Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Mediawijsheid

Mediawijsheid

Mediawijsheid is het veilig en slim gebruiken van media en de competenties die je nodig hebt om actief en bewust te kunnen deelnemen aan de mediasamenleving. Bekijk het online aanbod en tips van de OBA.


E-books jeugd

Tip | Leren van kinderboeken

Door een boek te lezen kun je echt iets beléven zonder het zelf mee te hoeven maken. Hoe is het bijvoorbeeld als je gehackt wordt en er vanuit jouw account nare dingen verspreid worden? En als iemand jou online een streek levert, pak je diegene dan terug? Experts gaan in deze podcast van ECP met elkaar in gesprek.

beluister de podcast

Maakplaats 021 Online

Maakplaats 021 bij de OBA

Maakplaats021 zijn makerspaces in de OBA waar kinderen hun creativiteit en digitale vaardigheden ontplooien. Bekijk thuis webinars, instructables en maakvideo's.

AppLab tipt de beste apps

Cinekid AppLab in de OBA

Bekijk de mooiste en ‘mediawijste’ apps die getipt worden door AppLab. Samen met je kind een online spel spelen kan heel leerzaam en leuk zijn.

MediaDiamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

Schermtijd: hoe belangrijk is het?

Schermen, ze lijken een magische aantrekkingskracht te hebben op mijn kinderen. Zodra ze bewegend beeld zien, raken ze in een soort trance. Dat is soms heel handig, maar natuurlijk niet altijd wenselijk. Het schijnt ook niet zo goed voor ze te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat ze ook nog andere dingen doen in hun vrije tijd?

lees het OBA-blog van Sophie over schermtijd en mediawijs opvoeden

Volwassenen | Telefonisch mediawijs

Eerste Hulp Bij Online

lees meer over EHBO

Krijg gratis hulp bij al je computervragen. Ontdek de mogelijkheden van het internet om contact te houden met familie en vrienden op afstand. Leer online boodschappen te doen. Of om je online te vermaken met YouTube, Netflix en leuke spelletjes. Ook voor vragen over de digitale overheid (DigID) kun je op het spreekuur terecht.

Let op: vanwege de tijdelijke sluiting van onze vestigingen bieden we de aankomende tijd geen EHBO-spreekuren aan. Vanaf 19 november kun je weer terecht op een spreekuur in een OBA-vestiging bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor alvast een afspraak inplannen.

Informatiepunt Digitale Overheid

lees meer over het Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Kom je daar niet helemaal uit? De OBA biedt telefonisch hulp. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

E-books volwassenen