Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 109)

 • De Jonge Uitvinders: 'Het is belangrijk dat kinderen leren wie ze zijn en wat ze kunnen' (deel 2)

  24 januari 2020

  Op vrijdag 17 januari vond de afsluiting van het eerste blok van de Jonge Uitvinders plaats, een workshopserie in Maakplaats 021 Slotermeer waarin kinderen van scholen uit de buurt zich ontwikkelen van beginner tot expert-uitvinder. De kinderen hebben de afgelopen weken met verschillende digitale en analoge technieken kennisgemaakt en laten tijdens de afsluiting trots zien wat ze hebben gemaakt en geleerd. Jonge Uitvinder Hakan: ‘Ik vind creatief zijn heel leuk. Ik heb hier al een knikkerbaan gemaakt...

  Bekijk details van De Jonge Uitvinders: 'Het is belangrijk dat kinderen leren wie ze zijn en wat ze kunnen' (deel 2)

 • Flexbieb ♥ OBA

  20 januari 2020

  FlexBieb en de OBA werken sinds mei 2019 samen. Dat begint zijn vruchten af te werpen voor IJburgers.

  Bekijk details van Flexbieb ♥ OBA

 • Het voorjaarsprogramma van Maakplaats 021

  16 januari 2020

  De kerstvakantie ligt inmiddels al ver achter ons. Ook de maakplaatsen zijn terug van vakantie en openen vanaf deze week weer hun deuren! Vanaf maandag 16 januari kunnen kinderen en jongeren er weer aan de slag met nieuwe technologie. Leren programmeren met Scratch, je eigen 3D-ontwerp ontwikkelen én printen, of samen een gezonde snackbar ontwerpen? In de maakplaatsen is er ruim baan voor creatief initiatief. Bekijk hieronder het programma per maakplaats, of bekijk alle maakplaats-activiteiten in...

  Bekijk details van Het voorjaarsprogramma van Maakplaats 021

 • De Grote Maakplaatsdag komt eraan!

  2 januari 2020

  Op zondagmiddag 2 februari vindt De Grote Maakplaatsdag plaats op de Jeugdetage van OBA Oosterdok. Maak je eigen knikkerbaan, bouw mee aan stad van de toekomst of maak een kunstwerk met de ArtBot. Leren door te maken, dat kan bij Maakplaats 021 in de OBA. Ben jij erbij?

  Bekijk details van De Grote Maakplaatsdag komt eraan!

 • De Jonge Uitvinders: in één jaar van beginner tot expert (deel 1)

  19 december 2019

  In samenwerking met Cultura Nederland presenteert Maakplaats 021: de Jonge Uitvinders. Drie elkaar opvolgende workshopseries in Maakplaats 021 Slotermeer waarin kinderen op verschillende niveaus aan de slag gaan met techniek, digitale fabricage, stadmaken en creativiteit. In negen maanden groeien de kinderen uit van beginner tot jonge uitvinder.

  Bekijk details van De Jonge Uitvinders: in één jaar van beginner tot expert (deel 1)

 • In beeld: opening Maakplaats 021 Osdorp

  17 december 2019

  Op donderdag 12 december werd de achtste Maakplaats 021 geopend in OBA Osdorp! De opening viel samen met de heropening van de bibliotheekvestiging en de lancering van het initiatief TechGrounds, een programmeerschool voor kwetsbare communities, waarin tech ondernemerschap en digitale vaardigheden centraal staan.

  Bekijk details van In beeld: opening Maakplaats 021 Osdorp

 • Verslag: heropening OBA Osdorp

  16 december 2019

  Op donderdag 12 december vond de heropening van OBA Osdorp en de onthulling van de nieuwe Maakplaats en TechGrounds-ruimte plaats. OBA-verslaggever Max was ter plaatse.

  Bekijk details van Verslag: heropening OBA Osdorp

 • Opening Maakplaats 021 Osdorp

  14 november 2019

  Op donderdag 12 december openen we de 8e Maakplaats 021 locatie, dit keer in OBA Osdorp! Ook op deze locatie kunnen kinderen kennismaken met digitale fabricage en stadmaken. Je bent vanaf 15.30 uur van harte welkom om deze gloednieuwe Maakplaats feestelijk met ons te openen.

  Bekijk details van Opening Maakplaats 021 Osdorp

 • Maker education clubavond #6

  5 november 2019

  Op donderdag 12 december organiseert Maakplaats 021 in samenwerking met de Waag de zesde Maker education clubavond. De clubavond is voor studenten, leraren, docenten en bibliotheekprofessionals die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam.

  Bekijk details van Maker education clubavond #6

 • Bloomsbury Revisited

  29 oktober 2019

  Deze miniserie van drie lezingen gaat terug naar het Engeland van het begin van de 20ste eeuw. Centraal staat Charleston Farmhouse, trefpunt van de Bloomsbury Group. Dit landhuis in Zuid-Engeland werd vanaf 1910 bewoond door kunstschilder Vanessa Bell (de zus van schrijfster Virginia Woolf) met haar drie kinderen en kunstenaar Duncan Grant. Samen maakten zij dit huis tot een prachtig gedecoreerde en warme ontmoetingsplek.

  Bekijk details van Bloomsbury Revisited