Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 164)

 • OBA Molenwijk wordt verbouwd en krijgt een horecavoorziening Bekijk details

  2 februari 2022

  Vanaf juli wordt OBA Molenwijk verbouwd. Er ligt een mooi plan om het pand onderhanden te nemen. De belangrijkste aanpassing is een uitbouw waar een restaurant in komt. Meer details over het nieuwe restaurant volgen spoedig. We verwachten dat de verbouwing tegen het einde van 2022 klaar is.

  Bekijk details van OBA Molenwijk wordt verbouwd en krijgt een horecavoorziening

 • Lodewijk Asscher nieuwe voorzitter raad van toezicht OBA Bekijk details

  23 december 2021

  Lodewijk Asscher is per 1 februari 2022 voorzitter van de raad van toezicht van de OBA. Hij volgt Job Cohen op, die twee termijnen heeft vervuld. Cohen: “Als ik ruim 8 jaar OBA zou moeten samenvatten, is er maar een woord dat bij me opkomt: verandering! Mét een uitroepteken!”

  Bekijk details van Lodewijk Asscher nieuwe voorzitter raad van toezicht OBA

 • Drie internationale teams uitgenodigd voor ontwerp OBA NEXT Bekijk details

  21 december 2021

  Deze week is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van OBA NEXT. Als onderdeel van de aanbesteding zijn drie internationale bouwconsortia uitgenodigd om een ontwerp te maken voor de invulling van het nieuwe bibliotheek- en bedrijvengebouw op de Zuidas.

  Bekijk details van Drie internationale teams uitgenodigd voor ontwerp OBA NEXT

 • Meet the hosts: Expositie The Glass Room nodigt uit tot gesprek Bekijk details

  16 december 2021

  “Ja, die knop is een absolute trigger, daar lopen bezoekers meteen op af”, zeggen Nienke Bakker en Rosanne Esme eensgezind. De twee werken als host bij The Glass Room. Deze internationale tentoonstelling is t/m 16 januari 2022 te bekijken op de eerste etage van OBA Oosterdok. Vrijwel dagelijks zijn er begeleiders aanwezig die met bezoekers in gesprek gaan. Nienke en Rosanne delen op een zonnige zaterdagmiddag hun ervaringen als host.

  Bekijk details van Meet the hosts: Expositie The Glass Room nodigt uit tot gesprek

 • Samenwerking OBA x Code voor Kinderrechten Bekijk details

  15 december 2021

  De OBA gaat ontwerpen volgens de nieuwe Code voor Kinderrechten. Uitgangspunt van deze richtlijn is dat kinderen zich veilig moeten kunnen bewegen in de digitale wereld. De Code is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Waag en Universiteit Leiden samen met jongeren, ontwerpers, ontwikkelaars en andere experts.

  Bekijk details van Samenwerking OBA x Code voor Kinderrechten

 • Lancering van het Amsterdams Leesoffensief bij de Open Schoolgemeenschap Bijlmer met Emma Wortelboer Bekijk details

  8 december 2021

  Iedereen verdient het om goed te leren lezen en te kunnen genieten van alle prachtige boeken die er zijn. Want lezen is leuk! Nu lopen veel Amsterdamse scholieren de kans om laaggeletterd van school te komen, waardoor ze vaak niet goed genoeg kunnen lezen en schrijven om een baan te vinden. En daar willen we verandering in brengen, want door meer te lezen op jonge leeftijd kunnen we het risico op laaggeletterdheid verkleinen. Daarom gaat Wethouder Onderwijs Marjolein Moorman samen met enthousiaste...

  Bekijk details van Lancering van het Amsterdams Leesoffensief bij de Open Schoolgemeenschap Bijlmer met Emma Wortelboer

 • “Je kan pas over een ander oordelen nadat je een mijl in zijn schoenen hebt gelopen” Bekijk details

  17 november 2021

  Interview met Henna Goudzand Nahar over haar boek 'De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas'.

  Bekijk details van “Je kan pas over een ander oordelen nadat je een mijl in zijn schoenen hebt gelopen”

 • Locatie Weesp van Bibliotheek Gooi en Meer wordt OBA-vestiging Bekijk details

  16 november 2021

  De gemeenten Amsterdam en Weesp gaan in 2022 samen één gemeente vormen. Op 24 maart 2022 wordt de gemeente Weesp als stadsdeel officieel onderdeel van de gemeente Amsterdam. Deze gemeentelijke herindeling heeft ook gevolgen voor de bibliotheekfunctie in de gemeente Weesp.

  Bekijk details van Locatie Weesp van Bibliotheek Gooi en Meer wordt OBA-vestiging

 • Zevende editie VRDays Europe strijkt neer in Amsterdam Bekijk details

  10 november 2021

  Van 13 tot 17 november is Amsterdam voor het zevende jaar op rij de locatie voor VRDays Europe. Het is het grootste Virtual & Augmented Reality festival van Europa en staat dit jaar in het teken van Immersive Tech. Op elk van de vijf dagen van de ‘Immersive Tech Week’ staat een ander thema centraal, met aandacht voor de impact die nieuwe technologieën hebben. Met onderwerpen van ethiek tot educatie en van wetenschap tot kunst, richt het event zich op verbinden, inspireren en het verder ontwikkelen...

  Bekijk details van Zevende editie VRDays Europe strijkt neer in Amsterdam

 • Update coronamaatregelen Bekijk details

  4 november 2021

  Vanaf zaterdag 6 november gelden landelijk nieuwe coronamaatregelen. De OBA volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dit betekent voor jou als bezoeker aan de OBA:

  Bekijk details van Update coronamaatregelen

Paginanavigatie