Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Pilot thuistoegang verdiepende bronnen verlengd

Gepubliceerd op: 18 januari 2021 11:31

pilot thuistoegang verdiepende bronnen gestart

Door krantenarchieven bladeren om een artikel uit je geboortejaar op te zoeken, in literaire collecties duiken om meer te weten te komen over je favoriete schrijver of je onderdompelen in wetenschappelijke tijdschriften voor dat onderzoek dat je nog moet afronden: je kunt enorm veel informatie vinden in online databanken. En die kun je tijdelijk in huis halen!

De pilot waarmee je vanuit huis gebruik kunt maken van verdiepende bronnen is verlengd! Je kunt nu een jaar langer (tot december 2021) in databanken van BSL (Springer/Nature), EBSCO en GALE duiken. Je hebt op deze manier toegang tot de meest interessante informatie, en dat gewoon vanaf de bank. Wij doken er alvast voor je in en delen onze opmerkelijke vondsten. 

Blader door tijdschriften, kranten en biografie├źn met GALE

Met GALE heb je niet alleen toegang tot kranten als de Financial Times en The Economist, maar kun je ook een grote verscheidenheid aan recent gepubliceerde tijdschriften doorbladeren. Zo kun je bijvoorbeeld lezen over het werk van pop-artkunstenaar Robert Rauschenberg of smullen van de verbazing rondom het minuscule tasje dat zangeres en rapper Lizzo bij zich droeg. En heb je dit artikel over Black Inventors uit National Geographic al gelezen? 

Verbreed je kennis van de medische wereld met BSL (Springer/Nature)

Met BSL van Springer/Nature kun je eenvoudig Nederlandstalige medische vakbladen en informatie met betrekking tot psychologie en sociale wetenschappen raadplegen. Interessant als je je een keer ├ęcht goed wil verdiepen in het coronavirus, om maar een voorbeeld te noemen. Je vindt er ook verschillende naslagwerken over de zorg.

...en nog veel meer!

In de opsomming hierboven staan een aantal voorbeelden van de informatie die je kunt vinden. Maar er is natuurlijk nog veel meer! Ga vooral zelf eens op onderzoek uit. Wat kun je vinden over je favoriete schrijver of die ene boekverfilming? Bekijk de volledige lijst met bronnen die onderdeel zijn van de pilot via de link hieronder.