Actueel

Resultaat 931 - 940 (van 985)

 • Drents Museum in de OBA

  30 oktober 2014

  Vrijdag 31 oktober opent een nieuwe tentoonstelling in de expozaal van de Centrale Bibliotheek. Van 1 november 2014 t/m 25 januari 2015 presenteert het Drents Museum hier een keuze uit de collectie Art Nouveau en Art Deco. Onder de titel 'Schoonheid als levensnoodzaak' zijn affiches, boekbanden, metaal- en glaswerk, keramiek en meubels te zien van Nederlandse kunstenaars die tussen 1890 en 1935 werkzaam zijn geweest.

  Bekijk details van Drents Museum in de OBA

 • Theatercollege Vreemde Vogels

  27 oktober 2014

  Neerlandicus Rutger Martens en filosoof Walter Breukers combineren in hun theatercollege ‘Vreemde Vogels’ de diepgang van een college met de magie van het theater. Zondag 2 november om 15.00 uur, in het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Theatercollege Vreemde Vogels

 • Nederland Leest ‘Een vlucht regenwulpen’

  21 oktober 2014

  Van 1 tot en met 30 november vindt de campagne Nederland Leest plaats. Doel van deze actie is om met zoveel mogelijk mensen in dezelfde periode, hetzelfde boek te lezen en daar met elkaar over in gesprek te gaan. Tijdens Nederland Leest krijgen leden van de OBA daarom gratis het Nederland Leest geschenk 'Een vlucht regenwulpen' van Maarten ‘t Hart uitgedeeld in de bibliotheek. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave...

  Bekijk details van Nederland Leest ‘Een vlucht regenwulpen’

 • Digitale veiligheid in het Privacy Café

  21 oktober 2014

  Maandelijks vindt bij de OBA een Privacy Café van Bits of Freedom plaats. In deze gratis toegankelijke bijeenkomst over digitale veiligheid leert u hoe u uw sporen die u achterlaat op internet kunt beperken. De eerstvolgende bijeenkomst is op zondag 26 oktober om 14.00 uur.

  Bekijk details van Digitale veiligheid in het Privacy Café

 • Carrière Coach Café

  6 oktober 2014

  Dinsdag 16 oktober vindt van 19.30 tot 21.30 uur voor de eerste keer een Carrière Coach Café plaats bij de OBA. In de Harry Mulischzaal, op de zesde etage van de Centrale Bibliotheek. Tijdens dit Coach Café ontdekt u of u wel op het juiste carrière pad zit, of hoe u het juiste pad kunt ontdekken. Door te sparren, spiegelen en reflecteren ontstaat er ruimte voor het zetten van een volgende stap. Het Carrière Coach Café is er voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar carrière, ongeacht het werk...

  Bekijk details van Carrière Coach Café

 • Herfstvakantie bij de OBA

  30 september 2014

  Op 11 oktober begint voor veel basisscholen in Amsterdam de herfstvakantie. Behalve dat de OBA allerlei grappige films, spannende boeken en mooie cd's te leen heeft voor kinderen, is er ook van alles te doen in de bibliotheek. In veel vestigingen wordt er voorgelezen en in de Centrale Bibliotheek kunnen kinderen elk zaterdag en zondag kijken naar een mooie kinderfilm. Daarnaast gaat woensdag 15 oktober de jeugdtheatervoorstelling 'Anders' in première in het Theater van 't Woord.

  Bekijk details van Herfstvakantie bij de OBA

 • Tien dichters laten zich inspireren door de cello

  24 september 2014

  Een ‘overbodige dikbuik’ (Anna Enquist) of ‘de heraut van de weemoed’? (Micha Hamel). De cello is een instrument dat tot de verbeelding spreekt. Daarom heeft de OBA de handen ineen geslagen met Cello Biënnale Amsterdam. Voor een bijzonder project ter gelegenheid van het jubileum van de Cello Biënnale (Muziekgebouw aan het IJ en Bimhuis, 17 t/m 25 oktober 2014), bestaande uit een gedichtenbundel, presentatie en expositie.

  Bekijk details van Tien dichters laten zich inspireren door de cello

 • Lieve Amsterdammer

  22 september 2014

  "Lieve Amsterdammer, deze kaart is voor jou..." Heeft u ze al ergens zien liggen, de Lieve Amsterdammer kaarten? Coalitie Erbij Amsterdam verspreidde duizenden onbeschreven ansichtkaarten in de stad Amsterdam. Met het verzoek: "Is deze kaart nog leeg? Schrijf een boodschap en laat deze weer ergens achter.".

  Bekijk details van Lieve Amsterdammer

 • Talenfestival DRONGO over meertaligheid

  18 september 2014

  Zaterdag 27 september staat de Centrale Bibliotheek in het teken van het DRONGO Festival voor meertaligheid. Talenkennis is belangrijk in een wereld waarin we steeds meer met elkaar communiceren, ook over grenzen heen. De derde editie van het DRONGO Festival biedt voor elk wat wils. Van een spoedcursus Chinees en interactieve ‘labs’ tot taaltheater, lezingen en de mooiste verhalen. Voor kinderen en hun ouders is er een uitgebreid programma met onder andere workshops, een voorleesestafette en theater....

  Bekijk details van Talenfestival DRONGO over meertaligheid

 • Boekstart Vader Voorleesrecord afgelast

  16 september 2014

  Helaas gaat het Boekstart Vader Voorleesrecord op zondagmiddag 21 september bij de OBA niet door.

  Bekijk details van Boekstart Vader Voorleesrecord afgelast