Leeslijstjes

Resultaat 61 - 70 (van 281)

 • Beste Boek voor Jongeren: de 10 genomineerden Bekijk details

  12 september 2022

  Deze week velt de jongerenjury haar oordeel: welke boeken gaan er met de prijs vandoor? We hebben de tien genomineerden nog even voor je op een rijtje gezet. Vijf oorspronkelijk Nederlandstalig, vijf vertaald. Doe wat boekentips op en roep zelf alvast jouw winnaar uit.

 • Top 10 | Terug de schoolbanken in Bekijk details

  30 augustus 2022

  Ben jij al helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar? Misschien sta je te trappelen om je klasgenoten weer te zien, of misschien draai je je nog liever even om in je bed of op je strandlaken. Hoe dan ook: we hebben weer een paar mooie leestips voor je klaar staan. Van prentenboeken tot romans, voor groep 1 tot de middelbare school. Veel leesplezier! 📚

 • Top 5 | Zware boeken voor lichte dagen Bekijk details

  17 augustus 2022

  Ken je dat? Van die dikke pillen die al een tijdje onaangeraakt op je nachtkastje liggen. Het is de hoogste tijd om ze open te slaan. Deze vijf boeken zijn een beetje zwaar en daarom perfect voor de hele lichte zomerdagen. Veel leesplezier! 🌞

 • Top 3 | My gender, my pride 💜 Bekijk details

  26 juli 2022

  Deze week mag een OBA-collega een boekenlijstje met jullie delen en is de eer aan onze collega Iris (zij/haar). Als deel van het marketing-communicatieteam maakt ze mooie content voor op social media en is ook onze huisfotograaf. Helemaal in thema van de pride deelt ze haar top 3: My gender, my pride. 🏳️‍🌈

 • Top 10 | De beste zomerboeken voor bij het zwembad Bekijk details

  5 juli 2022

  Iedereen is op dit moment wel toe aan vakantie. Maar wat is nou zo vervelend aan vakantie? Inderdaad dat eindeloze gezeul met koffers en tassen vol spullen. Gelukkig hebben we als OBA iets gevonden waardoor jij je niet meer het leplazarus hoeft te tillen: e-books, luisterboeken en online tijdschriften. Handig! Praktisch! Makkelijk! Om je even op weg te helpen is hier een top 10 met de leukste luisterboeken en e-books voor bij het zwembad, op de camping of het terras.

 • Top 10 | Prentenboeken van het jaar 2022 Bekijk details

  6 december 2021

  'Maar eerst ving ik een monster' geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2020:

 • Top 3 Kookboeken van foodblogger Mooncake Bekijk details

  29 oktober 2021

  Als iemand de verborgen culinaire parels in de stad weet te vinden, is het Jonneke de Zeeuw van Mooncake wel. Ze ontdekt niet alleen de beste eetgelegenheden, speciaal voor de OBA selecteert ze de meest bijzondere kookboeken voor de permanente Mooncake kookboekencollectie die vanaf 17 november te zien is in OBA Oosterdok. Omdat het deze week Nationale Kookboekenweek is, tipt ze er alvast drie:

 • Nyan switi: 8 heerlijke Surinaamse kookboeken Bekijk details

  8 juni 2021

  Dat Suriname een rijke eetcultuur herbergt, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Maar wat weet je er eigenlijk over? Omdat in Suriname veel culturen samensmelten, is de keuken een stuk gevarieerder dan de onder Amsterdammers welbekende roti, bara of bakkeljauw. En wist je dat de Surinaamse eetcultuur voor een groot deel draait om delen en uitwisselen? In deze top 10 maak je kennis met de Surinaamse keuken en de culinaire gebruiken die daarachter schuilgaan.

 • Top 10 | Ajax Bekijk details

  2 mei 2021

  Ajax, dé grote club van Amsterdam, kent een rijke geschiedenis, interessante spelers en spannende momenten die veel Amsterdammers samen hebben gebracht. Wil je meer weten over de sterspelers, doelpunten of internationale wedstrijden? De boeken uit deze top 10 helpen je daar een handje bij.

 • Top 10 | Populaire series gebaseerd op boeken Bekijk details

  28 april 2021

  We hebben ons er (bijna) allemaal wel eens schuldig aan gemaakt: bingen. Je schuift alle klusjes in huis opzij omdat je een nieuwe serie hebt ontdekt, of je wil tóch nog even die laatste aflevering kijken (en nog één, en nog één) en gaat vervolgens veel te laat naar bed. De kans is groot dat een van de onderstaande series daarvan de oorzaak was, want ze zijn immens populair. Maar wist je ook dat ze allemaal gebaseerd zijn op boeken? En die boeken leen je gewoon bij de OBA!

Paginanavigatie