De OBA is alleen open op afspraak voor de OBA Bestelservice en activiteiten. Binnen lopen zonder afspraak kan nog niet door de coronamaatregelen van de overheid. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 117)

 • Drie nieuwe buurtcampussen in Amsterdam Bekijk details

  3 februari 2021

  De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) slaan de handen ineen en gaan samenwerken in Buurtcampussen. Dit zijn fysieke plekken in OBA-locaties waar Amsterdammers uit de buurt bijeenkomen voor ontmoeting en ontwikkeling. Samen met studenten, docenten en lokale partners zoeken ze naar duurzame oplossingen voor relevante sociale en maatschappelijke vraagstukken die spelen in de buurt. Voor de zomer van 2021 staan er in totaal drie Buurtcampussen gepland, waarvan de...

  Bekijk details van Drie nieuwe buurtcampussen in Amsterdam

 • OBA Buitenveldert en OBA Olympisch Kwartier blijven toch Bekijk details

  2 februari 2021

  Voor zowel OBA Buitenveldert als OBA Olympisch Kwartier is de aangekondigde verhuizing van de baan. Beide vestigingen blijven op de huidige locatie; OBA Buitenveldert bij het Gelderlandplein en OBA Olympisch Kwartier naast het Stadionplein. Buurtbewoners zijn opgelucht.

  Bekijk details van OBA Buitenveldert en OBA Olympisch Kwartier blijven toch

 • Lees je krant of tijdschrift eens digitaal! Bekijk details

  25 januari 2021

  Wist je dat je bij de OBA toegang krijgt tot duizenden internationale kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in 60 verschillende talen? Met PressReader download je ze makkelijk op je telefoon, tablet of computer.

  Bekijk details van Lees je krant of tijdschrift eens digitaal!

 • MEMOThuis gratis beschikbaar tijdens de Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  18 januari 2021

  Peuters en kleuters kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Alle 27 OBA-vestigingen zijn op het moment helaas gesloten, maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren.

  Bekijk details van MEMOThuis gratis beschikbaar tijdens de Nationale Voorleesdagen

 • Pilot thuistoegang verdiepende bronnen verlengd Bekijk details

  18 januari 2021

  Door krantenarchieven bladeren om een artikel uit je geboortejaar op te zoeken, in literaire collecties duiken om meer te weten te komen over je favoriete schrijver of je onderdompelen in wetenschappelijke tijdschriften voor dat onderzoek dat je nog moet afronden: je kunt enorm veel informatie vinden in online databanken. En die kun je tijdelijk in huis halen!

  Bekijk details van Pilot thuistoegang verdiepende bronnen verlengd

 • Lees mee tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de OBA Bekijk details

  18 januari 2021

  Doe thuis mee tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari en lees mooie verhalen voor aan alle kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. En voorlezen kan ook online dus vergeet bijvoorbeeld buurtkinderen, neefjes, nichtjes, oppaskinderen of kleinkinderen niet. Je beleeft mooie momenten samen, maar bovenal is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Kijk op oba.nl/voorleesdagen voor voorleestips en onze uitgebreide (online) collectie baby-, prenten- en kinderboeken.

  Bekijk details van Lees mee tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

 • De OBA voor jou tijdens de lockdown Bekijk details

  18 december 2020

  Het begint iets minder leeg en stil te worden in de OBA-vestigingen. Alle 27 locaties zijn nog steeds gesloten, maar je kan nu wel op afspraak naar een aantal activiteiten en boekenpakketten ophalen. Zonder de deur uit te gaan leen je nog steeds e-books, bekijk je programma’s en maak je gebruik van oefenprogramma’s. In dit artikel lees je alles over het aanbod van de OBA tijdens de lockdown.

  Bekijk details van De OBA voor jou tijdens de lockdown

 • Directeur dankt Amsterdammers voor steun aan de OBA Bekijk details

  18 december 2020

  Begin november werd de OBA verrast door de gemeentebegroting met een aankondiging voor een extra bezuiniging vanaf 2023. In december bleek dat deze voorgenomen bezuinigingen worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Lees de brief aan alle Amsterdammers van directeur Martin Berendse.

  Bekijk details van Directeur dankt Amsterdammers voor steun aan de OBA

 • Gewoon doorlezen met OBA Bestelservice Bekijk details

  15 december 2020

  Vanaf maandag 20 april kun je als lid boeken afhalen bij verschillende vestigingen van de OBA. Zo breiden we onze service uit voor iedereen die, naast alle e-books en luisterboeken, graag weer fysieke boeken wil lenen.

  Bekijk details van Gewoon doorlezen met OBA Bestelservice

 • Bezuinigingen op buurtvestigingen (voorlopig) van tafel Bekijk details

  15 december 2020

  De voorgenomen bezuinigingen op de OBA vanaf 2023 worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Met dit voorstel van de wethouders Meliani en Everhardt heeft de coalitie in de gemeenteraad ingestemd. De wethouders schrijven in hun brief* dat het grote belang van de OBA voor de stad ‘niet ter discussie staat’ en dat ze de grote waarde van de OBA als laagdrempelige voorziening ‘zo veel mogelijk willen behouden en versterken in de toekomst’. OBA-directeur...

  Bekijk details van Bezuinigingen op buurtvestigingen (voorlopig) van tafel