Openbare Bibliotheek Amsterdam

Nieuws

lees meer nieuws van de OBA

Onze nieuwste boeken


Te beleven in de OBA

Keti Koti Maand

Keti Koti

Tijdens Keti Koti, op 1 juli, wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Keti Koti betekent in Sranantongo ‘ketenen verbroken'. De term verwijst naar de boeien waarin slaafgemaakten vastgezet werden. Nederland schafte de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen af op 1 juli 1863. Bij de OBA staat de hele maand juni in het teken van Keti Koti. Met verdiepende lezingen, gesprekken, een Heri Heri maaltijd, live muziek, een filmvertoning en meer.

📅    de hele maand juni
📍    activiteiten in meerdere vestigingen

bekijk de agenda

OBA Film | Poseidon Adventure (1972)

Poseidon Adventure

Groots sluit Cinema Literair het eerste deel van dit seizoen af met de spetterende rampenfilm ‘The Poseidon Adventure’, gebaseerd op Paul Gallico’s bestseller over een passagiersschip dat kapseist waarna een aantal overlevenden, onder wie Gene Hackman als de dominee, een weg naar het oppervlak moet vinden.

Met cultureel journalist Joyce Roodnat en natuurlijk met de Cinema Literair band voor de muzikale ondersteuning.

📍    OBA Oosterdok | OBA Theater 7e etage
📅    Dinsdag 18 juni 20:00 uur
🎫    € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas of stadspas | € 3,50 studenten 
 

lekker film kijken op dinsdag

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrieven

Ontvang het laatste nieuws, de allerleukste boekentips en opkomende activiteiten in de OBA direct in je mailbox. Geef jouw interesses op en lees voortaan als eerste over nieuwe workshops, theatervoorstellingen, films, lezingen en nog veel meer.

meld je aan

Junior Einstein: gratis oefenen voor basisschool-vakken

Jeugdleden op de basisschool oefenen thuis gratis voor Cito en Inzicht in Eigen Profiel en voor alle schoolvakken via de website van Junior Einstein. Handig!

naar Junior Einstein