomaat, computer en printer.

Voorlezen in een verzorgingstehuis

Als vrijwilliger lees je voor aan ouderen van Pakistaanse afkomst die in Amsterdam wonen. Je verzorgt zelfstandig de voorleesactiviteit en zoekt geschikte boeken uit om voor te lezen. Je gebruikt naast boeken ook liedjes, versjes en beweegspelletjes om het verhaal te vertellen en te zorgen dat de ouderen actief aan de activiteit deelnemen. De voorleesactiviteit gaat plaatsvinden op woensdagmiddag in een verzorgingstehuis in Amsterdam Oost als onderdeel van de dagbesteding. De activiteit wordt twee keer per maand georganiseerd. Uitbreiding wordt na de start van de activiteit bekeken.

Vrijwilliger OBA Ouderkerk

Als Vrijwilliger bij OBA Ouderkerk heb je een ondersteunende rol. Met de klantbeleving als uitgangspunt draag je bij aan een goede service en dienstverlening. Je bent het visitekaartje van de OBA en zorgt voor een fijne sfeer in de bibliotheek. Je begeleidt activiteiten, staat bezoekers en OBA-leden te woord en beantwoordt hun vragen, bijvoorbeeld over het gebruik van de catalogus en lendomaat. Verder ondersteun je bij het gebruik van de betaalautomaat, computer en printer.

Vragen?

Neem contact op via vrijwilligers@oba.nl.

Op zoek naar iets anders?