Landelijk Lenen lidmaatschap

Landelijk Lenen

Met je bibliotheekpas kun je boeken lenen bij je eigen bibliotheek, maar ook bij heel veel andere bibliotheken in Nederland. Ook bij de OBA. Wil je lenen bij de OBA, maar heb je een bibliotheekpasje van een andere bibliotheek? Meld je dan gratis aan voor landelijk lenen. 

Ben je nog geen 19 jaar? Dan kun je een gratis OBA Jeugdlidmaatschap aanvragen op: oba.nl/wordlidjeugd 

Ben je 19 jaar of ouder? Volg dan deze stappen:

  1. Meld je aan voor Landelijk Lenen via dit formulier
  2. Wij verwerken jouw aanvraag en je ontvangt binnen 5 werkdagen een e-mail dat je gastlidmaatschap is aangemaakt. Op het gastlidmaatschap zijn de voorwaarden van ons OBA Basis-lidmaatschap van toepassing. Kijk voor de voorwaarden op www.oba.nl/wordlidbasis
  3. Ga naar één van de 29 vestigingen van de OBA en start met lenen. De geleende boeken moet wel weer ingeleverd worden bij de OBA-vestiging waar ze vandaan komen. Je kunt gebruik maken van het bibliotheekpasje van jouw eigen bibliotheek. Bij elke uitlening worden automatisch je gegevens gecontroleerd. Zo lang je lid bent van jouw thuisbibliotheek kun je er gebruik van maken. 

Ben je lid van de OBA, maar wil je ook bij andere bibliotheken kunnen lenen, bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, studeert, sport? Kijk dan op de website van jouw gewenste gastbibliotheek of je daar een Landelijk Lenen-lidmaatschap kunt aanvragen. Dit is mogelijk bij de meeste Nederlandse bibliotheken.