Blogs

Resultaat 321 - 330 (van 350)

 • Boekenblog 191; Hans en Monique Hagen zoeken een woord…

  27 september 2013

  ‘167 gedichten over taal om van A tot Z te verslinden’; van zo’n ondertitel krijg ik gelijk heel veel zin om te zien welke gedichten dat zijn. Op de achterkant van dit in september verschenen boek staan een aantal namen, aandachttrekkers (aandachtsletters?) en 90 anderen.

  Bekijk details van Boekenblog 191; Hans en Monique Hagen zoeken een woord…

 • Lezingenserie “Moet alles wat kan?” van start in de OBA

  24 september 2013

  Maandag 23 september vond in het Theater van ’t Woord van de Openbare Bibliotheek Amsterdam het eerste publieksdebat plaats over de mogelijkheden en grenzen van de zorg. Onder de titel “Moet alles wat kan” wordt de komende maanden vier keer gesproken over thema’s als doorbehandelen van ernstig zieke patiënten, zelfbeschikking in de zorg en patiëntenparticipatie. De debatten worden georganiseerd in samenwerking met Zonmw, een organisatie ter verbetering van preventie, zorg en gezondheid door het stimuleren...

  Bekijk details van Lezingenserie “Moet alles wat kan?” van start in de OBA

 • Metha's muziek; Jota pe ce…

  23 september 2013

  ¿Qué? ¿Jota pe ce? Dat is een Spaanse straattaal-afkorting, ‘j.p.c.’ van ‘jodido pero contento’ – of ‘jodida pero contenta’ afhankelijk van het geslacht van de spreker. Kort en bondige uitdrukking met een filosofische randje.

  Bekijk details van Metha's muziek; Jota pe ce…

 • Boekenblog 190; Frédéric Bastet: Couperus, archeologie en nog veel meer

  20 september 2013

  Hoe komt een blogger, programmeur, redacteur, journalist aan zijn onderwerpen? Wat dacht u van de datumsite van Wikipedia? Ik tik in: 20 september en verlies me in gebeurtenissen van kort en lang geleden, geboorte- en sterftedata van bekende en minder bekende mensen en krijg de heilige van de dag er gratis bijgeleverd (vandaag H. Eustachius, bekeerd generaal in het Romeinse leger die na zijn succesvolle verdediging van Rome, weigert de goden te danken. Hij wordt met zijn gezin voor de leeuwen geworpen...

  Bekijk details van Boekenblog 190; Frédéric Bastet: Couperus, archeologie en nog veel meer

 • Tijdschriftenblog 126; Klimaatverandering

  18 september 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. De ontwikkeling van ons klimaat en de gevolgen daarvan voor de polen, de gletsjers en...

  Bekijk details van Tijdschriftenblog 126; Klimaatverandering

 • Vijfde Middag van het Kinderboek in de OBA

  16 september 2013

  Zaterdag 14 september vond in het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek Amsterdam alweer de vijfde middag van het Kinderboek plaats, waarmee dus het eerste lustrum gevierd werd.

  Bekijk details van Vijfde Middag van het Kinderboek in de OBA

 • Boekenblog 189; Margriet de Moor en Leesclubs

  13 september 2013

  Op 3 maart 1992 had ik ‘Eerst grijs dan wit dan blauw’ van Margriet de Moor uit. Een prachtige roman- haar eerste.

  Bekijk details van Boekenblog 189; Margriet de Moor en Leesclubs

 • Metha's muziek; maffe punks

  11 september 2013

  Nooit gedacht dat ik die maffe Franse punks nog eens zo vaak zou draaien. Maar tijdens deze prachtige zomer waar niets maar dan ook echt helemaal niets op aan te merken viel – ik heb de boeren dit keer niet gehoord: te weinig regen! – was hun laatste cd mijn speler niet uit te branden.

  Bekijk details van Metha's muziek; maffe punks

 • Fototentoonstelling “Amsterdam Street Diary” in de OBA.

  10 september 2013

  Sinds donderdag 5 september is op de fotogalerij van de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling Amsterdam Street Diary van de jonge fotografe Julie Hrudova (Praag, 1988) te bezichtigen. Het is Julie's eerste solotentoonstelling die is samengesteld door curator Ester Bullens en die mede mogelijk is gemaakt door het Amsterdams Fonds voor kunst en de OBA.

  Bekijk details van Fototentoonstelling “Amsterdam Street Diary” in de OBA.

 • Boekenblog 188; Vier keer Poëzie op zondag in de OBA

  7 september 2013

  Natuurlijk, de Uitmarkt is altijd een groots en druk gebeuren, maar ook gewoon gezellig. Een beladen woord, maar zo onderga ik het. Datgene wat je graag wilt zien, meemaken, daarvoor moet je eerst vaak iets anders aanzien. Dat kan mee -of tegenvallen. Of je ziet ergens veel mensen, dan kun je of doorlopen of uit nieuwsgierigheid aansluiten, niks zien of niks horen en daar weer teleurgesteld over zijn. Grootschalig, zeker, maar dat wist je.

  Bekijk details van Boekenblog 188; Vier keer Poëzie op zondag in de OBA