Voortgezet onderwijs

Onderwijsbijeenkomst OBA School

Op donderdag 18 april organiseert de OBA de jaarlijkse inspiratiemiddag OBA School. Leerkrachten, docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen het nieuwe educatieve aanbod voor seizoen 2019/2020 ontdekken en inspiratie opdoen over leesbevordering, maakonderwijs, burgerschap en onderzoeksvaardigheden.

De OBA op school

Boeken nodig voor een les rondom een bepaald thema? Of een aanvulling voor de schoolbliotheek? De OBA biedt verschillende collecties aan.

Aan de slag in de OBA

Debatteren, leren het juiste boek te kiezen, een wetenschappelijke talkshow bezoeken...de OBA biedt veel programma's in OBA Oosterdok en in de vestigingen. 

Activiteitenkalender

De OBA organiseert het hele jaar activiteiten rondom landelijke campagnes zoals Nederland Leest, maar er is uiteraard ook eigen programmering die interessant is voor middelbare scholieren, zoals studeren met StudyShare.

Radiolab Denktank 020

radiolab denktank programma voor vo

In februari organiseert de OBA Radiolab Denktank 020, een scholenprogramma over discriminatie voor middelbare scholieren.

Studiebegeleiding

studiebegeleiding in de oba, studerende jongen

Jongeren uit de eerste en tweede klas van de middelbare school kunnen meerdere keren per week in de OBA terecht voor studiebegeleiding. 

Vragen?

Vastgelopen tijdens het bestelproces? Meer weten over een product in de webshop of een andere vraag? Neem contact op via school@oba.nl of bekijk de veelgestelde vragen met betrekking tot het educatieve aanbod van de OBA.

Lezen voor de Lijst

Er zijn 12 OBA-vestigingen waar speciale kasten met boeken voor het lezen voor de lijst staan. Handig voor middelbare scholieren die lezen voor de vakken Nederlands, Duits en Fries. 

Jongerenpagina

Lid worden voor jongeren, boekentips en activiteiten...het staat allemaal op de jongerenpagina. 

Maak kennis met OBA School

Nieuwsbrief

Ontvang 3 keer per jaar OBA-nieuws voor docenten. Met nieuwe educatieve producten, tips zoals voor Lezen voor de lijst en bijscholingsmogelijkheden.