Nieuws

Resultaat 1121 - 1127 (van 1127)

 • Pin & win een leenpas+

  13 februari 2014

  Pin & win! Lever t/m eind maart uw pinbon van een betaling bij de OBA in, en maak kans op een jaarabonnement met Leenpas+. In elke OBA-vestiging kunt u uw pinbon aan een kaartje waarop u uw gegevens achterlaat vastmaken. Gooi het kaartje en de bon in de Pin & win-box, en wie weet ontvangt u in april bericht dat u de winnaar bent van een OBA Leenpas+.

  Bekijk details van Pin & win een leenpas+

 • Vier Valentijnsdag in de bibliotheek

  5 februari 2014

  Leen een romantische film, doe inspiratie op met een mooie dichtbundel, of kom naar één van onze programma's rond de dag van de liefde. Aan de vooravond van Valentijnsdag zetten de bloggende jongeren van ABCYourself onder meer de mislukkende, gedoemde, never-going to happen liefdes centraal. Op Valentijnsdag zelf is er een speciaal Valentijnsoptreden van het Amsterdamse Smartlappenkoor. Geniet na afloop van het speciale Valentijnsdrankje bij La Place, met romantisch uitzicht over Amsterdam. Beide...

  Bekijk details van Vier Valentijnsdag in de bibliotheek

 • Museum de Fundatie exposeert bij de OBA

  29 januari 2014

  Vanaf zaterdag 8 februari is in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling FUNDATIE in de OBA te zien, met een reeks portretten uit de collectie van Museum de Fundatie. Na de succesvolle exposities in samenwerking met het Rijksmuseum, MOTI en museum Beelden aan Zee is het nu de beurt aan Museum de Fundatie om hoogtepunten uit zijn collectie aan u te presenteren.

  Bekijk details van Museum de Fundatie exposeert bij de OBA

 • Bibliotheken starten uitleen van e-books

  21 januari 2014

  Bibliotheken starten uitleen van e-books.

  Bekijk details van Bibliotheken starten uitleen van e-books

 • De Nationale Voorleesdagen komen eraan

  14 januari 2014

  Speciaal voor baby’s, peuters, kleuters en hun ouders zijn er van 22 januari t/m 1 februari de Nationale Voorleesdagen. In de bibliotheek wordt deze periode extra veel voorgelezen, en is er van alles te doen rondom het Prentenboek van het jaar, Krrrr…okodil!, van Catherine Rayner. Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de bibliotheek krijgen een vingerpoppetje van het figuurtje uit dit boek cadeau. Lid worden kan online en in alle OBA-vestigingen.

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen komen eraan

 • directeur van de oba vertrekt op 1 juli 2014

  7 januari 2014

  Hans van Velzen stopt op 1 juli a.s. als directeur/bestuurder van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). In 1988 trad hij in dienst van de OBA en veranderde hij deze van een uitleenbibliotheek in een verblijfsbibliotheek. De OBA werd in 2012 door vakgenoten uitgekozen als beste bibliotheek van Nederland, ontving het afgelopen voorjaar haar tien miljoenste bezoeker en is nationaal en internationaal vermaard.

  Bekijk details van directeur van de oba vertrekt op 1 juli 2014

 • oba per 1 januari over op uitsluitend betalen met pin

  2 januari 2014

  Per 1 januari 2014 kunt u bij de OBA niet meer met contant geld betalen. In verband met de veiligheid worden alle OBA-vestigingen volledig cashless. Dat wil zeggen dat u in de bibliotheek niet meer met papier- of muntgeld kunt betalen. Ook de betaalautomaten in de bibliotheek worden begin 2014 vervangen door automaten met enkel een pinfunctie.

  Bekijk details van oba per 1 januari over op uitsluitend betalen met pin