Blogs

Resultaat 201 - 210 (van 210)

 • Boekenblog 183; Cees Nooteboom (80) reist verder Bekijk details

  2 augustus 2013

  Te lang is het geleden dat ik boeken van Cees Nooteboom las. Maar tot 1990 heb ik er aardig wat gelezen. Romans, reisverhalen, kronieken en zelfs gedichten -ik genoot ervan. De onvermoeibare reislust van A. den Doolaard was voor Nooteboom een groot voorbeeld “ en dat wilde maar niet overgaan”, schreef hij aan de echtgenote van Den Doolaard. Dat kun je wel stellen. Kortgeleden vertelde Nooteboom wat hij voor het komend jaar in de planning heeft. Het is van een jaloersmakende vitaliteit! ! Want Cees...

 • Tijdschriftenblog 124; Creatief de zomer door! Bekijk details

  26 juli 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling.

 • Veel nieuwbouw deze zomer bij de OBA Bekijk details

  25 juli 2013

  Het is hartje zomer maar bij de OBA wordt achter de schermen druk gewerkt aan nieuwe huisvesting van diverse filialen. In Amsterdam Noord worden deze zomer twee nieuwe filialen opgeleverd: filiaal Nieuwendam opent op 12 augustus de deuren voor het publiek en filiaal Banne Buiksloot op 26 augustus.

 • Boekenblog 182; Zomervakantie - Uitgelezen boeken Bekijk details

  19 juli 2013

  Natuurlijk, momenteel alleen maar stukken over vakantie en de grootste zorg: wat lezen we op vakantie. De tips komen van alle kanten; goedbedoeld en ontmoedigend. Je lijkt eigenlijk nooit iets te lezen en je moet kiezen uit veel te veel boeken. Voor die mensen met een e-reader met meer dan 1.500 illegaal gedownloade titels, is de straf erger: Elke keus sluit een andere uit. Keuzestress! Lees in Blog 181 wat Kees van Kooten ervan vindt.

 • Metha's muziekblog; MagnifiCathy Bekijk details

  15 juli 2013

  Zoals al eerder aangekondigd in de blog over Meredith Monk, nu de tovenares aller stemkunstenaars: Catherine Anahid Berberian (4 juli 1925 - 6 maart 1983).

 • Tijdschriftenblog 123; Beelden Bekijk details

  3 juli 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met circa 1.500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken.

 • Expositie “Beelden aan Zee aan het IJ” in de OBA Bekijk details

  1 juli 2013

  Vrijdag 28 juni is in de Centrale Bibliotheek de expositie ‘Beelden aan Zee aan het IJ’ geopend. Deze zomer heeft museum Beelden aan Zee een dependance in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Terwijl in het Scheveningse museum en op het Haagse Lange Voorhout de grote zomertentoonstelling ‘Russia XXI. Hedendaagse Beeldhouwkunst uit Rusland’ plaatsvindt, zijn de meest bijzondere werken uit de eigen collectie tijdelijk in de OBA te zien.

 • Fietsende bibliothecarissen starten bij de OBA Bekijk details

  24 juni 2013

  Dinsdag 18 juni begon bij de OBA de derde fietstocht door Europa van fietsende bibliothecarissen uit heel Europa onder het motto “Cycling for Libraries”. Van 18-26 juni fietsen meer dan 100 enthousiaste, buitenlandse medewerkers van Amsterdam naar Brussel. Een inspirerende fietstocht met als doel ideeën uit te wisselen, te netwerken met andere bibliotheekmedewerkers en om bibliotheken te bezoeken. Einddoel van de fietstocht is het Europees Parlement waar een witboek zal worden aangeboden.

 • Expositie ‘Slavernij verbeeld’ ook in de OBA Bekijk details

  18 juni 2013

  Zaterdag 15 juni is bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam de expositie “Slavernij Verbeeld” geopend. Een kleine maar mooi verzorgde variant daarvan is te zien op de 5e etage van de Centrale Bibliotheek.

 • Tijdschriftenblog 122; de tuin Bekijk details

  11 juni 2013

  De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft een grote afdeling met ca. 1.500 kranten en tijdschriften. Het gaat daarbij om algemene bladen als Libelle en Opzij, maar ook om computerbladen, vaktijdschriften, kunstmagazines, literaire periodieken. Het lijkt te veel om op te noemen en daarom probeert dit tijdschriftenblog telkens aan de hand van een speciaal thema een beeld te schetsen van een klein deel van de afdeling. Het heeft even geduurd, maar de zomer is nu toch aarzelend begonnen. De hoogste tijd...

Paginanavigatie