OBA Next nieuws

 • Tumo in Zuidoost Bekijk details

  9 juli 2024

  Begin 2025 opent in de K-buurt in Amsterdam Zuidoost de allereerste Nederlandse vestiging van het naschoolse programma Tumo. Met dit gratis programma, dat vooral gericht is op creativiteit, techniek en digitale kennis, kunnen tieners helemaal zelf bepalen wat je wil leren en hoe. Ze stappen in de wereld van game- en web development, grafisch ontwerpen of robotica.

 • Het is definitief: OBA Next komt in Kraaiennest Bekijk details

  29 februari 2024

  Innovatieve wereldbibliotheek OBA Next wordt definitief gebouwd in de wijk Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Ook de gemeenteraad van Amsterdam is voor, net als het college van burgemeester en wethouders eerder deze maand. Het besluit is in lijn met het advies van Stadsdeelcommissie Zuidoost, die eerder dit jaar ook de voorkeur voor de K-buurt uitsprak. De buurtbewoners zijn verheugd over deze keuze: zij hebben zich de afgelopen maanden stevig ingezet om dit te realiseren.

 • Stadsdeelcommissie Zuidoost: OBA Next komt in Kraaiennest Bekijk details

  17 januari 2024

  Op 16 januari 2024 stemden de leden van de stadsdeelcommissie Zuidoost voor locatie Kraaiennest als nieuwe plek voor OBA Next. Daarmee komt de nieuwe bibliotheek middenin de wijk, tussen de bewoners.

 • Nieuwe mijlpaal voor bouw OBA Next in Zuidoost Bekijk details

  11 mei 2023

  Vandaag is de Voorjaarsnota 2023 van de gemeente Amsterdam gepresenteerd. De gemeentelijke begroting maakt de weg vrij voor de doorstart van de bouw van OBA Next, een prachtige nieuwe OBA-vestiging in Zuidoost, helemaal uitgerust als bibliotheek van de toekomst. Een bibliotheek voor deze, maar vooral voor vólgende generaties Amsterdammers. Daar zijn we heel erg blij mee en het geeft ons hernieuwde energie om in volle vaart door te gaan.

 • OBA op Next Library Festival 2023 Bekijk details

  9 mei 2023

  Van 13 tot en met 16 mei doet OBA mee aan het internationale Next Library Festival 2023 plaats in Aarhus, in Denemarken. Vooruitstrevende bibliotheekprofessionals en innovators van over de hele wereld komen samen om de openbare bibliotheek in de 21e eeuw te verkennen. Team OBA Next geeft een workshop met als doel een inclusieve community-engagement-strategie ontwerpen voor de realisatie van het gebouw voor OBA Next in Zuidoost.

 • Vliegende treinen, en toch ook veel boeken | Verslag 11 maart Bekijk details

  13 maart 2023

  ‘De toekomst, wat is dat?’ Wat “later” is blijkt best moeilijk te begrijpen voor de kinderen die meedoen aan de eerste sessie van OBA Next’s kinderraad op 11 maart. Niet gek hoor, als je zelf pas een jaar of 8 rondloopt op deze aardbol. Maar na wat aanmoediging vliegen de futuristische ideeën je om de oren.

 • Welkom in de bibliotheek van de toekomst Bekijk details

  2 maart 2023

  Wat zou jij willen lenen van de bibliotheek van de toekomst? Een gitaar, bakspullen of een VR-bril? En wat wil je in deze bieb ontdekken, leren of doen? Op 11 maart kun je met ons meedenken.

 • Ons statement over het nieuwe coalitieakkoord Bekijk details

  25 mei 2022

  Vandaag is het nieuwe Amsterdamse coalitieakkoord gepresenteerd. Daarin is veel aandacht voor de OBA. Lees hier ons statement.

 • OBA NEXT: een openbare innovatieve leer- en ontwikkelplek voor heel Amsterdam Bekijk details

  23 maart 2021

  Amsterdam krijgt er met OBA NEXT een nieuwe leer- en ontwikkelplek bij. Het wordt een openbare voorziening die met een breed aanbod van activiteiten kansengelijkheid stimuleert, door bij te dragen aan de talentontwikkeling en digitale vaardigheden van alle Amsterdammers. De gemeente, OBA en een breed scala aan maatschappelijke organisaties hebben de handen ineengeslagen om van deze bibliotheek nieuwe stijl een inspirerende plek te maken voor heel Amsterdam. Met deze openbare ontmoetingsplek ontwikkelt...