Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 143)

 • Vernieuwing publiekspc’s Bekijk details

  24 augustus 2020

  De OBA werkt in september druk aan het vernieuwen en verbeteren van alle computers voor het publiek. De huidige computers zijn op veel locaties aan vervanging toe. Aan het eind van september staan overal snelle, betrouwbare en veilige computers. Dan kun je overal nog zorgelozer internetten, oefenen of boeken zoeken.

  Bekijk details van Vernieuwing publiekspc’s

 • Expo in beeld: Sevilay Maria over #MYOWNGENDER Bekijk details

  24 augustus 2020

  Van 17 juli tot 20 september is in OBA Oosterdok de expo #MYOWNGENDER te zien, een reizende installatie waarin vijfendertig modellen door middel van een fotografietechniek uit 1851 een podium krijgen voor hun identiteit. Een interview met Sevilay Maria, de kunstenaar die drie jaar lang alle schakeringen van gender onderzocht.

  Bekijk details van Expo in beeld: Sevilay Maria over #MYOWNGENDER

 • Feestelijke opening Afro-bieb Bekijk details

  20 augustus 2020

  Op 11 september wordt in het Huis van alle Talen in OBA Oosterdok om 18.00 uur de Afro-bieb geopend. Na de officiële opening vindt het Afro-bieb festival plaats, met aansluitend om 20.45 uur de viering van het Ethiopisch Nieuwjaar.

  Bekijk details van Feestelijke opening Afro-bieb

 • Midzomer Mokum: laten we het er maar wel over hebben! Bekijk details

  14 augustus 2020

  Het einde van Midzomer Mokum is in zicht! Van 6 juli t/m 16 augustus heeft de OBA een uitgebreid zomerprogramma georganiseerd met allerlei creatieve, leuke en leerzame activiteiten in de verschillende vestigingen van de bibliotheek. In deze laatste week nemen we je mee naar OBA Oosterdok, waar we een workshop creatief schrijven volgen met schrijver en dichter Rachel Rumai Diaz.

  Bekijk details van Midzomer Mokum: laten we het er maar wel over hebben!

 • Kosten inleveren boeken bij andere vestigingen Bekijk details

  11 augustus 2020

  Voor het inleveren van boeken bij een andere vestiging betaal je vanaf 1 september € 0,75 per item.

  Bekijk details van Kosten inleveren boeken bij andere vestigingen

 • Midzomer Mokum: Sail a future Bekijk details

  11 augustus 2020

  Midzomer Mokum is in volle gang! Van 6 juli t/m 16 augustus organiseert de OBA een uitgebreid zomerprogramma met allerlei creatieve, leuke en leerzame activiteiten in de verschillende vestigingen van de bibliotheek. Deze week nemen we je mee naar OBA Oosterdok, waar we zeilen gaan beschilderen voor een schonere oceaan.

  Bekijk details van Midzomer Mokum: Sail a future

 • Midzomer Mokum: BoekCamp Bekijk details

  8 augustus 2020

  Midzomer Mokum is in volle gang! Van 6 juli t/m 16 augustus organiseert de OBA een uitgebreid zomerprogramma met allerlei creatieve, leuke en leerzame activiteiten in de verschillende vestigingen van de bibliotheek. Deze week nemen we je mee naar OBA Oosterdok voor de finale van een driedaags BoekCamp.

  Bekijk details van Midzomer Mokum: BoekCamp

 • Hulp bij donorregistratie Bekijk details

  7 augustus 2020

  Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen die ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente wordt in het donorregister geregistreerd met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Het is belangrijk om een keuze in te vullen. Als je niets doet komt er achter jouw naam ‘geen bezwaar’ te staan en sta je als donor geregistreerd. Wil je hier meer van weten? Op www.hoewerktorgaandonatie.nl wordt alles nog eens rustig uitgelegd. Als je hulp nodig hebt bij deze registratie, kun je terecht bij de...

  Bekijk details van Hulp bij donorregistratie

 • Midzomer Mokum in Maakplaats 021: zelf slippers maken Bekijk details

  5 augustus 2020

  Midzomer Mokum is in volle gang! Van 6 juli t/m 16 augustus organiseert de OBA een uitgebreid zomerprogramma met allerlei creatieve, leuke en leerzame activiteiten in de verschillende vestigingen van de bibliotheek. Deze week nemen we je mee naar OBA Waterlandplein in Amsterdam Noord, waar we zelf slippers gaan maken.

  Bekijk details van Midzomer Mokum in Maakplaats 021: zelf slippers maken

 • Midzomer Mokum: Amsterdamse Kunststreken Bekijk details

  5 augustus 2020

  Midzomer Mokum is in volle gang! Van 6 juli t/m 16 augustus organiseert de OBA een uitgebreid zomerprogramma met allerlei creatieve, leuke en leerzame activiteiten in de verschillende vestigingen van de bibliotheek. Deze week nemen we je mee naar OBA Oosterdok, waar we onze eigen Amsterdamse kunststreken gaan ontdekken met docenten Ceciel en Reinoud. Wat komt er uit jouw bol?

  Bekijk details van Midzomer Mokum: Amsterdamse Kunststreken