Poëzieweek

Poëzieweek

Van 25 tot en met 31 januari is het Poëzieweek. Het grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt in 2024 voor de twaalfde keer gevierd!   

Het thema is dit jaar: 'thuis'

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.


Poëzietips voor jong en oud met als thema 'Thuis'


Poëzie in de OBA

Awater Live met de uitreiking van de Awater Poëzieprijs 2023

Met Awater Live sluiten we de Poëzieweek feestelijk af. Te gast zijn onder meer: Edward van de Vendel, die het Poëziegeschenk schreef. Én de Awater Poëzieprijs wordt uitgereikt.

📅    woensdag 31 januari 2024
⏰    20:00 tot 21:30 uur
📍   OBA Oosterdok | OBA Theater
🎫    toegang gratis, aanmelden vereist

meer over Awater Live

meer poëzie in de OBA

Poëziemiddag in OBA Olympisch Kwartier

Op zondag 28 januari organiseert Stadsdorp Olympia alweer de vierde poëziemiddag in OBA Olympisch Kwartier. Met optredens van Amsterdamse dichters en een open podium.

📅    zondag 28 januari 2024
⏰    15:00 tot 16:30 uur
📍   OBA Olympisch Kwartier
🎫    toegang gratis, vrije inloop

lees meer

bekijk onze volledige Culturele Agenda


5 tips voor het lezen van poëzie

Poëzie lezen is niet voor iedereen weggelegd. Of toch wel? Ineke Holzhaus geeft al jaren lezingen en poëzieworkshops in de OBA. Wij vroegen haar naar de beste tips om poëzie te lezen. Want hoe doe je dat nou eigenlijk?