Op dit moment vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan ons bibliotheeksysteem. Daardoor kunnen onderdelen van de website, zoals 'Mijn omgeving', tijdelijk beperkt of niet beschikbaar zijn.

Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 103)

 • Op zoek naar een studieplek? Bekijk details

  12 maart 2024

  In OBA Oosterdok is vrijwel altijd plek om rustig te studeren. Maar in sommige periodes kan het lastig zijn een plekje te vinden. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

 • Terugkijken: OBA Live met Anansi, klimaatactivisme en eetbare insecten Bekijk details

  11 maart 2024

  OBA Live is de 2-wekelijkse talkshow van AT5 en de OBA. Iedere week hebben we goede gesprekken met interessante gasten. 7 maart waren te gast: klimaatactivist Hannah Prins, presentator en kinderboekenschrijver Iven Cudogham, en online chef Daan van der Lecq.

 • Internationale Vrouwendag Bekijk details

  8 maart 2024

  Op vrijdag 8 maart vieren wij Internationale Vrouwendag. We verzamelden fantastische boeken om de feminist in jezelf te doen ontwaken. Laat je inspireren door vrouwen als Aletta Jacobs, Greta Thunberg en Angela Davis, Annie Ernaux, Olga Tokarczuk en Toni Morrsson. Welk boek ga jij lezen?

 • Geboortedag Gabriel García Márquez Bekijk details

  6 maart 2024

  Vandaag is het 97 jaar geleden dat de Colombiaanse schrijver Gabriel Gárcia Marquez werd geboren. Marquez wordt gezien als een van de grootste schrijvers van de twintigste eeuw. Hij kreeg in 1982 de Nobelprijs voor de literatuur.

 • De OBA-app doet het weer Bekijk details

  5 maart 2024

  De problemen met de OBA-app zijn opgelost. Je kunt weer naar hartenlust boeken zoeken, reserveren en verlengen.

 • Hulp nodig bij je belastingaangifte? Bekijk details

  1 maart 2024

  Vanaf vandaag, 1 maart, kun je belastingaangifte doen. Hulp nodig? In maart en april krijg je in meerdere OBA-vestigingen gratis hulp bij je belastingaangifte. Boek snel je afspraak.

 • Het is definitief: OBA Next komt in Kraaiennest Bekijk details

  29 februari 2024

  Innovatieve wereldbibliotheek OBA Next wordt definitief gebouwd in de wijk Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Ook de gemeenteraad van Amsterdam is voor, net als het college van burgemeester en wethouders eerder deze maand. Het besluit is in lijn met het advies van Stadsdeelcommissie Zuidoost, die eerder dit jaar ook de voorkeur voor de K-buurt uitsprak. De buurtbewoners zijn verheugd over deze keuze: zij hebben zich de afgelopen maanden stevig ingezet om dit te realiseren.

 • Terugkijken: OBA Live over de Gijzeling in de Apple Store Bekijk details

  26 februari 2024

  Iedere twee weken wordt in de AT5-studio in OBA Oosterdok de talkshow OBA Live opgenomen. Deze keer ging het over de nieuwe documentaire over de gijzeling in de Apple Store, een tentoonstelling over exen en de Diversity Awards.

 • Nieuwe OBA in Slotervaart Bekijk details

  15 februari 2024

  Gistermiddag openden we een nieuwe OBA in Slotervaart. De locatie: het gloednieuwe buurtcafé van Casa Sofia, in het benedengedeelte van zorginstelling De Open Hof in Slotervaart. Vanaf nu kunnen buurtgenoten hier ontbijten, lunchen, boeken lenen, kranten en tijdschriften lezen, vergaderen en meedoen aan workshops en activiteiten.

 • Terugkijken: OBA Live over de liefde Bekijk details

  12 februari 2024

  In OBA Live ging het, vanwege Valentijnsdag, over de liefde. De liefde voor stadsdeel Noord, de liefde voor de Amsterdamse nacht en hoe om te gaan met liefdesverdriet.

Paginanavigatie