Nederland Leest

Nederland Leest

Nederland Leest staat in november 2021 in teken van reizen. Meld je aan voor onze activiteiten en ontmoet andere lezers. 

Let op: alle gratis exemplaren van 'De wandelaar' zijn inmiddels op. Het boek van Adriaan van Dis is natuurlijk nog wel te leen bij de OBA (ook als e-book en als luisterboek).

 

Beeld: Carel Schutte

Margot Dijkgraaf in gesprek met Adriaan van Dis

Op dinsdag 2 november kwam Adriaan van Dis naar Het OBA Theater. Zijn boek 'De wandelaar' staat dit jaar centraal tijdens Nederland Leest. 

Adriaan van Dis schreef ‘De wandelaar’ oorspronkelijk in 2007. Het boek is nog steeds opmerkelijk actueel. Margot Dijkgraaf (literatuurcriticus NRC) schreef het nawoord voor de Nederland Leest uitgave van ‘De wandelaar’, gebaseerd op een hoofdstuk uit haar boek ‘Met Parijse pen’ (Boom, 2020), de literaire toergids die ze samen met fotograaf Bart Koetsier maakte.

Margot Dijkgraaf gaat met Adriaan van Dis in gesprek over Parijs, het wandelen door die stad en natuurlijk ook over zijn nieuwste boek ‘Vijf vrolijke verhalen’ (Atlas/Contact) dat deze dag uitkomt en meer in het algemeen over het belang van literatuur en lezen. Het is uiteindelijk ‘Nederland Leest’...

Het programma:

  • Welkomstwoord
  • Nederland Leest-gedicht door Abdelkader Benali
  • Overhandiging eerste exemplaren aan Adriaan van Dis en Margot Dijkgraaf
  • Gesprek tussen Adriaan van Dis en Margot Dijkgraaf

Leestips