Blogs van Sophie

Sophie woont met haar man en drie zonen in Amsterdam. In haar boekenkast vind je Engelstalige romans, klassiekers (zoals favoriet Howards End van E.M. Forster), soms wat fantasy of een biografie en een flinke verzameling kunst- en kookboeken. Daarnaast struikel je in haar huis over de stapels kinderboeken. Volg @boekliefde op Instagram voor meer mooie boekentips van Sophie voor jong en oud.

Persoonlijke favorieten


   

Resultaat 1 - 10 (van 12)

 • De fijnste winterse verhalen uit mijn boekenkast Bekijk details

  6 december 2021

  Ben je op zoek naar winterse verhalen om lekker bij weg te dromen? Ik deel graag mijn tips met je, want de winter is mijn favoriete leesseizoen! Wat dacht je bijvoorbeeld van de klassieker 'Little Women' van Louisa May Alcott? Bij het lezen van de eerste zin, verdwijn ik meteen in een landschap van sneeuw en traditioneel versierde kerstbomen.

 • De beste luisterboeken voor tijdens een stevige wandeling Bekijk details

  22 november 2021

  Niet alleen in de lente en de zomer, maar zeker ook tijdens de donkere dagen van het jaar wandel ik graag. Liefst samen, maar alleen kan ook fijn zijn. Dan luister ik vaak naar een podcast of luisterboek. In dit blog tip ik mijn 6 favoriete luisterboeken. Je kan ze natuurlijk ook lekker thuis onder een dekentje op de bank beluisteren!

 • 5 veelbelovende boekentips die populair zijn op #BookTok Bekijk details

  26 oktober 2021

  Volg jij #BookTok al? Als je op TikTok zit, raad ik je aan om dat te doen! Via deze hashtag vind je de leukste filmpjes van boekenliefhebbers over de hele wereld. Er zijn ook super enthousiaste Nederlandse BoekTokkers, dus bekijk daarnaast zeker even #BoekTok. Ik verzeker je dat je enorm veel zin krijgt om je TBR-stapel aan te vullen, daarom deel ik alvast 5 veelbelovende tips die je meteen kunt downloaden, beluisteren of gewoon ouderwets lenen bij de OBA.

 • blog | Favoriete herfstboeken om voor te lezen Bekijk details

  18 oktober 2021

  Ik houd van lezen, maar eigenlijk ben ik de laatste tijd vooral aan het voorlezen. Het najaar leent zich er ook wel extra voor. Samen knus op de bank met een dekentje, de kinderen genieten ervan en ik ook! Daarom deel ik in dit blog de beste voorleesboeken voor de herfst.

 • blog | Perfecte kookboeken voor het paasweekend Bekijk details

  26 maart 2021

  Of je nu wel of niet Pasen viert, de meeste van ons hebben een lekker lang weekend voor de boeg. Ik ben van plan om de keuken in te duiken, en daarom heb ik alvast 5 mooie kookboeken op mijn leesplankje in de Bibliotheek-app gezet. Misschien bak ik een traditionele tulband (zo mooi) of heerlijk geurende kaneelbroodjes. Lastig kiezen! Kijk je met me mee?

 • blog | De 5 beste vegetarische kookboeken uit mijn keuken Bekijk details

  2 oktober 2020

  Vegetarisch eten is lekker! Ik kook al jaren met veel plezier en enthousiasme regelmatig vegetarisch voor mijn gezin. Wil je ook vaker koken zonder vlees? Lees dan gauw verder, want in dit blog deel ik mijn favoriete vegetarische kookboeken met je.

 • Schermtijd: hoe belangrijk is het? Bekijk details

  8 november 2019

  Schermen, ze lijken een magische aantrekkingskracht te hebben op mijn kinderen. Zodra ze bewegend beeld zien, raken ze in een soort trance. Dat is soms heel handig, maar natuurlijk niet altijd wenselijk. Het schijnt ook niet zo goed voor ze te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat ze ook nog andere dingen doen in hun vrije tijd?

 • blog | Boeken vol ellende Bekijk details

  30 mei 2018

  ‘Ja!’, zei ik vol overtuiging, ‘Je moet Angela’s Ashes lezen. Dat is zo mooi en McCourt schrijft zo goed en grappig.’ Dus mijn man las 'Angela’s Ashes'. Puffend en steunend weliswaar, want wat was dat een boek vol ellende.

 • blog | Twee vrouwen Bekijk details

  26 april 2018

  Ben je net zoals ik opgegroeid in een dorp? Dan herken je vast de manier waarop de Amerikaanse schrijfster Elizabeth Strout de levens van dorpsbewoners beschrijft. Iedereen kent elkaar en elkaars verhalen, maar er wordt ook veel verzwegen.

 • Favoriete fotografieboeken om te lenen Bekijk details

  27 maart 2018

  De fotograaf Alfred Stieglitz (1864-1946) zei: 'Photography is a reality so subtle that it becomes more real than reality.’ Simpel gezegd, soms zie je de dingen pas écht goed op een foto. Daarom houd ik zo van fotografie en droom ik graag weg bij een goed fotoboek.

Paginanavigatie