Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 1099)

 • Expo Abacus van Bilal Chahal in OBA Oosterdok

  20 januari 2020

  De nieuwste kunstvorm van Bilal Chahal, 'Abacus, variations on a theme', staat van 30 januari tot en met 1 maart 2020 in OBA Oosterdok. Deze artistieke en technische installatie heeft als thema het telraam en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de OBA. Eerder heeft het kunstwerk in het Art College van Xiamen in China gestaan. De tentoonstelling wordt op 30 januari om 18.00 uur geopend door Patrick Healy.

  Bekijk details van Expo Abacus van Bilal Chahal in OBA Oosterdok

 • Beleef de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

  15 januari 2020

  Nog even en de Nationale Voorleesdagen gaan van start. Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari wordt er in alle OBA-vestigingen weer extra veel voorgelezen. De voorleesactiviteiten zijn speciaal gericht op de allerkleinsten en hun ouders.

  Bekijk details van Beleef de Nationale Voorleesdagen bij de OBA

 • De meest geleende boeken van 2019

  10 januari 2020

  Welke boeken werden het meest geleend bij de OBA in 2019? Bekijk alle favorieten van het afgelopen jaar voor volwassenen en kinderen!

  Bekijk details van De meest geleende boeken van 2019

 • Top 10 | Prentenboeken 2020

  8 januari 2020

  Oog in oog met de Grote Vijf, een speelse zoektocht naar tegenstellingen of een spannend ridderavontuur. Deze fraai geïllustreerde prentenboeken zijn zowel leuk als leerzaam!

  Bekijk details van Top 10 | Prentenboeken 2020

 • De Grote Maakplaatsdag komt eraan!

  2 januari 2020

  Op zondagmiddag 2 februari vindt De Grote Maakplaatsdag plaats op de Jeugdetage van OBA Oosterdok. Maak je eigen knikkerbaan, bouw mee aan stad van de toekomst of maak een kunstwerk met de ArtBot. Leren door te maken, dat kan bij Maakplaats 021 in de OBA. Ben jij erbij?

  Bekijk details van De Grote Maakplaatsdag komt eraan!

 • Jan Brokken presenteert zijn nieuwe boek Stedevaart

  19 december 2019

  Het academisch culturele podium SPUI25 organiseert in samenwerking met Atlas Contact de boekpresentatie Stedevaart van Jan Brokken. Deze feestelijke en muzikale presentatie vindt op 31 januari 2020 plaats van 17.00 tot 18.30 uur in het theater van OBA Oosterdok.

  Bekijk details van Jan Brokken presenteert zijn nieuwe boek Stedevaart

 • Verslag: heropening OBA Osdorp

  16 december 2019

  Op donderdag 12 december vond de heropening van OBA Osdorp en de onthulling van de nieuwe Maakplaats en TechGrounds-ruimte plaats. OBA-verslaggever Max was ter plaatse.

  Bekijk details van Verslag: heropening OBA Osdorp

 • top 10: kerstboeken voor kinderen

  13 december 2019

  Met deze tien kerstboeken is er geen tijd voor verveling in de kerstvakantie!

  Bekijk details van top 10: kerstboeken voor kinderen

 • Top 10 | Feestelijk koken

  11 december 2019

  Wist je dat je bij de OBA ook kookboeken kunt lenen? Met deze mooie boeken als leidraad hoef je je in de kerstvakantie geen moment te vervelen en zet je in een handomdraai de mooiste gerechten op tafel. Dat is nog eens indruk maken op je gasten!

  Bekijk details van Top 10 | Feestelijk koken

 • In je Uppie: themagesprekken in de OBA

  6 december 2019

  “Over sommige dingen praat je niet zo snel. Vandaag heb ik gezien hoe fijn het kan zijn om dat wél te doen. Leeftijdsgenoten snappen gewoon over welke tijd je het hebt. Het is ook bijzonder om de verhalen van anderen te horen.” – Frans (70)

  Bekijk details van In je Uppie: themagesprekken in de OBA