Maak kennis met de bloggers van de OBA

Maak kennis met de bloggers van de OBA

Ben je op zoek naar tips voor de beste boeken, films of muziek? Ons team van OBA-bloggers, bestaande uit redacteuren, bibliothecarissen en een leraar, voorziet je graag van inspiratie. Van de beste vegetarische kookboeken tot de mooiste enge films en van duurzame prentenboeken tot de laatste Young Adult-aanraders, je vindt het hier allemaal! 


Sophie

Sophie is leesconsulent voor het Primair Onderwijs bij de OBA. Ze woont in Amsterdam en werkt in stadsdeel Oost. Haar grootste hobby is lezen, van prentenboeken tot jeugdboeken en Young Adult. Persoonlijke favoriete auteurs en illustratoren zijn Toon Tellegen, Torben Kuhlmann, Marieke Nelissen en Jon Klassen. Volg @kinderboekentips op Instagram voor meer leuke tips. 

lees hier haar eerste blog

Sophie

Sophie woont met haar man en drie zonen in Amsterdam. In haar boekenkast vind je Engelstalige romans, klassiekers (zoals favoriet Howards End van E.M. Forster), soms wat fantasy of een biografie en een flinke verzameling kunst- en kookboeken. Daarnaast struikel je in haar huis over de stapels kinderboeken. Volg @boekliefde op Instagram voor meer mooie boekentips van Sophie voor jong en oud.

lees de blogs van Sophie

Max

Max is beeldend kunstenaar. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met culinaire experimenten en het schrijven en verzamelen van po√ęzie. Na periodes in West, Oost en Noord mag hij zich gelukkig prijzen met een huis in zijn favoriete buurt in stadsdeel Centrum, waar hij dagelijks wordt gewekt door de zebra's en gibbons uit Artis.

lees de blogs van Max

Daphne

Daphne is beeldend kunstenaar, filmmaker en moeder. Dagelijkse avondpraktijk is het voorlezen van verhalen over boze dieren van Toon Tellegen aan de oudste, terwijl de jongste de dieren op de plaatjes benoemt en nadoet. Daarna trekt Daphne zich het liefst terug op de bank met een goed boek of film. Ze woont in Nieuw-West.

lees de blogs van Daphne

Deborah

Deborah van der Vliet was jaren jeugdbibliothecaris en boekenliefhebber in hart en nieren. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Jeugdliteratuur is haar grote liefde. Je leest meer blogs van Deborah op haar eigen sites  boekielezen.nl en elkedageenprentenboek.nl.

lees de blogs van Deborah

Martin

Martin Bootsma is leraar en teamleider op de Alan Turingschool in Amsterdam. Voor de OBA schrijft hij over Young Adultboeken, op zijn eigen blog Meesterlezer schrijft hij over boeken, onderwijs en het samenspel daartussen. 
 

lees de blogs van Martin

Gerdy

Gerdy werkte sinds 1976 bij de OBA en is begonnen bij de Muziekafdeling op de Prinsengracht. Daarna beheerde zij voor de OBA de bladmuziek en de cd's. Gerdi is inmiddels met pensioen.

lees de blogs van Gerdy