Actueel

Resultaat 951 - 960 (van 963)

 • Martin Berendse nieuwe directeur/ bestuurder OBA

  18 maart 2014

  Martin Berendse is per 1-7-2014 benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Hij volgt de huidige directeur Hans van Velzen op, die na 26 jaar afscheid neemt als directeur/bestuurder van de OBA.

  Bekijk details van Martin Berendse nieuwe directeur/ bestuurder OBA

 • Cinedans Dance on Screen Festival

  11 maart 2014

  Van 12 t/m 16 maart vindt het Cinedans Dance on Screen Festival plaats in EYE. Tijdens dit festival staat de dansfilm centraal. Van 9 tot 16 maart wordt als voorproefje op het festival een breed scala aan dansfilms en trailers van films getoond in de entreehal van de Centrale Bibliotheek. Dagelijks tussen 10.00 en 22.00 uur. Daarnaast is er in de bibliotheek extra aandacht voor onze collectie dansfilms en -boeken.

  Bekijk details van Cinedans Dance on Screen Festival

 • Verkiezingsdebat in helder Nederlands

  10 maart 2014

  In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart organiseert Stichting Lezen & Schrijven samen met het Nederlands Debat Instituut een verkiezingsdebat in helder Nederlands bij de OBA. Vrijdag 14 maart om 20.00 uur, in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek.

  Bekijk details van Verkiezingsdebat in helder Nederlands

 • Boekenweek bij de OBA

  6 maart 2014

  Maart staat bij de OBA traditiegetrouw in het teken van de Boekenweek. De inmiddels alweer 79e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 8 t/m zondag 16 maart. Het thema is reizen, het motto: Ondertussen ergens anders.

  Bekijk details van Boekenweek bij de OBA

 • Nationale Bibliotheek Catalogus live bij de OBA

  3 maart 2014

  Op maandag 3 maart is de nieuwe bibliotheek catalogus gelanceerd bij de OBA. U heeft vanaf vandaag digitale toegang tot de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC+) via www.oba.nl, de nieuwe manier van zoeken binnen de collectie van de OBA. Met intelligente zoektechnieken, een betere koppeling tussen vergelijkbare titels en uitgebreidere filtermogelijkheden is het eenvoudig zoeken tussen de verschillende lokale én landelijke bronnen. Daarnaast ziet de catalogus er anders uit dan u gewend bent.

  Bekijk details van Nationale Bibliotheek Catalogus live bij de OBA

 • Workshops voor ZZP'ers bij de OBA

  22 februari 2014

  Kom in contact met andere zzp'ers en leer een strategie te bepalen tijdens de workshop 'Boost je business' voor zzp'ers bij de OBA. Titia Sietsma en Anne Weijs van coachingbureau Contact Creatie organiseren de workshop.

  Bekijk details van Workshops voor ZZP'ers bij de OBA

 • Pin & win een leenpas+

  13 februari 2014

  Pin & win! Lever t/m eind maart uw pinbon van een betaling bij de OBA in, en maak kans op een jaarabonnement met Leenpas+. In elke OBA-vestiging kunt u uw pinbon aan een kaartje waarop u uw gegevens achterlaat vastmaken. Gooi het kaartje en de bon in de Pin & win-box, en wie weet ontvangt u in april bericht dat u de winnaar bent van een OBA Leenpas+.

  Bekijk details van Pin & win een leenpas+

 • Vier Valentijnsdag in de bibliotheek

  5 februari 2014

  Leen een romantische film, doe inspiratie op met een mooie dichtbundel, of kom naar één van onze programma's rond de dag van de liefde. Aan de vooravond van Valentijnsdag zetten de bloggende jongeren van ABCYourself onder meer de mislukkende, gedoemde, never-going to happen liefdes centraal. Op Valentijnsdag zelf is er een speciaal Valentijnsoptreden van het Amsterdamse Smartlappenkoor. Geniet na afloop van het speciale Valentijnsdrankje bij La Place, met romantisch uitzicht over Amsterdam. Beide...

  Bekijk details van Vier Valentijnsdag in de bibliotheek

 • Museum de Fundatie exposeert bij de OBA

  29 januari 2014

  Vanaf zaterdag 8 februari is in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling FUNDATIE in de OBA te zien, met een reeks portretten uit de collectie van Museum de Fundatie. Na de succesvolle exposities in samenwerking met het Rijksmuseum, MOTI en museum Beelden aan Zee is het nu de beurt aan Museum de Fundatie om hoogtepunten uit zijn collectie aan u te presenteren.

  Bekijk details van Museum de Fundatie exposeert bij de OBA

 • Bibliotheken starten uitleen van e-books

  21 januari 2014

  Bibliotheken starten uitleen van e-books.

  Bekijk details van Bibliotheken starten uitleen van e-books