Hanna’s favoriete makkelijk lezen boeken voor de Meeleesclub

Gepubliceerd op: 25 maart 2024 16:00

Hanna is begeleider taalactiviteiten. Tijdens de Meeleesclub leest Hanna een makkelijk lezen boek voor. Hanna leest hardop. De deelnemers lezen mee. Ze praten samen over het verhaal. Hieronder vind je Hanna's favoriete boeken. Bij ieder boek vertelt Hanna waarom ze het zo goed vindt.

meedoen aan een meeleesclub?

 

 

 

 

1.

Vrienden voor het leven vinden de deelnemers een heel leuk boek om samen te lezen. Het gaat over hoe mensen elkaar helpen en hoe mensen uit verschillende culturen elkaar ontmoeten en elkaar verrijken. Het is grappig en ontroerend. Het boek lokt altijd een goed gesprek uit.

2.

  • Willemijn Steutel Jiang danst

    Jiang werkt op een naaiatelier. Haar man is werkloos. Hun grote droom is om naar China te gaan, maar ze hebben geen geld. Verhaal in makkelijke woorden...

    Gedrukt boek

Een man en vrouw uit China die al jaren in Nederland wonen en dromen van een reis naar China. Maar hoe gaan ze dat realiseren want, ze hebben geen geld? Het verhaal heeft een spannend plot. En een mooie boodschap, die je blij blijft. Het boek biedt veel stof tot nadenken en gesprek.

3.

  • Arme lui

    Teunis verhuist met zijn zusje van Amsterdam naar een bedelaarskolonie in Veenhuizen. Daar wordt hij verliefd op een onbereikbaar meisje. Verhaal in makkelijke...

    Gedrukt boek

Arme lui is een spannend en interessant verhaal. Het gaat over een onbereikbare liefde. Dat spreekt tot de verbeelding. Je wordt meegenomen in een andere tijd en wereld, maar het is toch herkenbaar. Het geeft heel veel stof tot een gesprek. Ideaal voor een Meeleesclub.

 

Als lid van de OBA heb je ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken uit de landelijke online Bibliotheek. In een paar stappen lees je ze op je smartphone of tablet via de online Bibliotheek-app. Hoe het werkt? Dat lees je hier.

iedere maand OBA Boekentips in je inbox?