Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 172)

 • In juli tweede druk gratis boek 'Amsterdam en het slavernijverleden' Bekijk details

  4 juni 2021

  Bezoek je één dezer dagen OBA Oosterdok, OBA de Hallen, OBA Javaplein, OBA Bijlmerplein, OBA Slotermeer, OBA CC Amstel of OBA van der Pek? Dan kun je het gratis boek ‘Amsterdam en het slavernijverleden’ meenemen.

 • Interview | Hanna Bervoets over 'Wat wij zagen', corona, tragikomedie en de OBA Bekijk details

  26 mei 2021

  Een obsessie voor Céline Dion, een geneesmiddel tegen verliefdheid, Macaulay Culkin en Frankenstein: Hanna Bervoets weet zich de meest uiteenlopende onderwerpen eigen te maken. In kraakheldere taal beschrijft ze menselijke verlangens in uit balans geraakte werelden. Ze mag onder meer romans, toneelbewerkingen, essays en columnbundels tot haar werk rekenen en dit jaar komt daar het Boekenweekgeschenk bij. OBA-redacteur Max voelde haar aan de tand.

 • Van Amharic tot Zulu: lever nu je Afrikaanse boeken in! Bekijk details

  20 mei 2021

  Heb jij nog boeken van Afrikaanse schrijvers of uit Afrikaanse landen in de boekenkast staan? En wil je anderen ook de kans geven om deze te lezen? Dat kan! Afro-Bieb zamelt boeken in over Afrika en Afrikaanse landen. Van 2 t/m 5 juni kan je boeken doneren in OBA Bijlmerplein. Deze boeken worden onderdeel van de tweede Afro-Bieb-collectie, een kast gevuld met literatuur uit en over Afrika. Hierdoor krijgen alle Amsterdammers de kans om meer te leren over het continent, haar landen en schrijvers....

 • We zijn weer open! Bekijk details

  20 mei 2021

  Hoera! De deuren van de OBA-vestigingen staan per donderdag 20 mei weer wagenwijd open. Wij zijn heel blij dat we weer publiek mogen verwelkomen. Hopelijk zien we je snel!

 • Hoera! Maakplaats 021 bestaat 4 jaar Bekijk details

  7 mei 2021

  Maakplaats 021 bestaat vier jaar! Om dat te vieren hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw Maakazine. Er is namelijk een hele hoop te vertellen. Wat hebben we geleerd in vier jaar Maakplaats 021, hoe kijken we naar de toekomst en welke invloed heeft maakonderwijs op jonge Amsterdammers?

 • Nieuw in de OBA: de Bibliotheektelescoop Bekijk details

  26 april 2021

  Vanaf 1 mei starten het Anton Pannekoek Instituut (API) en de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) met de uitleen van de eerste Nederlandse Bibliotheektelescoop. De telescoop, een draagbare zogenaamde “dobson-telescoop” met een 11 cm spiegel, kan gratis worden geleend bij vestiging Oosterdok door leden van 18 jaar en ouder.

 • Maak iets nieuws van je oude kleding in Maakplaats 021 Bekijk details

  25 april 2021

  Per jaar belanden miljoenen kilo’s textiel bij het restafval, om vervolgens te worden verbrand! Om kinderen bewust te maken van deze verspilling, start na de meivakantie in Maakplaats 021 een serie workshops. Kinderen leren hier hoe je oude kleren, stoffen en lappen met hulp van de laser- en vinylsnijder om kunt toveren tot coole nieuwe mode. Zo helpen Amsterdamse kinderen mee om alle waarde uit textiel te halen en dragen ze bij aan een duurzamere samenleving.

 • Amsterdammers lezen door Bekijk details

  16 april 2021

  De deuren van de 27 OBA-vestigingen zijn sinds december gesloten, maar dit weerhoudt OBA-leden gelukkig niet om door te lezen. E-books zijn heel populair en bij de OBA Bestelservice is de 20.000e bestelling afgehaald.

 • OBA en European Cultural Foundation slaan handen ineen Bekijk details

  8 april 2021

  De OBA en de European Cultural Foundation (ECF) gaan samenwerken. Beide partijen delen de visie dat bibliotheken dienen als veilige publieke plekken waar bezoekers de mogelijkheid hebben te leren, anderen te ontmoeten en zich uit te spreken. Dergelijke openbare ontmoetingsplaatsen zijn onmisbaar voor een gezonde samenleving en het welzijn van mensen. OBA en ECF gaan onder andere gezamenlijk programma's organiseren. Op 9 mei – Europadag – lanceren ECF en OBA met zes andere Europese bibliotheken The...

 • Boeken inleveren? Dat kan weer! Bekijk details

  6 april 2021

  Heb jij ook nog een stapel geleende boeken thuis? Van dinsdag 4 t/m zaterdag 15 mei kun je deze bij 15 vestigingen inleveren. De boeken kan je bij de ingang op een kar leggen en wij regelen het inleveren. We waarderen het erg als je wil helpen de collectie aan te vullen voor de heropening.

Paginanavigatie