Nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 173)

 • Update coronamaatregelen Bekijk details

  15 oktober 2020

  Vanaf maandag 19 oktober zijn er aanvullende coronamaatregelen van kracht om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te houden. De extra maatregelen gelden voor een periode van minstens vier weken, dus tot en met 15 november 2020.

 • Mitchell Esajas van The Black Archives tipt 5 belangrijke boeken Bekijk details

  15 oktober 2020

  "Wij hebben een selectie van must reads gemaakt die in onze ogen inspiratie en belangrijke inzichten geven in verzwegen zwarte geschiedenissen en zwart verzet in de Nederlandse context en internationaal. Het werk van Gloria Wekker en Philomena Essed zou verplichte literatuur moeten zijn om de erfenis van het koloniale verleden in Nederland te begrijpen."

 • OBA Maatje Simone bezorgt boeken aan huis Bekijk details

  12 oktober 2020

  De afgelopen maanden zijn verschillende OBA-medewerkers op de fiets gesprongen om boeken te bezorgen bij senioren en andere kwetsbare Amsterdammers. Eén van de medewerkers die Amsterdam doorkruisten was Simone. Om te laten zien hoe dat eraan toe ging maakte ze een filmpje.

 • Nieuwe coronamaatregelen: mondkapjes en registreren Bekijk details

  29 september 2020

  Vanwege de nieuwe maatregelen van 28 september zijn de richtlijnen voor een veilig bezoek aan de OBA aangescherpt voor in ieder geval de komende drie weken. Het dragen van een mondkapje is nu in alle OBA-vestigingen verplicht. Nieuw is ook dat we voor een zitplaats om te werken, studeren of lezen je gegevens moeten registreren. Bij OBA Oosterdok geeft een druktemeter aan of je naar binnen mag en in andere vestigingen gebruiken we mandjes om het aantal bezoekers bij te houden.

 • Daluren in de OBA Bekijk details

  29 september 2020

  Senioren en Amsterdammers met een kwetsbare gezondheid kunnen vanaf nu rustig lenen, lezen en ontmoeten tijdens de daluren in de OBA.

 • Tijdreizen met schrijver en archeoloog Linda Dielemans Bekijk details

  28 september 2020

  Deze week gaat de Kinderboekenweek van start! Het thema van dit jaar, 'En toen?', neemt ons mee op een spannende tijdreis door de geschiedenis. Linda Dielemans is schrijver en archeoloog. Met haar kinderboeken viel ze meerdere keren in de prijzen. Ook geeft ze dit jaar tijdens de Kinderboekenweek haar eigen kindercolleges in de OBA. Waar zou zij naartoe reizen als ze een tijdmachine had? En waarom mag je die kindercolleges niet missen?

 • Afro-Bieb geopend in OBA Oosterdok: ‘Het is belangrijk om herkenning te vinden’ Bekijk details

  15 september 2020

  Op vrijdagavond 11 september is het feest in OBA Oosterdok: in het Huis van Alle Talen wordt de Afro-Bieb geopend, een boekenkast geheel in het teken van de Afrikaanse talen, culturen en literatuur. De opening valt samen met het Ethiopisch Nieuwjaar, en beide worden gevierd met een avondvullend festival met workshops, muziek en een gezamenlijk diner.

 • In beeld: opening Maakplaats 021 Mercatorplein Bekijk details

  10 september 2020

  Op donderdag 3 september was het dan eindelijk zover: de officiële opening van Maakplaats 021 Mercatorplein! Het totale aantal maakplaatsen komt daarmee op negen. Afgelopen zomer hebben kinderen tijdens de activiteiten van Midzomer Mokum al kennis mogen maken met de nieuwe maakplaats, maar vanaf nu heeft deze ook een eigen programma. Reden genoeg voor een (maak)feestje dus!

 • De Week van Lezen en Schrijven is begonnen! Bekijk details

  7 september 2020

  Van 7 t/m 13 september is het de Week van Lezen en Schrijven (voorheen de Week van de Alfabetisering), de week waarin aandacht wordt gevraagd voor het probleem van laaggeletterdheid in Nederland. Laaggeletterden zijn mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met computers.

 • Maker Education clubavond #10: DIY-gezichtsmaskers Bekijk details

  7 september 2020

  Op donderdag 17 september organiseert Waag in samenwerking met Maakplaats 021 en de OBA alweer de tiende Maker Education clubavond. Met deze avonden brengen we het netwerk van Amsterdamse leraren en bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met maakonderwijs bij elkaar. Deze keer staat de clubavond, die voor de verandering wordt gehouden in OBA Oosterdok, geheel in het teken van gezichtsherkenning en hoe je die voor de gek kunt houden.

Paginanavigatie