Maak kennis met de bloggers van de OBA

Maak kennis met de bloggers van de OBA

Ben je op zoek naar tips voor de beste boeken, films of muziek? Ons team van OBA-bloggers, bestaande uit redacteuren, bibliothecarissen en een leraar, voorziet je graag van inspiratie. Van de beste vegetarische kookboeken tot de mooiste enge films en van duurzame prentenboeken tot de laatste Young Adult-aanraders, je vindt het hier allemaal! 


Sophie

Sophie is webredacteur bij de OBA. Ze woont met haar man en drie zonen in Amsterdam. In haar boekenkast vind je voornamelijk Engelstalige romans, klassiekers (zoals favoriet Howards End van E.M. Forster), biografieën en een flinke verzameling kunst- en kookboeken.

Max

Max is overdag webredacteur bij de OBA en in de avonduren en het weekend beeldend kunstenaar. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met gevaarlijke culinaire experimenten en het schrijven en verzamelen van poëzie. Na periodes in West, Oost en Noord mag hij zich gelukkig prijzen met een huis in zijn favoriete buurt in stadsdeel Centrum, waar hij dagelijks wordt gewekt door de zebra's en gibbons uit Artis.

Daphne

Daphne is beeldredacteur bij de OBA. Daarnaast is ze beeldend kunstenaar, filmmaker en moeder. Dagelijkse avondpraktijk is het voorlezen van verhalen over boze dieren van Toon Tellegen aan de oudste, terwijl de jongste de dieren op de plaatjes benoemt en nadoet. Daarna trekt Daphne zich het liefst terug op de bank met een goed boek of film. Ze woont in Nieuw-West.

Deborah

Deborah van der Vliet is jeugdbibliothecaris en boekenliefhebber in hart en nieren. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en werkt inmiddels bijna 17 jaar bij de OBA. Jeugdliteratuur is haar grote liefde. Je leest meer blogs van Deborah op haar eigen sites  boekielezen.nl en elkedageenprentenboek.nl.

Martin

Martin Bootsma is leraar en teamleider op de Alan Turingschool in Amsterdam. Voor de OBA schrijft hij over Young Adultboeken, op zijn eigen blog Meesterlezer schrijft hij over boeken, onderwijs en het samenspel daartussen. 
 

Gerdy

Gerdy werkt sinds 1976 bij de OBA en is begonnen bij de Muziekafdeling op de Prinsengracht. Tegenwoordig beheert zij voor de OBA de bladmuziek en de cd's. Ze rekent onder meer pop, blues, soul, R&B, global music, klassiek en jazz tot haar favoriete muziekgenres.