Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 172)

 • Gemeente Amsterdam en de OBA samen in de strijd tegen desinformatie Bekijk details

  27 oktober 2021

  Spelenderwijs digitaal weerbaar worden, dat is de bedoeling van het interactieve spel HackShield in de Bieb. Op dinsdag 9 november lanceren de OBA, ProBiblio, HackShield en de gemeente Amsterdam deze nieuwe AR-game voor kinderen van 8-12 jaar. Samen met hoofdpersoon Lux en de Cyber Agents van HackShield leren jonge spelers hoe je desinformatie herkent en omgaat met nepnieuws.

 • Eerste paal geslagen voor uitbreiding Theater de Omval en OBA Diemen Bekijk details

  21 oktober 2021

  Woensdag 20 oktober is de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van Theater de Omval en OBA Diemen. Wethouder Jeroen Klaasse van Kunst en Cultuur deed dat in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Theater de Omval, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en het bouwteam van SBB Ontwikkelen en Bouwen. Met de uitbreiding van Theater de Omval ontstaat een bruisend cultureel centrum waarin de twee grootste cultuuraanbieders in Diemen: het theater en de bibliotheek (OBA Diemen), samen te vinden zijn...

 • Finale editie OBA Live Javaplein Bekijk details

  13 oktober 2021

  Het programma OBA Live met presentator Theodor Holman heeft een lange geschiedenis binnen de OBA. Al vanaf 2008 werden er uitzendingen gemaakt vanaf de Prinsengracht, in 2007 verhuisde het – toen nog HUMAN – programma mee naar de studio op de 4e etage van de schitterende nieuwe OBA hoofdvestiging aan de Oosterdokskade. Op donderdag 14 oktober vindt de finale editie van OBA Live plaats.

 • OBA in oktober: extra veel kinderactiviteiten Bekijk details

  8 oktober 2021

  Tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) en de herfstvakantie (16 oktober t/m 24 oktober) zijn er extra veel jeugdactiviteiten bij de OBA voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo zijn er jeugdtheatervoorstellingen, allerlei workshops en kun je een bezoek brengen aan de eerste Amsterdamse KinderKunstBiennale. De meeste activiteiten zijn gratis.

 • Workshops en livetoernooi voor Amsterdamse thuisschakers Bekijk details

  28 september 2021

  OBA, OSCAM en TNO zijn alle drie partijen die ruimte geven aan creatieve makers, kunst en nieuwe verhalenvertellers, maar ook de verbinding tussen mensen makkelijker willen maken. Schaken is een spel dat mensen van allerlei verschillende achtergronden en communities samenbrengt. Een spel waarbij mensen elkaar leren kennen en van elkaar kunnen leren.

 • Goed nieuws: vanaf dit weekeinde meer versoepelingen Bekijk details

  21 september 2021

  Vanaf aanstaande zaterdag 25 september kan weer meer in de OBA dankzij de versoepelde coronaregels van de Rijksoverheid. Studeren en werken is mogelijk zonder reservering in alle 27 vestigingen en je hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden. Voor bezoek aan de theaterzalen en horeca is nu wel een coronatoegangsbewijs nodig.

 • Kind en kunst in de schijnwerpers Bekijk details

  21 september 2021

  Op 16 september 2021 is in OBA Oosterdok de KinderKunstBiënnale geopend. De Amsterdamse wethouder van Onderwijs, Marjolein Moorman, opende de tentoonstelling over kinderkunst. De KinderKunstBiënnale laat zien wat er gebeurt als kinderen samenwerken met kunstenaars.

 • Mokum Maakcoalitie wil lerarentekort aanpakken Bekijk details

  21 september 2021

  Twaalf Amsterdamse organisaties die zich inzetten voor maakonderwijs lanceren op woensdag 29 september in aanwezigheid van wethouder Meliani (Kunst, Cultuur en Digitale Stad) de Mokum Maakcoalitie. De Maakcoalitie biedt gerichte (school)programma’s en activiteiten op het vakgebied van techniek, wetenschap, burgerschap en kunst. Met een structureel aanbod draagt de Mokum Maakcoalitie bij aan werkdrukverlaging in verband met het lerarentekort.

 • De OBA blijft in de buurt! Bekijk details

  26 augustus 2021

  OBA Spaarndammerbuurt en OBA Olympisch Kwartier zijn na een verbouwing weer open voor publiek. Op zaterdag 4 september vieren we daarom dubbel feest: de officiële heropening van OBA Spaarndammerbuurt en OBA Olympisch Kwartier. Ook wordt die dag het Huis van Alle Talen op OBA Bijlmerplein geopend, waar mensen uit alle windrichtingen elkaar ontmoeten door collecties en activiteiten van buurtpartners.

 • Verbouwing OBA Geuzenveld binnenkort van start Bekijk details

  12 augustus 2021

  OBA Geuzenveld wordt vernieuwd. Daarom zijn we vanaf donderdag 26 augustus tijdelijk dicht. Vanaf woensdag 6 oktober zijn we weer open en kunnen we je weer verwelkomen.

Paginanavigatie