Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 172)

 • MEMOThuis gratis beschikbaar Bekijk details

  18 januari 2021

  Peuters en kleuters kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen op de leukste manieren kennismaken met boeken en voorlezen. Alle 27 OBA-vestigingen zijn op het moment helaas gesloten, maar gelukkig kun je online blijven lezen en luisteren.

 • Pilot thuistoegang verdiepende bronnen verlengd Bekijk details

  18 januari 2021

  Door krantenarchieven bladeren om een artikel uit je geboortejaar op te zoeken, in literaire collecties duiken om meer te weten te komen over je favoriete schrijver of je onderdompelen in wetenschappelijke tijdschriften voor dat onderzoek dat je nog moet afronden: je kunt enorm veel informatie vinden in online databanken. En die kun je tijdelijk in huis halen!

 • Lees mee tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de OBA Bekijk details

  18 januari 2021

  Doe thuis mee tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari en lees mooie verhalen voor aan alle kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. En voorlezen kan ook online dus vergeet bijvoorbeeld buurtkinderen, neefjes, nichtjes, oppaskinderen of kleinkinderen niet. Je beleeft mooie momenten samen, maar bovenal is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Kijk op oba.nl/voorleesdagen voor voorleestips en onze uitgebreide (online) collectie baby-, prenten- en kinderboeken.

 • De OBA voor jou tijdens de lockdown Bekijk details

  18 december 2020

  Het begint iets minder leeg en stil te worden in de OBA-vestigingen. Alle 27 locaties zijn nog steeds gesloten, maar je kan nu wel op afspraak naar een aantal activiteiten en boekenpakketten ophalen. Zonder de deur uit te gaan leen je nog steeds e-books, bekijk je programma’s en maak je gebruik van oefenprogramma’s. In dit artikel lees je alles over het aanbod van de OBA tijdens de lockdown.

 • Directeur dankt Amsterdammers voor steun aan de OBA Bekijk details

  18 december 2020

  Begin november werd de OBA verrast door de gemeentebegroting met een aankondiging voor een extra bezuiniging vanaf 2023. In december bleek dat deze voorgenomen bezuinigingen worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Lees de brief aan alle Amsterdammers van directeur Martin Berendse.

 • OBA Bestelservice Bekijk details

  15 december 2020

  Vanaf maandag 20 april kun je als lid boeken afhalen bij verschillende vestigingen van de OBA. Zo breiden we onze service uit voor iedereen die, naast alle e-books en luisterboeken, graag weer fysieke boeken wil lenen.

 • Bezuinigingen op buurtvestigingen (voorlopig) van tafel Bekijk details

  15 december 2020

  De voorgenomen bezuinigingen op de OBA vanaf 2023 worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Met dit voorstel van de wethouders Meliani en Everhardt heeft de coalitie in de gemeenteraad ingestemd. De wethouders schrijven in hun brief* dat het grote belang van de OBA voor de stad ‘niet ter discussie staat’ en dat ze de grote waarde van de OBA als laagdrempelige voorziening ‘zo veel mogelijk willen behouden en versterken in de toekomst’. OBA-directeur...

 • Vier je kerstvakantie in de OBA Bekijk details

  11 december 2020

  Kom deze kerstvakantie van 19 december tot en met 3 januari naar de OBA en doe mee met de leukste jeugdactiviteiten. Onder de noemer Midwinter Mokum is er een uitgebreid programma georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Denk aan jeugdtheater, een dansvoorstelling, films, diverse workshops en zelf-maak-activiteiten in OBA maakplaatsen verspreid door Amsterdam.

 • Update bezuinigingen: nog geen oplossing, wel veel steun Bekijk details

  3 december 2020

  De voorgenomen bezuinigingen door de gemeente zijn gistermiddag besproken in de commissie Kunst en Cultuur. De gehele commissie vindt de bezuinigingen geen goed idee en heeft wethouder Touria Meliani opnieuw gevraagd met een oplossing te komen. De OBA is blij met deze steun. Het is duidelijk dat door alle politieke partijen het belang van de OBA in de buurten wordt gezien.

 • Live finale Amsterdam Designathon Challenge: Hoe word je een echte Wereldburger? Bekijk details

  2 december 2020

  De OBA organiseert, samen met Designathon Works en de Waag, de Amsterdam Designathon Challenge 2020. Meer dan 300 basisscholieren uit Amsterdam zijn uitgedaagd om technologische en innovatieve oplossingen te bedenken voor de vraag: Hoe kunnen we alle verschillende burgers van Amsterdam met elkaar verbinden?

Paginanavigatie