Leeslijstjes

Resultaat 41 - 50 (van 257)

 • Top 10 | De beste zomerboeken voor bij het zwembad Bekijk details

  5 juli 2022

  Iedereen is op dit moment wel toe aan vakantie. Maar wat is nou zo vervelend aan vakantie? Inderdaad dat eindeloze gezeul met koffers en tassen vol spullen. Gelukkig hebben we als OBA iets gevonden waardoor jij je niet meer het leplazarus hoeft te tillen: e-books, luisterboeken en online tijdschriften. Handig! Praktisch! Makkelijk! Om je even op weg te helpen is hier een top 10 met de leukste luisterboeken en e-books voor bij het zwembad, op de camping of het terras.

 • Top 10 | Prentenboeken van het jaar 2022 Bekijk details

  6 december 2021

  'Maar eerst ving ik een monster' geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2020:

 • top 10 | Sinterklaas Bekijk details

  9 november 2021

  Nog een paar nachtjes slapen en Sinterklaas is weer in het land. Kom alvast helemaal in de stemming en leen een paar gezellige (voor)leesboekjes over de goedheiligman.

 • Top 3 Kookboeken van foodblogger Mooncake Bekijk details

  29 oktober 2021

  Als iemand de verborgen culinaire parels in de stad weet te vinden, is het Jonneke de Zeeuw van Mooncake wel. Ze ontdekt niet alleen de beste eetgelegenheden, speciaal voor de OBA selecteert ze de meest bijzondere kookboeken voor de permanente Mooncake kookboekencollectie die vanaf 17 november te zien is in OBA Oosterdok. Omdat het deze week Nationale Kookboekenweek is, tipt ze er alvast drie:

 • Nyan switi: 8 heerlijke Surinaamse kookboeken Bekijk details

  8 juni 2021

  Dat Suriname een rijke eetcultuur herbergt, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Maar wat weet je er eigenlijk over? Omdat in Suriname veel culturen samensmelten, is de keuken een stuk gevarieerder dan de onder Amsterdammers welbekende roti, bara of bakkeljauw. En wist je dat de Surinaamse eetcultuur voor een groot deel draait om delen en uitwisselen? In deze top 10 maak je kennis met de Surinaamse keuken en de culinaire gebruiken die daarachter schuilgaan.

 • Top 10 | Ajax Bekijk details

  2 mei 2021

  Ajax, dé grote club van Amsterdam, kent een rijke geschiedenis, interessante spelers en spannende momenten die veel Amsterdammers samen hebben gebracht. Wil je meer weten over de sterspelers, doelpunten of internationale wedstrijden? De boeken uit deze top 10 helpen je daar een handje bij.

 • Top 10 | Populaire series gebaseerd op boeken Bekijk details

  28 april 2021

  We hebben ons er (bijna) allemaal wel eens schuldig aan gemaakt: bingen. Je schuift alle klusjes in huis opzij omdat je een nieuwe serie hebt ontdekt, of je wil tóch nog even die laatste aflevering kijken (en nog één, en nog één) en gaat vervolgens veel te laat naar bed. De kans is groot dat een van de onderstaande series daarvan de oorzaak was, want ze zijn immens populair. Maar wist je ook dat ze allemaal gebaseerd zijn op boeken? En die boeken leen je gewoon bij de OBA!

 • Top 10 | Koningsdag Bekijk details

  22 april 2021

  We vieren ieder jaar koningsdag, maar wat weten we eigenlijk over het koningshuis? In deze top 10 kom je meer te weten over de geschiedenis, uitspraken en persoonlijkheden van onze vorsten.

 • El Hizjra tipt 5 inspirerende boeken voor tijdens de ramadan Bekijk details

  14 april 2021

  Als je aan de ramadan denkt, is tussen zonsopkomst en zonsondergang vasten waarschijnlijk het eerste dat in je opkomt. Maar wist dat deze periode eigenlijk om bezinning draait en er ook veel gelezen en lekker gegeten wordt? Mohamed Mahdi, directeur van El Hizjra en expert op het gebied van Arabische literatuur en erfgoed, deelt vijf leestips voor Amsterdammers die zich willen laten inspireren.

 • 10 klassieke kinderboeken die je zeker eens moet (her)lezen Bekijk details

  1 april 2021

  Je bent nooit te oud voor een goed kinderboek! Daarom vroegen we onze leden, (online) bezoekers en collega’s naar hun favoriete kinderboek aller tijden. Op basis van die tips hebben we 10 klassiekers uit de jeugdliteratuur op een rijtje gezet die je zeker eens moet lezen. Herbeleef je eigen kindertijd met deze nostalgische boekenlijst, samen met je (klein)kind of gewoon lekker voor jezelf!

Paginanavigatie