Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 110)

 • Tijdreizen met schrijver en archeoloog Linda Dielemans

  28 september 2020

  Deze week gaat de Kinderboekenweek van start! Het thema van dit jaar, 'En toen?', neemt ons mee op een spannende tijdreis door de geschiedenis. Linda Dielemans is schrijver en archeoloog. Met haar kinderboeken viel ze meerdere keren in de prijzen. Ook geeft ze dit jaar tijdens de Kinderboekenweek haar eigen kindercolleges in de OBA. Waar zou zij naartoe reizen als ze een tijdmachine had? En waarom mag je die kindercolleges niet missen?

  Bekijk details van Tijdreizen met schrijver en archeoloog Linda Dielemans

 • Afro-Bieb geopend in OBA Oosterdok: ‘Het is belangrijk om herkenning te vinden’

  15 september 2020

  Op vrijdagavond 11 september is het feest in OBA Oosterdok: in het Huis van Alle Talen wordt de Afro-Bieb geopend, een boekenkast geheel in het teken van de Afrikaanse talen, culturen en literatuur. De opening valt samen met het Ethiopisch Nieuwjaar, en beide worden gevierd met een avondvullend festival met workshops, muziek en een gezamenlijk diner.

  Bekijk details van Afro-Bieb geopend in OBA Oosterdok: ‘Het is belangrijk om herkenning te vinden’

 • In beeld: opening Maakplaats 021 Mercatorplein

  10 september 2020

  Op donderdag 3 september was het dan eindelijk zover: de officiële opening van Maakplaats 021 Mercatorplein! Het totale aantal maakplaatsen komt daarmee op negen. Afgelopen zomer hebben kinderen tijdens de activiteiten van Midzomer Mokum al kennis mogen maken met de nieuwe maakplaats, maar vanaf nu heeft deze ook een eigen programma. Reden genoeg voor een (maak)feestje dus!

  Bekijk details van In beeld: opening Maakplaats 021 Mercatorplein

 • De Week van Lezen en Schrijven is begonnen!

  7 september 2020

  Van 7 t/m 13 september is het de Week van Lezen en Schrijven (voorheen de Week van de Alfabetisering), de week waarin aandacht wordt gevraagd voor het probleem van laaggeletterdheid in Nederland. Laaggeletterden zijn mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met computers.

  Bekijk details van De Week van Lezen en Schrijven is begonnen!

 • Maker Education clubavond #10: DIY-gezichtsmaskers

  7 september 2020

  Op donderdag 17 september organiseert Waag in samenwerking met Maakplaats 021 en de OBA alweer de tiende Maker Education clubavond. Met deze avonden brengen we het netwerk van Amsterdamse leraren en bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met maakonderwijs bij elkaar. Deze keer staat de clubavond, die voor de verandering wordt gehouden in OBA Oosterdok, geheel in het teken van gezichtsherkenning en hoe je die voor de gek kunt houden.

  Bekijk details van Maker Education clubavond #10: DIY-gezichtsmaskers

 • Vrijwilligers gezocht! Is lesgeven misschien iets voor jou?

  26 augustus 2020

  Kom speeddaten met vrijwilligersorganisaties in OBA Oosterdok en ontdek of dit misschien iets voor jou is.

  Bekijk details van Vrijwilligers gezocht! Is lesgeven misschien iets voor jou?

 • Vernieuwing publiekspc’s

  24 augustus 2020

  De OBA werkt in september druk aan het vernieuwen en verbeteren van alle computers voor het publiek. De huidige computers zijn op veel locaties aan vervanging toe. Aan het eind van september staan overal snelle, betrouwbare en veilige computers. Dan kun je overal nog zorgelozer internetten, oefenen of boeken zoeken.

  Bekijk details van Vernieuwing publiekspc’s

 • Expo in beeld: Sevilay Maria over #MYOWNGENDER

  24 augustus 2020

  Van 17 juli tot 20 september is in OBA Oosterdok de expo #MYOWNGENDER te zien, een reizende installatie waarin vijfendertig modellen door middel van een fotografietechniek uit 1851 een podium krijgen voor hun identiteit. Een interview met Sevilay Maria, de kunstenaar die drie jaar lang alle schakeringen van gender onderzocht.

  Bekijk details van Expo in beeld: Sevilay Maria over #MYOWNGENDER

 • Feestelijke opening Afro-bieb

  20 augustus 2020

  Op 11 september wordt in het Huis van alle Talen in OBA Oosterdok om 18.00 uur de Afro-bieb geopend. Na de officiële opening vindt het Afro-bieb festival plaats, met aansluitend om 20.45 uur de viering van het Ethiopisch Nieuwjaar.

  Bekijk details van Feestelijke opening Afro-bieb

 • Midzomer Mokum: laten we het er maar wel over hebben!

  14 augustus 2020

  Het einde van Midzomer Mokum is in zicht! Van 6 juli t/m 16 augustus heeft de OBA een uitgebreid zomerprogramma georganiseerd met allerlei creatieve, leuke en leerzame activiteiten in de verschillende vestigingen van de bibliotheek. In deze laatste week nemen we je mee naar OBA Oosterdok, waar we een workshop creatief schrijven volgen met schrijver en dichter Rachel Rumai Diaz.

  Bekijk details van Midzomer Mokum: laten we het er maar wel over hebben!