OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Voortgezet onderwijs

Boekenkisten op school

Boeken nodig voor een les rondom een bepaald thema? Of een aanvulling voor de schoolbliotheek? De OBA biedt verschillende collecties aan.

VO-aanbod in de OBA

Debatteren, leren het juiste boek te kiezen, een wetenschappelijke talkshow bezoeken...de OBA biedt veel programma's in OBA Oosterdok en in de vestigingen. 

Buitenschools aanbod

De OBA organiseert het hele jaar activiteiten rondom landelijke campagnes zoals Nederland Leest, maar er is uiteraard ook eigen programmering die interessant is voor middelbare scholieren, zoals studeren met StudyShare.

Doen jouw leerlingen mee aan de schrijfwedstrijd Write Now!?

Schrijven jouw leerlingen proza of poëzie? Pennen ze stapels scenario’s neer? Is spoken word hun ding of zijn ze juist thuis in het schrijven van rap- of songteksten? Attendeer ze dan op Write Now!, dé wedstrijd voor jong schrijftalent (voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar). De ingestuurde tekst is een ticket voor een gratis schrijfworkshop en de prijsuitreiking in OBA Oosterdok (voor regio Amsterdam). De tekst dient ingediend te worden vóór 1 april via writenow.nu. Met hun inzending maken ze kans op boekenbonnen, optredens, publicaties, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek, een MacBook en de lancering van hun schrijfcarrière!

lees meer over Write Now!

Studiebegeleiding

debatbattle Nederland Leest Junior

Jongeren uit de eerste en tweede klas van de middelbare school kunnen meerdere keren per week in de OBA terecht voor studiebegeleiding. 

Vragen?

Vastgelopen tijdens het bestelproces? Meer weten over een product in de webshop of een andere vraag? Neem contact op via school@oba.nl of bekijk de veelgestelde vragen met betrekking tot het educatieve aanbod van de OBA.

Lezen voor de Lijst

Er zijn 12 OBA-vestigingen waar speciale kasten met boeken voor het lezen voor de lijst staan. Handig voor middelbare scholieren die lezen voor de vakken Nederlands, Duits en Fries. 

Jongerenpagina

Lid worden voor jongeren, boekentips en activiteiten...het staat allemaal op de jongerenpagina. 

Maak kennis met OBA School

Nieuwsbrief

Ontvang 3 keer per jaar OBA-nieuws voor docenten. Met nieuwe educatieve producten, tips zoals voor Lezen voor de lijst en bijscholingsmogelijkheden.