Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 142)

 • Queer emancipatie, fotoboeken en literatuur: een kijkje in de snoepwinkel van IHLIA LGBTI Heritage Bekijk details

  13 juli 2021

  Pride staat dit jaar geheel in het teken van zichtbaarheid. Daarom kun je tijdens de allereerste editie van het Queer Theater Festival in de OBA terecht voor spetterende voorstellingen over diversiteit, genderidentiteit en laten zien wie je bent. Waarom is het belangrijk om de geschiedenis van lhbti (lesbische, homo- en biseksuele, transgender en intersekse) personen te bewaren, en hoe is het nu eigenlijk echt gesteld met de emancipatie in Nederland? We vroegen het aan Wilfred van Buuren, hoofd collectie...

  Bekijk details van Queer emancipatie, fotoboeken en literatuur: een kijkje in de snoepwinkel van IHLIA LGBTI Heritage

 • Queer Theater Festival nieuw in de OBA Bekijk details

  13 juli 2021

  Tijdens de Pride vindt voor de eerste keer in Amsterdam het Queer Theater Festival plaats. Met diverse theaterproducties worden vanuit verschillende perspectieven verhalen van de queer community verteld. Het festival wordt gehouden van 28 juli t/m 8 augustus 2021 in het OBA Theater. Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Theater van de Heelheid, Het Zuidelijk Toneel en Studio 52nd.

  Bekijk details van Queer Theater Festival nieuw in de OBA

 • Midzomer Mokum wegens succes opnieuw in de OBA Bekijk details

  12 juli 2021

  De OBA organiseert tijdens de zomervakantie voor de tweede keer Midzomer Mokum. Van 10 juli tot en met 22 augustus is er voor alle kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar een uitgebreid zomerprogramma met allerlei workshops, activiteiten en voorstellingen. Midzomer Mokum in de OBA vindt plaats in 19 vestigingen verspreid door de stad. Het merendeel van de activiteiten is gratis.

  Bekijk details van Midzomer Mokum wegens succes opnieuw in de OBA

 • Interview | Mitchell Esajas: wat je moet weten over Keti Koti Bekijk details

  29 juni 2021

  Tijdens Keti Koti herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij. Wij spraken Mitchell Esajas, medeoprichter van The Black Archives en het overkoepelende New Urban Collective, over de slavernijherdenking en wat we van onze geschiedenis moeten leren.

  Bekijk details van Interview | Mitchell Esajas: wat je moet weten over Keti Koti

 • Vernieuwde OBA Spaarndammerbuurt in juli open Bekijk details

  23 juni 2021

  Sinds donderdag 20 mei zijn bijna alle OBA-vestigingen open voor publiek. OBA Spaarndammerbuurt is echter op dit moment nog gesloten. We zijn deze vestiging namelijk aan het verbouwen. Half juli kunnen we de eerste bezoekers ontvangen in een gedeeltelijk vernieuwde ruimte.

  Bekijk details van Vernieuwde OBA Spaarndammerbuurt in juli open

 • Reis met ons mee met vakantielezen Bekijk details

  23 juni 2021

  Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

  Bekijk details van Reis met ons mee met vakantielezen

 • 6 zomerweken genieten van je boeken Bekijk details

  23 juni 2021

  Vanwege de zomervakantie leen je tot en met zondag 22 augustus alle materialen automatisch zes weken. Deze zomeractie geldt voor boeken, dvd's, cd's, games en bladmuziek.

  Bekijk details van 6 zomerweken genieten van je boeken

 • Nieuwe OBA Osdorp onderdeel van Het Verhalenhuis Nieuw-West Bekijk details

  17 juni 2021

  Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Amsterdam investeert in een nieuw kunst- en cultuurcentrum in Nieuw-West: Het Verhalenhuis. De OBA zet op deze toekomstige locatie van OBA Osdorp de samenwerking met partner El Hizjra voort, maar verbindt zich ook met filmhuis Oxville Cinema en radiozender FunX. Het Verhalenhuis wordt voor alle Amsterdammers toegankelijk. De plek staat in het teken van samenwerking met de buurt, talentontwikkeling en de verhalen uit de omgeving.

  Bekijk details van Nieuwe OBA Osdorp onderdeel van Het Verhalenhuis Nieuw-West

 • In juli tweede druk gratis boek 'Amsterdam en het slavernijverleden' Bekijk details

  4 juni 2021

  Bezoek je één dezer dagen OBA Oosterdok, OBA de Hallen, OBA Javaplein, OBA Bijlmerplein, OBA Slotermeer, OBA CC Amstel of OBA van der Pek? Dan kun je het gratis boek ‘Amsterdam en het slavernijverleden’ meenemen.

  Bekijk details van In juli tweede druk gratis boek 'Amsterdam en het slavernijverleden'

 • Interview | Hanna Bervoets over 'Wat wij zagen', corona, tragikomedie en de OBA Bekijk details

  26 mei 2021

  Een obsessie voor Céline Dion, een geneesmiddel tegen verliefdheid, Macaulay Culkin en Frankenstein: Hanna Bervoets weet zich de meest uiteenlopende onderwerpen eigen te maken. In kraakheldere taal beschrijft ze menselijke verlangens in uit balans geraakte werelden. Ze mag onder meer romans, toneelbewerkingen, essays en columnbundels tot haar werk rekenen en dit jaar komt daar het Boekenweekgeschenk bij. OBA-redacteur Max voelde haar aan de tand.

  Bekijk details van Interview | Hanna Bervoets over 'Wat wij zagen', corona, tragikomedie en de OBA