Primair onderwijs

Acceptgiro ontvangen?

Tot onze grote spijt is er per ongeluk naar een aantal scholen een acceptgiro voor het OBA lidmaatschap (€ 100,-) verstuurd. Mocht u deze per post ontvangen hebben, dan kunt u de rekening negeren. Dit had niet mogen gebeuren. Onze excuses voor de verwarring.

Naar de OBA

De OBA biedt veel programma's in alle vestigingen gericht op leesplezier en mediawijsheid. Kom met de leerlingen naar de OBA!

Leesplezier op school

mediawijsheid

Leskisten Boek en Film, leskisten rond prentenboeken, materialen rond een bepaald thema? De OBA biedt het allemaal. 

OBA 100 Doeboek

oba 100 doeboek

De OBA bestaat 100 jaar in 2019! En wie jarig is, trakteert. Er is een speciaal cadeau voor alle kinderen op de basisschool in groep 3 t/m 8. 
 

Training in maakonderwijs

In januari gaat het fellowship-programma van Maakplaats 021 van start. Een unieke training waar leraren en docenten uit Amsterdam zelf intensief aan de slag gaan met maakonderwijs, digitale fabricage en 21st century skills.

lees meer over het fellowship

Inspiratie & advies

leesplezier op school

De OBA biedt training en advies voor leerkrachten en ouders op het gebied van leesplezier en de leesomgeving.                            

Schoolbibliotheek

schoolbibliotheek

De OBA helpt graag bij het opzetten en onderhouden van een volwaardige schoolbibliotheek en biedt hiervoor het webbased beheersysteem V@school aan.

OBA Junior

oba junior

Op de OBA Juniorpagina leest u alles over de leukste boeken, activiteiten en interessante activiteiten die bij de OBA worden georganiseerd.

Leren van de schoolbibliotheek

Een bibliotheek voor én door leerlingen, kan dat? Bij Laterna Magica op IJburg is het sinds dit jaar realiteit. Op deze basisschool zijn de kinderen als echte bibliothecarissen betrokken bij de uitleen en indeling van de boeken en geven ze advies over de collectie.

lees verder over de schoolbibliotheek

Maak kennis met OBA School

Nieuwsbrief

Ontvang 3 keer per jaar OBA-nieuws voor leerkrachten. Met nieuwe educatieve producten, tips voor leerkrachten (bijv. voor de Kinderboekenweek) en bijscholingsmogelijkheden. 

Tips voor ouders

‘OBA Tips voor ouders’ is een maandelijkse e-mail voor het Primair Onderwijs met OBA-nieuws en tips die interessant zijn voor ouders/verzorgers. Bijvoorbeeld nieuws over activiteiten in de OBA of tips voor leesbevordering.

Veelgestelde vragen

veelgestelde vragen over aanbod educatie OBA

Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen via de link hieronder of neem contact op via school@oba.nl

Contact

veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over een product of programma  van de OBA? Of heeft u een andere vraag? Neem contact op via school@oba.nl of bel 020-5230990. Wilt u meer informatie over OBA School? Klik hier.