Openbare Bibliotheek Amsterdam

Nieuws

 • Behoefte aan boekentips?

  Wist jij al dat wij iedere maand een nieuwsbrief boordevol boekentips samenstellen? Morgenmiddag gaat er weer een de deur uit, dus meld je snel aan.

  17 april 2024

 • TUMO in Zuidoost

  Goed nieuws! Begin 2025 opent in de K-buurt in Amsterdam Zuidoost de allereerste Nederlandse vestiging van het naschoolse programma TUMO. Met dit gratis...

  17 april 2024

 • Terugkijken: OBA Live met 'tonnair' Vincent Kouters en muzikant Rocks

  OBA Live is de 2-wekelijkse talkshow van AT5 en de OBA. Iedere week hebben we goede gesprekken met interessante gasten. 4 april waren te gast: journalist...

  8 april 2024

 • Doe mee aan ons bezoekersonderzoek

  Ben je nog geen OBA-lid, maar kom je wel langs in onze vestigingen? Dan willen we graag met jou nadenken over hoe we jouw bezoek nog leuker, gezelliger...

  3 april 2024

lees meer nieuws van de OBA

Onze nieuwste boeken


Te beleven in de OBA

Ted van Lieshout 40 jaar enzovoort

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout is schrijver, dichter en tekenaar - voor jong en oud - en dat al veertig jaar. Om dat te vieren brengt hij eenmalig in het theater van de OBA een uniek programma waarin hij vertelt hoe het zo gekomen is. Hij tekent live, leest voor en als er tijd over is, beantwoordt hij vragen. De voorstelling is in principe bestemd voor volwassenen. Gratis toegankelijk!

📅    zondag 21 april
⏰    14:00 tot 15:30 
📍    OBA OOsterdok | OBA Theater
🎫    toegang gratis | aanmelden vereist

meld je aan

naar de culturele agenda

Amsterdamse Nacht van de Filosofie

Amsterdamse Nacht van de Filosofie

De Amsterdamse Nacht van de Filosofie is terug in de OBA. In diverse zalen kun je tot het begin van de de nacht terecht voor inspirerende lezingen en gesprekken, filosofische speeddates, een poëtische wijnproeverij, een klassiek filosofisch spreekuur, muziek, een filosofische boekenmarkt en meer. Met een keur aan jong talent en BF'ers (Bekende Filosofen). De avond trapt af met tv-opnames van het Filosofisch Kwintet (HUMAN) gepresenteerd door Arnon Grunberg.  

📅    zaterdag 20 april
⏰    19:30 tot 01.00
📍    OBA Oosterdok
🎫    € 39,00 | € 33,00 HUMAN-leden | met OBA pas 19,50 | + je ontvangt een gratis Filosofie Magazine bij aankoop van een ticket

kom je ook?

naar de volledige agenda

OBA Next

OBA Next is de bibliotheek van de toekomst. Hoe moet die eruit zien? Wat kun je er doen? Wie ga je ontmoeten? Onze ambitie is om Amsterdammers te helpen hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, op een manier die bij ze past.  

ontdek OBA Next

Volg gratis cursussen

vrouw op telefoon

Heb je zin om iets nieuws te leren? Bijvoorbeeld fotografie of mindfulness? Of wil je juist van je social media-verslaving af zien te komen?

Dat kan met de interessante cursussen en trainingen van Soofos en GoodHabitz. Als lid van de OBA kun je deze online cursussen gratis volgen!

lees meer over het gratis cursusaanbod

Boekentips

top 10's

Neem een duik in de collectie van de OBA met onze handige top-10 lijstjes. Van de mooiste prentenboeken tot thrillers, poëzie en boeken vol brieven... Deze donkere dagen breng je door in het beste gezelschap. 

naar de leeslijstjes

OBA Live: de talkshow van de OBA en AT5

OBA Live is de talkshow van de OBA en AT5. Wat kun je verwachten? Goede gesprekken met interessante gasten over actuele onderwerpen. Van mentale gezondheid tot Hazes, niets blijft onbesproken.

OBA Live terugkijken?

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrieven

Ontvang het laatste nieuws, de allerleukste boekentips en opkomende activiteiten in de OBA direct in je mailbox. Geef jouw interesses op en lees voortaan als eerst over nieuwe workshops, theatervoorstellingen, films, lezingen en meer.

meld je aan