Pilot thuistoegang verdiepende bronnen gestart

Gepubliceerd op: 2 juli 2020 11:31

pilot thuistoegang verdiepende bronnen gestart

Door krantenarchieven bladeren om een artikel uit je geboortejaar op te zoeken, in literaire collecties duiken om meer te weten te komen over je favoriete schrijver of je onderdompelen in wetenschappelijke tijdschriften voor dat onderzoek dat je nog moet afronden: je kunt enorm veel informatie vinden in online databanken. En die kun je tijdelijk in huis halen!

Er is een nieuwe pilot gestart waardoor je tot 4 december 2020 vanuit huis gebruik kunt maken van verdiepende bronnen in databanken van BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en Proquest. Je hebt op deze manier toegang tot de meest interessante informatie, en dat gewoon vanaf de bank! Wij doken er alvast voor je in en delen onze opmerkelijke vondsten.

Blader door tijdschriften, kranten en biografieën met GALE

Met GALE heb je niet alleen toegang tot kranten als de Financial Times en The Economist, maar kun je ook een grote verscheidenheid aan recent gepubliceerde tijdschriften doorbladeren. Zo kun je bijvoorbeeld lezen over het werk van pop-artkunstenaar Robert Rauschenberg of smullen van de verbazing rondom het minuscule tasje dat zangeres en rapper Lizzo bij zich droeg. En heb je dit artikel over Black Inventors uit National Geographic al gelezen? 

Verdiep je in Engelstalige literatuur en poëzie met Proquest

Liefhebbers van Engelstalige literatuur en poëzie opgelet! Proquest staat vol met literaire hoogstandjes. Denk hierbij aan een toneelstuk van W. B. Yeats of een lijst met boeken van Afrikaanse schrijvers. Dat wil overigens niet zeggen dat deze databank vol staat met serieuze materie: je kunt er ook gewoon tijdschriften als Harper’s Bazaar doorbladeren.

Verbreed je kennis van de medische wereld met BSL (Springer/Nature)

Met BSL van Springer/Nature kun je eenvoudig Nederlandstalige medische vakbladen en informatie met betrekking tot psychologie en sociale wetenschappen raadplegen. Interessant als je je een keer écht goed wil verdiepen in het coronavirus, om maar een voorbeeld te noemen. Je vindt er ook verschillende naslagwerken over de zorg.

...en nog veel meer!

In de opsomming hierboven staan een aantal voorbeelden van de informatie die je kunt vinden. Maar er is natuurlijk nog veel meer! Ga vooral zelf eens op onderzoek uit. Wat kun je vinden over je favoriete schrijver of die ene boekverfilming? Bekijk de volledige lijst met bronnen die onderdeel zijn van de pilot via de link hieronder.