Openbare Bibliotheek Amsterdam

Nieuw in de collectie

bekijk nog meer leestips van de OBA


Nieuws

lees meer nieuws van de OBA

Een nieuw jaar vol voorleesplezier

Wat zijn de beste prentenboeken van 2022?

Vier de Poëzieweek met de OBA


Blijf op de hoogte van nieuws, activiteiten en aanbod van de OBA

Nooit meer iets missen? Meld je aan voor een nieuwsbrief van de OBA en blijf op de hoogte nieuws en leuke activiteiten in Amsterdam.

Partner van de OBA | Culturele Apotheek

De Culturele Apotheek ontwikkelt sinds 2011 laagdrempelige activiteiten die literatuur en het alledaagse leven van mensen met elkaar verbinden.

Deze organisatie begon met het aanbieden van persoonlijke boekenconsulten, workshops over de heilzame werking van literatuur en literaire spreekuren ‘Boeken op recept’. In verschillende OBA-vestigingen konden mensen al eens een hoogstpersoonlijk boekenrecept komen halen bij de apothekers.

In 2018 startte de Culturele Apotheek ook met samenlezen, waarbij bezoekers gezamenlijk en hardop stukjes uit romans, verhalen en gedichten lezen, en praten over wat die teksten oproepen.

Inmiddels zijn er ruim 20 samenleesgroepen in bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen in en om Amsterdam, Rotterdam en Haarlem. Ook bij de OBA leest de Culturele Apotheek samen, tijdens Ouderen in de Wijk-bijeenkomsten die wekelijks in een aantal OBA-vestigingen plaatsvinden.