Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 1099)

 • De vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten

  27 maart 2020

  Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Online blijven we wel 24/7 open!

  Bekijk details van De vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten

 • Top 10 | E-books voor in de vakantie

  24 maart 2020

  Nog even en de meivakantie begint. Wist je dat je bij de OBA ook e-books kunt lenen? Van literatuur tot chicklit en van voorleesboeken voor peuters tot spannende verhalen voor tieners, in de landelijke e-bookcollectie zit voor elk wat wils.

  Bekijk details van Top 10 | E-books voor in de vakantie

 • 10 tips voor een beetje Maakplaats 021 in huis

  19 maart 2020

  Alle vestigingen van Maakplaats 021 én alle scholen zijn tijdelijk gesloten… maar wat moeten we dan met al die creativiteit en al dat maaktalent? Niet getreurd! Ook thuis valt er een hoop te ontdekken. Wil jij de keukentafel omtoveren tot een pop-up laboratorium, de leukste proefjes uitvoeren in de woonkamer of meer leren over de coolste digi-dingen? Wij hebben tien tips verzameld om je maakskills geen stof te laten vangen. Hiermee kom je de komende periode gegarandeerd door.

  Bekijk details van 10 tips voor een beetje Maakplaats 021 in huis

 • Top 10 | Winnende e-books

  17 maart 2020

  Met een OBA-lidmaatschap heb je ook toegang tot duizenden e-books. En daar zitten heel wat prijswinnende pareltjes tussen, zoals de boeken in deze top 10!

  Bekijk details van Top 10 | Winnende e-books

 • Meld je aan voor de Amsterdam Designathon Challenge 2020!

  11 maart 2020

  Alle jonge makers verzamelen! Kinderen van basisscholen uit heel Amsterdam gaan tijdens de Amsterdam Designathon Challenge ontwerpend aan de slag. Tijdens de challenge-workshop verzinnen, bouwen en presenteren de leerlingen een zelfbedachte oplossing rond het thema wereldburgerschap. Ze doen dit in een maakplaats, waar ze gebruik kunnen maken van mini-motoren, sensoren en andere technologieën. Ontwerpend leren en maakonderwijs worden zo gecombineerd. Goed nieuws: er is nog plek voor 6 klassen!

  Bekijk details van Meld je aan voor de Amsterdam Designathon Challenge 2020!

 • Top 10 lezen voor de lijst e-books

  10 maart 2020

  Wist je dat een groot aantal titels van de leeslijsten voor scholieren ook direct online als e-book bij de OBA te leen zijn? Bekijk in de top 10 van deze week alvast tien mooie titels.

  Bekijk details van Top 10 lezen voor de lijst e-books

 • De OBA tipt

  4 maart 2020

  Zaterdag is de officiële aftrap van de Boekenweek! De dag erna, zondag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Daarom staan deze week vrouwen centraal in de OBA, met als één van de hoogtepunten een ode aan rebelse Franse schrijfsters. Geheel in lijn met het thema van de Boekenweek: rebellen en dwarsdenkers. Heb je de rechten van vrouwen hoog in het vaandel staan, maar weet je nog niet precies hoe je je stem moet vormgeven? Of ben je gewoon benieuwd welke activiteiten er nog meer zijn georganiseerd...

  Bekijk details van De OBA tipt

 • Top 10 | Feministische boeken van nu

  4 maart 2020

  We moeten volgens Chimamanda Ngozi Adichie allemaal feminist zijn. In Zweden zijn ze het roerend met haar eens, want daar is haar essay verplichte kost voor middelbare scholieren. Maar wat betekent het eigenlijk om feminist te zijn in 2020? Daar blijkt geen eenduidig antwoord op te geven. Van ‘mansplaining’ tot onrealistische idealen, de boeken uit deze top 10 behandelen uiteenlopende feministische thema’s van nu.

  Bekijk details van Top 10 | Feministische boeken van nu

 • Maak je eigen game tijdens de workshops van Cartesius 2-studenten

  3 maart 2020

  Bij het ontwerpen van games denk je misschien aan ingewikkelde programmeertaal, dansende nullen en enen en stoffige, langdradige boeken. Gelukkig is de werkelijkheid anders! Droom jij er altijd al van om je eigen game te bouwen? Dan is de workshop van Maakplaats 021 en tweede- en derdeklassers van het Cartesius 2 in CC Amstel echt iets voor jou.

  Bekijk details van Maak je eigen game tijdens de workshops van Cartesius 2-studenten

 • Amsterdam investeert in cultuurparticipatie senioren

  3 maart 2020

  Voor het tweede jaar op rij heeft de gemeente Amsterdam € 20.000 subsidie aan de OBA toegekend voor cultuurparticipatie door senioren. Onder de noemer CultuurPlus kan de OBA dankzij deze subsidie culturele projecten financieren waarin de senioren actief meedoen.

  Bekijk details van Amsterdam investeert in cultuurparticipatie senioren