Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 172)

 • Drie internationale teams uitgenodigd voor ontwerp OBA NEXT Bekijk details

  21 december 2021

  Deze week is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van OBA NEXT. Als onderdeel van de aanbesteding zijn drie internationale bouwconsortia uitgenodigd om een ontwerp te maken voor de invulling van het nieuwe bibliotheek- en bedrijvengebouw op de Zuidas.

 • Meet the hosts: Expositie The Glass Room nodigt uit tot gesprek Bekijk details

  16 december 2021

  “Ja, die knop is een absolute trigger, daar lopen bezoekers meteen op af”, zeggen Nienke Bakker en Rosanne Esme eensgezind. De twee werken als host bij The Glass Room. Deze internationale tentoonstelling is t/m 16 januari 2022 te bekijken op de eerste etage van OBA Oosterdok. Vrijwel dagelijks zijn er begeleiders aanwezig die met bezoekers in gesprek gaan. Nienke en Rosanne delen op een zonnige zaterdagmiddag hun ervaringen als host.

 • Samenwerking OBA x Code voor Kinderrechten Bekijk details

  15 december 2021

  De OBA gaat ontwerpen volgens de nieuwe Code voor Kinderrechten. Uitgangspunt van deze richtlijn is dat kinderen zich veilig moeten kunnen bewegen in de digitale wereld. De Code is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Waag en Universiteit Leiden samen met jongeren, ontwerpers, ontwikkelaars en andere experts.

 • Lancering van het Amsterdams Leesoffensief bij de Open Schoolgemeenschap Bijlmer met Emma Wortelboer Bekijk details

  8 december 2021

  Iedereen verdient het om goed te leren lezen en te kunnen genieten van alle prachtige boeken die er zijn. Want lezen is leuk! Nu lopen veel Amsterdamse scholieren de kans om laaggeletterd van school te komen, waardoor ze vaak niet goed genoeg kunnen lezen en schrijven om een baan te vinden. En daar willen we verandering in brengen, want door meer te lezen op jonge leeftijd kunnen we het risico op laaggeletterdheid verkleinen. Daarom gaat Wethouder Onderwijs Marjolein Moorman samen met enthousiaste...

 • “Je kan pas over een ander oordelen nadat je een mijl in zijn schoenen hebt gelopen” Bekijk details

  17 november 2021

  Interview met Henna Goudzand Nahar over haar boek 'De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas'.

 • Locatie Weesp van Bibliotheek Gooi en Meer wordt OBA-vestiging Bekijk details

  16 november 2021

  De gemeenten Amsterdam en Weesp gaan in 2022 samen één gemeente vormen. Op 24 maart 2022 wordt de gemeente Weesp als stadsdeel officieel onderdeel van de gemeente Amsterdam. Deze gemeentelijke herindeling heeft ook gevolgen voor de bibliotheekfunctie in de gemeente Weesp.

 • Zevende editie VRDays Europe strijkt neer in Amsterdam Bekijk details

  10 november 2021

  Van 13 tot 17 november is Amsterdam voor het zevende jaar op rij de locatie voor VRDays Europe. Het is het grootste Virtual & Augmented Reality festival van Europa en staat dit jaar in het teken van Immersive Tech. Op elk van de vijf dagen van de ‘Immersive Tech Week’ staat een ander thema centraal, met aandacht voor de impact die nieuwe technologieën hebben. Met onderwerpen van ethiek tot educatie en van wetenschap tot kunst, richt het event zich op verbinden, inspireren en het verder ontwikkelen...

 • Update coronamaatregelen Bekijk details

  4 november 2021

  Vanaf zaterdag 6 november gelden landelijk nieuwe coronamaatregelen. De OBA volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dit betekent voor jou als bezoeker aan de OBA:

 • Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” bekrachtigen partnership Bekijk details

  4 november 2021

  De Mokum Maakcoalitie en Stichting Openbaar Primair Onderwijs “Samen tussen Amstel en IJ” (STAIJ) slaan de handen ineen. Woensdag 3 november werd deze samenwerking bekrachtigd door directeur Martin Berendse (OBA) en bestuurder Arnold Jonk (STAIJ). Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verbinding tussen de OBA (initiatiefnemer van de Mokum Maakcoalitie) en het Amsterdams onderwijs.

 • The Glass Room in OBA Oosterdok Bekijk details

  29 oktober 2021

  De internationale tentoonstelling The Glass Room staat van 6 november t/m 16 januari 2022 in OBA Oosterdok. Deze unieke expositie laat 14 kunstwerken zien over data en privacy. Hiermee onderzoek je de reis van jouw persoonlijke gegevens op het internet. Hoeveel (persoonlijke) data worden er verzameld en wat gebeurt daarmee? De verschillende kunstwerken dagen je uit, stellen lastige vragen en geven daarmee een kijkje in je online leven.

Paginanavigatie