Veelgestelde vragen OBA School

Op deze pagina staan de veelgestelde vragen met betrekking tot het educatieve aanbod van de OBA.

Heb je vragen over OBA School, het lenen met de klas of het inschrijven voor programma's? Klik op één van de veelgestelde vragen hieronder en vind je antwoord.
 

Kunnen scholen lid worden van de OBA?

Wanneer een school of educatieve instelling gebruik wil maken van het OBA Schoolaanbod is een lidmaatschap niet nodig. Wel vragen we om een intentieverklaring te tekenen.

Is het mogelijk om met de klas te komen lenen zonder een programma te volgen?

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen ook voor groepen. Wel vragen we dit vooraf te laten weten om te voorkomen dat er te veel groepen tegelijk komen.  De leerkracht kan voor € 12,- een OBA Kennispas aanvragen en hiermee 10 items lenen voor gebruik in de klas. Elk kind van 0 t/m 18 jaar kan gratis lid worden van de OBA en leent boetevrij. De school kan met de ouders bespreken of de kinderen op hun persoonlijke pas kunnen lenen.

Hoe kan ik de school/instelling inschrijven voor programma’s?

In de webshop staan alle producten en diensten met de prijzen. Deze webshop is te bereiken via www.oba.nl/vve voor de kinderopvang (VVE), www.oba.nl/po voor het basisonderwijs (PO) en via www.oba.nl/vo voor het voortgezet onderwijs (VO). Je kunt in de webshop het product bestellen. De medewerkers van de OBA maken een planning voor de programma’s. Deze wordt persoonlijk met je gecommuniceerd en bevestigd.

Hoe kom ik aan een pasje om te lenen?

Onderwijsmedewerkers kunnen in onze webshop een OBA Kennispas bestellen en hiermee materialen lenen in alle vestigingen. Voordat bestellingen gedaan kunnen worden vragen we de onderwijsinstelling om een intentieverklaring te tekenen.

Bestaat er een groepsabonnement waarmee ik voor elk kind uit de groep een boek kan lenen in de OBA-vestiging in de buurt?

Nee, dat kan niet. De collectie van de vestigingen is voor de kinderen uit de buurt, en niet toereikend voor schoolgroepen. Je kunt wel maximaal 10 materialen lenen met een OBA Kennispas voor leerkrachten die via de webshop besteld kan worden. De uitleentermijn is standaard 3 weken, maar verlengen is mogelijk. Wil je met de groep deze 10 boeken komen uitzoeken? Dat kan ook! We zouden het wel fijn vinden als je dit de betreffende vestiging van te voren laat weten. Kijk op www.oba.nl/vestigingen voor de contactgegevens van de vestiging bij jou in de buurt. Meer boeken lenen voor in de klas kan wel door een collectie aan te vragen via de webshop. Kijk op www.oba.nl/po voor de mogelijkheden.

Wanneer ontvangen de scholen een factuur?

Voor alle instellingen geldt dat de factuur wordt verstuurd naar het opgegeven factuuradres dat is doorgegeven via de webshop en/of aan de contactpersoon binnen de OBA. Het moment van factureren verschilt per instelling:

  • VVE-instellingen ontvangen de factuur voor de aangevraagde producten of diensten na afloop van deelname.
  • PO-instellingen ontvangen de factuur in de maand september mits ze voor 1 september via de webshop hebben aangevraagd. In alle andere gevallen wordt de factuur uiterlijk 6 weken na binnenkomst verstuurd. 
  • VO-instellingen ontvangen de factuur voor de aangevraagde producten en diensten na afloop van deelname.

Hoe wordt de factuur voor het PO samengesteld?

De factuur bestaat uit de aanvragen voor groepsbezoeken, leeslogboekjes en leskisten. Voor de cursus Open Boek, advies-uren of andere producten en diensten voor leerkrachten PO wordt een aparte factuur gestuurd. De facturen voor de Themacollecties en Collecties op maat worden na ontvangst van de aanvraag verstuurd.

Ontvangen scholen korting op hun bestelling als ze dit voor een bepaalde datum doen?

Scholen betalen voor elk product of dienst een redelijke prijs. Er zijn vooralsnog geen kortingen.

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem dan contact op via school@oba.nl We helpen je graag verder.