Actueel

Resultaat 81 - 90 (van 886)

 • Bach en bleekwater: een bijzondere ontmoeting

  15 oktober 2018

  Meng een beetje Bach met een scheut bleekwater en je hebt een bijzondere muzikale bende op het podium.

  Bekijk details van Bach en bleekwater: een bijzondere ontmoeting

 • Global Children’s Designathon in de OBA

  9 oktober 2018

  Op zaterdag 3 november 2018 werken kinderen over de hele wereld samen aan oplossingen voor de toekomst tijdens de Global Children’s Designathon. Kinderen bedenken oplossingen voor ‘Life on Land’. Het team in Amsterdam zal zich verzamelen in de OBA en kinderen (8 – 12 jaar) kunnen zich nu opgeven om mee te doen.

  Bekijk details van Global Children’s Designathon in de OBA

 • Gezocht: OBA Kinderdirecteur die van een feestje houdt

  5 oktober 2018

  De OBA is op zoek naar een nieuwe OBA Kinderdirecteur. Kinderen die ervan houden om in de spotlights te staan, durven te spreken voor een groot publiek en die goede ideeën hebben voor de OBA, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Dit kan via oba.nl/kinderdirecteur tot uiterlijk dinsdag 27 november.

  Bekijk details van Gezocht: OBA Kinderdirecteur die van een feestje houdt

 • Dit was september (en de zomer)

  3 oktober 2018

  Een klein overzicht van de literaire figuren die het nationale nieuws domineerden, in de prijzen vielen en het tijdelijke voor het eeuwige verwisselden. Met deze maand: de Constantijn Huygensprijs voor Nelleke Noordervliet, het overlijden van Armando en heel veel nominaties.

  Bekijk details van Dit was september (en de zomer)

 • Top 10 | Senioren in boeken

  2 oktober 2018

  Dat de hoofdpersonen in boeken niet allemaal jong hoeven te zijn, bewijzen de protagonisten uit de top 10 van deze week. Laat je in de week van de Nationale Ouderendag verrassen door de levens van Old Filth, Helena Demont of Allan Karlsson.

  Bekijk details van Top 10 | Senioren in boeken

 • Snel afgeleid? OBA StudyShare gaat weer van start

  2 oktober 2018

  Scholieren en studenten die snel afgeleid worden tijdens het studieproces zijn welkom bij OBA StudyShare, vanaf vrijdag 19 oktober in OBA Oosterdok. OBA StudyShare is de ultieme manier om geconcentreerd te studeren en te werken.

  Bekijk details van Snel afgeleid? OBA StudyShare gaat weer van start

 • Top 10 | Kinderboekenweek

  2 oktober 2018

  De Griffeljury bekroont ieder jaar de beste kinderboeken met Zilveren Griffels en Penselen. In deze top 10 vind je een mooie selectie voor kinderen vanaf 6 jaar.

  Bekijk details van Top 10 | Kinderboekenweek

 • Ouderen in de Wijk breidt uit naar OBA Reigersbos

  1 oktober 2018

  Gezellig samenkomen, maar ook iets leren: het project Ouderen in de Wijk is een succes. Daarom kunnen senioren vanaf 11 oktober in een zesde OBA-vestiging terecht: OBA Reigersbos. En dat wordt gevierd.

  Bekijk details van Ouderen in de Wijk breidt uit naar OBA Reigersbos

 • Met elkaar aan tafel

  27 september 2018

  Op 27 september start de Week tegen de Eenzaamheid. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid aan te pakken. Bij de OBA zijn de ouderenochtenden al vaste prik.

  Bekijk details van Met elkaar aan tafel

 • 'Het gaat er niet om of het goed of fout is!'

  27 september 2018

  Dinsdagavond, 19.30 uur. In de OBA op het Oosterdokseiland wordt het aan het einde van de dag wat rustiger. In een zaaltje op de zesde etage is het echter druk. Alle stoelen zijn bezet. De tafels liggen vol met boeken: kleurige kunstboeken van de Cobra-beweging en dichtbundels van Remco Campert, Lucebert en Hugo Claus.

  Bekijk details van 'Het gaat er niet om of het goed of fout is!'