Actueel

Resultaat 951 - 960 (van 979)

 • Deel aanbod e-books niet goed leesbaar met iOS-app

  28 mei 2014

  Deel aanbod e-books niet goed leesbaar met iOS-app

  Bekijk details van Deel aanbod e-books niet goed leesbaar met iOS-app

 • Week van het luisterboek bij de OBA

  20 mei 2014

  Van 19 t/m 25 mei 2014 is het de Week van het luisterboek. Voor iedereen die deze periode een luisterboek leent bij de bibliotheek, heeft de OBA het Luistergeschenk klaarliggen. Renate Dorrestein schreef het Luistergeschenk en ze sprak het geschenk, getiteld ‘Liever horen we onszelf’, ook zelf in. In het luisterboek vertelt Renate Dorrestein een liefdesverhaal vol onverwachte wendingen. Een verhaal over dromen en over wat we onszelf wijsmaken – omdat we soms niet anders kunnen.

  Bekijk details van Week van het luisterboek bij de OBA

 • Nieuwe titels in de Luisterbieb-app!

  19 mei 2014

  Luisterboeken zijn te leen bij de bibliotheek, maar ze zijn ook beschikbaar via de LuisterBieb-app. Met de LuisterBieb geniet u van de beste luisterboeken waar en wanneer u dat wilt, gratis en offline. Er is voor elk wat wils: of u nu wilt wegdromen bij een goed boek, uw kennis wilt opschroeven met een hoorcollege of uw kind wilt laten voorlezen. Ook 'lezen voor je lijst' kan via de LuisterBieb.

  Bekijk details van Nieuwe titels in de Luisterbieb-app!

 • Poëziewedstrijd Amsterdamse jongeren

  13 mei 2014

  Van 14 tot en met 16 mei vormt het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek het decor voor het literaire festival PoëzieRevue XL. In zes afwisselende literaire shows brengen meer dan 200 jongeren van verschillende middelbare scholen in Amsterdam hun gedicht op het podium.

  Bekijk details van Poëziewedstrijd Amsterdamse jongeren

 • Verkiezingsmarkt Europees Parlement

  5 mei 2014

  Op donderdag 22 mei worden de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden. Om de vijf jaar worden de leden van het parlement rechtstreeks gekozen door de burgers van de Europese Unie. Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen? Kom zaterdag 17 mei tussen 12.00 en 15.00 uur naar de verkiezingsmarkt in de Centrale Bibliotheek en laat u informeren door de verschillende partijen.

  Bekijk details van Verkiezingsmarkt Europees Parlement

 • Verhuizing Duivendrecht, verbouwing Reigersbos

  5 mei 2014

  In mei heropent de OBA twee bibliotheekvestigingen. Bibliotheek Reigersbos ondergaat een grondige verbouwing. Na een aantal weken gesloten te zijn geweest, opent op 16 mei de geheel vernieuwde bibliotheek. Bibliotheek Duivendrecht verhuist naar een nieuwe, tijdelijke locatie en is daarom gesloten tussen donderdag 1 en woensdag 7 mei.

  Bekijk details van Verhuizing Duivendrecht, verbouwing Reigersbos

 • Verhalen over de oorlog bij de OBA

  28 april 2014

  Dit jaar doet Bibliotheek Indische Buurt mee met Open Joodse Huizen. Een programma met kleinschalige bijeenkomsten waar over ervaringen in de Tweede Wereldoorlog wordt verteld. Het vindt plaats op 3, 4 en 5 mei in acht Nederlandse steden, georganiseerd in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier.

  Bekijk details van Verhalen over de oorlog bij de OBA

 • Amsterdam door andermans ogen (en oren!)

  22 april 2014

  Amsterdam is heel anders dan je denkt – als je er oog voor hebt. Of oor. Zoveel wordt wel duidelijk op de foto- en geluidsinstallatie 'In the beginning no bird sang', in de gloednieuwe Bibliotheek IJburg. Ook de andere OBA-vestigingen vormen in mei het startpunt van een geheel nieuwe stadservaring: Amsterdam zoals u het nog nooit hebt gezien, of gehoord. Hieronder een selectie uit ons aanbod.

  Bekijk details van Amsterdam door andermans ogen (en oren!)

 • Word vrijwilliger bij SeniorWeb voor Tabletcafés in de OBA

  14 april 2014

  SeniorWeb zoekt extra vrijwilligers/ambassadeurs die ervaring hebben met verschillende soorten tablets voor de Tabletcafés die zij organiseert in de bibliotheek. Tijdens het tabletcafé wisselen gebruikers ervaringen en tips uit. Klanten nemen hun eigen tablet mee. U ondersteunt als vrijwilliger de bibliothecaris en helpt bezoekers met hun vragen. Een Tabletcafé duurt ongeveer 1,5 uur en vindt één keer per maand plaats.

  Bekijk details van Word vrijwilliger bij SeniorWeb voor Tabletcafés in de OBA

 • Meivakantie bij de OBA

  10 april 2014

  De meivakantie komt er aan! Bij de OBA is er natuurlijk weer van alles te doen voor kinderen. Er zijn theatervoorstellingen, concerten en workshops. Natuurlijk staan de kasten vol met leuke boeken om te lezen, films om te bekijken of cd's om te luisteren onderweg naar de vakantiebestemming. Hieronder een selectie uit ons programma.

  Bekijk details van Meivakantie bij de OBA