OBA-vestigingen gesloten

Alle vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Actueel

Resultaat 111 - 120 (van 1013)

 • Top 10 | Art Nouveau

  28 mei 2019

  Op 10 juni is het Wereld Art Nouveau Dag. In deze top 10 vind je de mooiste kunstboeken over deze kunststroming. Kom ze lenen of lezen bij de OBA.

  Bekijk details van Top 10 | Art Nouveau

 • Bezoek de OBA tijdens het Hemelvaartweekend

  27 mei 2019

  Eropuit tijdens het Hemelvaartweekend? Bezoek de OBA! Ontdek het Muizenhuis, laat je voorlezen of leer coderen bij Maakplaats 021.

  Bekijk details van Bezoek de OBA tijdens het Hemelvaartweekend

 • Top 3 dichtbundels van Gershwin Bonevacia

  21 mei 2019

  Gershwin Bonevacia kennen we natuurlijk als stadsdichter van Amsterdam. Hij is ook de organisator van de Poetry Night, die vier keer per jaar in de OBA is. Nu tipt hij zijn favoriete dichtbundels.

  Bekijk details van Top 3 dichtbundels van Gershwin Bonevacia

 • Top 10 | Brievenschrijvers

  21 mei 2019

  Brieven, wie schrijft ze nog? We mailen, appen en posten nu vooral met elkaar. Gelukkig zijn er veel mooie boeken met interessante briefwisselingen uitgegeven. Je vindt tien pareltjes in onze tiplijst van deze week.

  Bekijk details van Top 10 | Brievenschrijvers

 • OBA NEXT een stap dichterbij

  20 mei 2019

  De gemeente Amsterdam heeft deze week haar Voorjaarsnota gepubliceerd, waarin beschreven staat waar het geld van de stad de komende jaren naartoe gaat. Op de website van de gemeente lees je alle voornemens. 

  Bekijk details van OBA NEXT een stap dichterbij

 • Leerlingen van Amsterdam Designathon Challenge presenteren bibliotheek van de toekomst

  20 mei 2019

  Basisscholieren van montessorischool De Regenboog in Amsterdam hebben een nieuw leerconcept voor de bibliotheek van morgen ontworpen. Amirah (9 jaar), Sierra (10) en Veronique (11) hebben de ‘Room of Science’ bedacht, een ruimte waar kinderen van alles kunnen leren over de wetenschap. Het ontwerp, dat op vrijdag 17 mei de finale van de Amsterdam Designathon Challenge won in de OBA, wordt meegenomen in de plannen voor OBA NEXT, de in 2025 nieuw te openen bibliotheek op de Zuidas.

  Bekijk details van Leerlingen van Amsterdam Designathon Challenge presenteren bibliotheek van de toekomst

 • Expositie 'Zie wie ik aan 't worden ben'

  16 mei 2019

  De expositie ‘Zie wie ik aan ’t worden ben’ toont de portretten en verhalen van AlzheimerFluisteraars als Jan, Liesbeth, Gülec, Marlies, Joris en Adelheid die samen met hun dierbaren die Alzheimer kregen, op de foto gingen. Ontmoet de familieleden die hun geliefden achterna tuimelden om met hen in verbinding te blijven. Bewonder hun foto’s, hun avontuur en verhaal.

  Bekijk details van Expositie 'Zie wie ik aan 't worden ben'

 • Ontdekking in het duister

  16 mei 2019

  Ontdek de OBA in het duister en ga op avontuur in de wereld van de bibliotheek die ’s nachts tot leven komt. Als OBA Oosterdok aan het eind van de dag voor publiek gesloten is, gaan de deuren open voor een nachtelijke bezoek aan dit iconische gebouw. Alleen de noodverlichting brandt en je bent slechts uitgerust met een zaklamp. Durf jij het aan?

  Bekijk details van Ontdekking in het duister

 • Viering twee jaar Maakplaats 021 in Pakhuis de Zwijger

  9 mei 2019

  Maakplaats 021 bestaat twee jaar! Op maandag 6 mei vierden we deze mijlpaal groots in Pakhuis de Zwijger – met een programma waarin o.a. denker en maker Astrid Poot, het programma-team, de maakplaats-coaches en kinderen hun visie gaven op wat maken voor hen betekent en de rol die Maakplaats 021 daarin speelt.

  Bekijk details van Viering twee jaar Maakplaats 021 in Pakhuis de Zwijger

 • Gewijzigde openingstijden Hemelvaartsdag en Pinksteren

  9 mei 2019

  Tijdens en rond de feestdagen heeft de OBA aangepaste openingstijden.

  Bekijk details van Gewijzigde openingstijden Hemelvaartsdag en Pinksteren