Actueel

Resultaat 931 - 940 (van 963)

 • Joke Hermsen over 'Kairos'

  10 juni 2014

  Woensdag 25 juni is Joke Hermsen te gast bij de OBA voor een lezing over 'Kairos, een nieuwe bevlogenheid'.

  Bekijk details van Joke Hermsen over 'Kairos'

 • Op vakantie met de OBA

  2 juni 2014

  Kinderen van de basisschool kunnen tussen 17 en 29 juni een vakantietas aanvragen in de bibliotheek. De OBA vult op basis van leeftijd en interesses een tas met boeken, cd's, dvd's en meer, die de hele vakantie geleend mag worden.

  Bekijk details van Op vakantie met de OBA

 • Juni: Maand van het Spannende Boek

  1 juni 2014

  Juni, de Maand van het Spannende Boek, is dé maand om een duik te nemen in onze collectie literaire thrillers, spannende dvd's en huiveringwekkende luisterboeken. En dan zijn er nog de bloedstollende activiteiten waaraan u kunt deelnemen, én het Moordspel dat u online mee kunt spelen. Hieronder een selectie uit het aanbod.

  Bekijk details van Juni: Maand van het Spannende Boek

 • Het Groninger Museum komt naar de OBA

  31 mei 2014

  Na succesvolle tentoonstellingen in samenwerking met het onder meer het Rijksmuseum, Beelden aan Zee en de Fundatie, is het in juni de beurt aan het Groninger Museum om hoogtepunten uit haar collectie in de OBA te presenteren. Van 21 juni t/m 24 oktober 2014 zijn werken van modeontwerpster Marga Weimans te zien in de expozaal van de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Het Groninger Museum komt naar de OBA

 • Deel aanbod e-books niet goed leesbaar met iOS-app

  28 mei 2014

  Deel aanbod e-books niet goed leesbaar met iOS-app

  Bekijk details van Deel aanbod e-books niet goed leesbaar met iOS-app

 • Week van het luisterboek bij de OBA

  20 mei 2014

  Van 19 t/m 25 mei 2014 is het de Week van het luisterboek. Voor iedereen die deze periode een luisterboek leent bij de bibliotheek, heeft de OBA het Luistergeschenk klaarliggen. Renate Dorrestein schreef het Luistergeschenk en ze sprak het geschenk, getiteld ‘Liever horen we onszelf’, ook zelf in. In het luisterboek vertelt Renate Dorrestein een liefdesverhaal vol onverwachte wendingen. Een verhaal over dromen en over wat we onszelf wijsmaken – omdat we soms niet anders kunnen.

  Bekijk details van Week van het luisterboek bij de OBA

 • Nieuwe titels in de Luisterbieb-app!

  19 mei 2014

  Luisterboeken zijn te leen bij de bibliotheek, maar ze zijn ook beschikbaar via de LuisterBieb-app. Met de LuisterBieb geniet u van de beste luisterboeken waar en wanneer u dat wilt, gratis en offline. Er is voor elk wat wils: of u nu wilt wegdromen bij een goed boek, uw kennis wilt opschroeven met een hoorcollege of uw kind wilt laten voorlezen. Ook 'lezen voor je lijst' kan via de LuisterBieb.

  Bekijk details van Nieuwe titels in de Luisterbieb-app!

 • Poëziewedstrijd Amsterdamse jongeren

  13 mei 2014

  Van 14 tot en met 16 mei vormt het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek het decor voor het literaire festival PoëzieRevue XL. In zes afwisselende literaire shows brengen meer dan 200 jongeren van verschillende middelbare scholen in Amsterdam hun gedicht op het podium.

  Bekijk details van Poëziewedstrijd Amsterdamse jongeren

 • Verkiezingsmarkt Europees Parlement

  5 mei 2014

  Op donderdag 22 mei worden de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden. Om de vijf jaar worden de leden van het parlement rechtstreeks gekozen door de burgers van de Europese Unie. Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen? Kom zaterdag 17 mei tussen 12.00 en 15.00 uur naar de verkiezingsmarkt in de Centrale Bibliotheek en laat u informeren door de verschillende partijen.

  Bekijk details van Verkiezingsmarkt Europees Parlement

 • Verhuizing Duivendrecht, verbouwing Reigersbos

  5 mei 2014

  In mei heropent de OBA twee bibliotheekvestigingen. Bibliotheek Reigersbos ondergaat een grondige verbouwing. Na een aantal weken gesloten te zijn geweest, opent op 16 mei de geheel vernieuwde bibliotheek. Bibliotheek Duivendrecht verhuist naar een nieuwe, tijdelijke locatie en is daarom gesloten tussen donderdag 1 en woensdag 7 mei.

  Bekijk details van Verhuizing Duivendrecht, verbouwing Reigersbos