Voortgezet onderwijs

Boekenkisten op school

Boeken nodig voor een les rondom een bepaald thema? Of een aanvulling voor de schoolbliotheek? De OBA biedt verschillende collecties aan.

VO-aanbod in de OBA

Debatteren, leren het juiste boek te kiezen, een wetenschappelijke talkshow bezoeken...de OBA biedt veel programma's in OBA Oosterdok en in de vestigingen. 

Buitenschools aanbod

De OBA organiseert het hele jaar activiteiten rondom landelijke campagnes zoals Nederland Leest, maar er is uiteraard ook eigen programmering die interessant is voor middelbare scholieren, zoals studeren met StudyShare.

literaire talkshow: Margje Woodrow

De Literaire Talkshow neemt leerlingen mee in de wereld van (jeugd)literatuur en verhalen. Op 16 oktober 2019 verwelkomen we Margje Woodrow in het OBA Theater n.a.v. van haar bijdrage aan de geschenkbundel 3PAK in het kader van de Boekenweek voor Jongeren.

lees verder over de literaire talkshow

Verslag | Radiolab Denktank 020

verslag Radiolab Denktank 020

In februari 2019 organiseerde de OBA Radiolab Denktank 020 een scholenprogramma over discriminatie voor middelbare scholieren. Leerlingen van het Ir. Lely Lyceym hebben de RadioLab Denktank 020 gewonnen met hun idee voor een oplossing tegen discriminatie in de stad.

Studiebegeleiding

studiebegeleiding in de oba, studerende jongen

Jongeren uit de eerste en tweede klas van de middelbare school kunnen meerdere keren per week in de OBA terecht voor studiebegeleiding. 

Vragen?

Vastgelopen tijdens het bestelproces? Meer weten over een product in de webshop of een andere vraag? Neem contact op via school@oba.nl of bekijk de veelgestelde vragen met betrekking tot het educatieve aanbod van de OBA.

Lezen voor de Lijst

Er zijn 12 OBA-vestigingen waar speciale kasten met boeken voor het lezen voor de lijst staan. Handig voor middelbare scholieren die lezen voor de vakken Nederlands, Duits en Fries. 

Jongerenpagina

Lid worden voor jongeren, boekentips en activiteiten...het staat allemaal op de jongerenpagina. 

Maak kennis met OBA School

Nieuwsbrief

Ontvang 3 keer per jaar OBA-nieuws voor docenten. Met nieuwe educatieve producten, tips zoals voor Lezen voor de lijst en bijscholingsmogelijkheden.