Veelgestelde vragen OBA School

Op deze pagina staan de veelgestelde vragen over het educatieve aanbod van de OBA.

Heb je vragen over OBA School, het lenen met de klas of het inschrijven voor programma's? Klik op één van de veelgestelde vragen hieronder en vind je antwoord.
 

Waaruit bestaat het educatieve aanbod van de OBA?

Het aanbod van OBA School bestaat uit collecties, cursussen voor professionals en diverse programma’s. Deze programma's zijn gericht op leesbevordering, digitale geletterdheid en maakonderwijs. Voorbeelden van onze diensten zijn o.a. een schoolbibliotheek op maat, boekenkisten voor de hele klas, leskisten voor speciaal onderwijs en meer.

Voor wie is het aanbod?

Onderwijsinstellingen. Dit betreft po-scholen, vo-scholen en mbo-scholen met een BRIN-nummer in de gemeente Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Daarnaast hebben wij aanbod voor vve-instellingen met een LKR-registratie. Staat jouw school er niet tussen? Stuur dan een mail naar school@oba.nl.

Hoe kan je de school/instelling inschrijven voor programma’s?

In onze webshop vind je alle producten en diensten, bijbehorende prijzen en mogelijke data van programma's. Deze webshop is te bereiken via:

  • oba.nl/vve  voor de kinderopvang (VVE)
  • oba.nl/po voor het basisonderwijs (PO)
  • oba.nl/vo  voor het voortgezet onderwijs (VO)
  • oba.nl/mbo voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). 

Maak een keuze en bestel via de webshop.

Kunnen scholen lid worden van de OBA?

Je hebt geen lidmaatschap nodig om gebruik te maken van het aanbod van OBA School. Dat kun je gewoon bestellen via de webshop.

Wil je jouw leerlingen in één keer gratis lid maken van de OBA? Dat kan. Neem dan even contact met ons op via school@oba.nl

Is er ook een lidmaatschap voor medewerkers in het onderwijs?

Ja! Medewerkers in het onderwijs kunnen gratis de OBA Kennispas aanvragen. Daarmee heb je toegang tot onze gehele collectie, fysiek en online. Voor meer informatie en het aanvragen van de Kennispas kun je terecht in onze webshop: 

 

Is het mogelijk om met de klas naar de bibliotheek te komen zonder een programma te volgen?

De voorkeur heeft dat jullie je inschrijven voor een programma. Dan worden de kinderen begeleid door een medewerker van de OBA. We bieden de volgende programma’s aan voor een begeleid bezoek.

  • VVE: We hebben regelmatig aanbod voor kinderen (0-4 jaar) en ouders/verzorgers in onze vestigingen. Dit aanbod kun je vinden in de OBA-agenda.
  • PO: We bieden verschillende programma’s waar het bezoek aan de bibliotheek een onderdeel van is. Dit zijn o.a. Boekenbeer, Schatgraven en een nieuwkomersbezoek. Meer informatie over deze programma's kun je vinden in de OBA School webshop via oba.nl/po. Keuze gemaakt? Vraag het programma direct aan via de webshop.
  • VO en MBO: In een geselecteerd aantal vestigingen bieden wij kennismakingsbezoeken voor eerstejaarsleerlingen. Het gaat hier om vestigingen met voldoende collectie en ruimte voor de doelgroep. Meer informatie over deze programma's kun je vinden in de webshop vo op oba.nl/vo en mbo op oba.nl/mbo. Vraag het programma ook direct aan via de webshop.

Zelfstandig bezoek  
Een zelfstandig bezoek regel je direct met de vestiging. Geef je bezoek tijdig aan. Dan kan er rekening mee worden gehouden in de vestiging. Als er op die dag andere groepen verwacht worden, kunnen we je vragen een andere datum te kiezen. Bij een zelfstandig bezoek vertrouwen we erop dat de groepen niet te groot zijn en jullie zelf voor voldoende begeleiding zorgen. Je vindt de e-mailadressen van de vestigingen op oba.nl/vestigingen

Kan ik voor elk kind uit de groep een boek lenen bij een OBA in de buurt?

Boeken lenen voor de hele klas kan door een collectie aan te vragen via de webshop:

Daarnaast kun je met je OBA Kennispas 20 boeken lenen in één van onze vestigingen. Vraag de pas gratis aan in de webshop. 

Wanneer ontvang je een factuur?

De factuur wordt uiterlijk een maand na binnenkomst van je aanvraag verstuurd naar het opgegeven mailadres. 

Uitzonderingen hiervoor zijn cursussen, trainingen en adviesuren. Deze worden apart gefactureerd. Doe je na 1 juni een aanvraag voor het volgende schooljaar? Dan wordt jouw aanvraag pas vanaf 1 september gefactureerd. 

In alle gevallen geldt een betaaltermijn van 30 dagen.

Kun je korting ontvangen bij een bestelling voor bepaalde datum?

Scholen betalen voor elk product of dienst een redelijke prijs. Er zijn vooralsnog geen kortingen.

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op via school@oba.nl. We helpen je graag verder.

De algemene voorwaarden vind je hier