Openbare Bibliotheek Amsterdam

Nieuws

lees meer nieuws van de OBA

Onze nieuwste boeken


Te beleven in de OBA

Boekenweek in de OBA

Boekenweek

Het thema van de Boekenweek 2024 (16 - 24 maart) is 'Bij ons in de familie'. Een dankbaar thema, want iedereen is, op wat voor manier dan ook, onderdeel van een familie. De boekenkasten van de OBA staan dan ook vol met boeken over familie. En natuurlijk organiseren we tijdens en ook al vóór de Boekenweek heel veel leuke activiteiten. Zo ontvangen we de beroemde schrijver Charles Lewinsky bij OBA Roelof Hartplein, komt Bart Moeyaert langs bij Poëzie op Zondag en organiseren we een workshop poëzie schrijven.

📅    vanaf 6 maart 
⏰    tijdens openingstijden
📍    meerdere vestigingen

Boekenweek in de OBA

naar de culturele agenda

Indië NEXT

Indië NEXT

8 maart is Internationale Vrouwendag. In het kader daarvan presenteren we op zaterdag 9 maart Indië NEXT, een veelzijdig programma over vrouwenkracht toen en nu in Nederland en Indonesië. Met lezingen, gesprekken, dans en spoken word en een videoportret van de jonge Indonesische feministische moslimschrijfster Kalis Mardiasih. De presentatie is in handen van Yulia Pattopang en Marischka Verbeek. In de pauze: koffie of thee en heerlijke Indische snacks.

📅    zaterdag 9 maart 2024
⏰    14.00 tot 17.00
📍    OBA Oosterdok 
🎫    € 7,50 | €3,75 met OBA-pas, stadspas, en voor leden Indisch Herinnerings centrum

bestel tickets

naar de volledige agenda

OBA Next

OBA Next is de bibliotheek van de toekomst. Hoe moet die eruit zien? Wat kun je er doen? Wie ga je ontmoeten? Onze ambitie is om Amsterdammers te helpen hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, op een manier die bij ze past.  

ontdek OBA Next

Volg gratis cursussen

vrouw op telefoon

Heb je zin om iets nieuws te leren? Bijvoorbeeld fotografie of mindfulness? Of wil je juist van je social media-verslaving af zien te komen?

Dat kan met de interessante cursussen en trainingen van Soofos en GoodHabitz. Als lid van de OBA kun je deze online cursussen gratis volgen!

lees meer over het gratis cursusaanbod

Boekentips

top 10's

Neem een duik in de collectie van de OBA met onze handige top-10 lijstjes. Van de mooiste prentenboeken tot thrillers, poëzie en boeken vol brieven... Deze donkere dagen breng je door in het beste gezelschap. 

naar de leeslijstjes

OBA Live: de talkshow van de OBA en AT5

OBA Live is de talkshow van de OBA en AT5. Wat kun je verwachten? Goede gesprekken met interessante gasten over actuele onderwerpen. Van mentale gezondheid tot Hazes, niets blijft onbesproken.

OBA Live terugkijken?

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrieven

Ontvang het laatste nieuws, de allerleukste boekentips en opkomende activiteiten in de OBA direct in je mailbox. Geef jouw interesses op en lees voortaan als eerst over nieuwe workshops, theatervoorstellingen, films, lezingen en meer.

meld je aan