Nederland Leest

Heel Nederland Leest

Heel Nederland Leest is de grootste leesclub van Nederland. In november 2023 staat het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal. Wil je ook meedoen? Dat kan. Als nieuw of bestaand lid mag je 'm gratis ophalen in jouw OBA. Let wel: op is op. 

Natuurlijk kun je het boek ook lenen uit onze collectie.
Als e-book of luisterboek kun je direct lezen. 

Over Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Sonny Boy werd geschreven door Annejet van der Zijl en kwam in 2004 uit. Het boek was meteen een enorm succes en werd bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol. 

Annejet van der Zijl

fotocredits © Anja van Wijgerden

Ondanks alle ellende is er altijd hoop

Gawie Keyser presenteert en cureert het OBA-programma Cinema Literair. Hij las Sonny Boy en schreef er een aanstekelijk essay over. Op 6 november kun je de film komen kijken in het OBA-theater.

lees het essay