Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 110)

 • Maakplaats 021 op volle toeren

  9 april 2020

  Het is de laatste tijd iets stiller geweest rondom Maakplaats 021. Maar schijn bedriegt! Achter de schermen hebben de partners overuren gedraaid en zijn de maakplaats-coaches en educators druk bezig geweest om de jonge makers van Amsterdam te voorzien van de proefjes, opdrachten en online tools voor thuis. Het maken gaat door! In deze update laten we zien wat er in de afgelopen weken is gebeurd.

  Bekijk details van Maakplaats 021 op volle toeren

 • Wijzer.amsterdam helpt digitaal, gratis en op afstand

  7 april 2020

  Deze deze digitale wegwijzer is bedoeld voor alle Amsterdammers die online vanuit huis contact, hulp en informatie zoeken. Het platform wijzer.amsterdam biedt betrouwbare ondersteuning bij digitale vragen.

  Bekijk details van Wijzer.amsterdam helpt digitaal, gratis en op afstand

 • De ThuisBieb: een app vol e-books voor iedereen

  6 april 2020

  Vanaf nu kan iedereen e-books lenen en lezen via de ThuisBieb. Ook als je geen OBA-lid bent! Er staan maar liefst 100 e-books voor jong en oud voor je klaar in deze nieuwe landelijke app. Extra fijn: je leent net zoveel e-books tegelijk als je zelf wilt!

  Bekijk details van De ThuisBieb: een app vol e-books voor iedereen

 • De vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten

  27 maart 2020

  Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Online blijven we wel 24/7 open!

  Bekijk details van De vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten

 • 10 tips voor een beetje Maakplaats 021 in huis

  19 maart 2020

  Alle vestigingen van Maakplaats 021 én alle scholen zijn tijdelijk gesloten… maar wat moeten we dan met al die creativiteit en al dat maaktalent? Niet getreurd! Ook thuis valt er een hoop te ontdekken. Wil jij de keukentafel omtoveren tot een pop-up laboratorium, de leukste proefjes uitvoeren in de woonkamer of meer leren over de coolste digi-dingen? Wij hebben tien tips verzameld om je maakskills geen stof te laten vangen. Hiermee kom je de komende periode gegarandeerd door.

  Bekijk details van 10 tips voor een beetje Maakplaats 021 in huis

 • Meld je aan voor de Amsterdam Designathon Challenge 2020!

  11 maart 2020

  Alle jonge makers verzamelen! Kinderen van basisscholen uit heel Amsterdam gaan tijdens de Amsterdam Designathon Challenge ontwerpend aan de slag. Tijdens de challenge-workshop verzinnen, bouwen en presenteren de leerlingen een zelfbedachte oplossing rond het thema wereldburgerschap. Ze doen dit in een maakplaats, waar ze gebruik kunnen maken van mini-motoren, sensoren en andere technologieën. Ontwerpend leren en maakonderwijs worden zo gecombineerd. Goed nieuws: er is nog plek voor 6 klassen!

  Bekijk details van Meld je aan voor de Amsterdam Designathon Challenge 2020!

 • De OBA tipt

  4 maart 2020

  Zaterdag is de officiële aftrap van de Boekenweek! De dag erna, zondag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Daarom staan deze week vrouwen centraal in de OBA, met als één van de hoogtepunten een ode aan rebelse Franse schrijfsters. Geheel in lijn met het thema van de Boekenweek: rebellen en dwarsdenkers. Heb je de rechten van vrouwen hoog in het vaandel staan, maar weet je nog niet precies hoe je je stem moet vormgeven? Of ben je gewoon benieuwd welke activiteiten er nog meer zijn georganiseerd...

  Bekijk details van De OBA tipt

 • Maak je eigen game tijdens de workshops van Cartesius 2-studenten

  3 maart 2020

  Bij het ontwerpen van games denk je misschien aan ingewikkelde programmeertaal, dansende nullen en enen en stoffige, langdradige boeken. Gelukkig is de werkelijkheid anders! Droom jij er altijd al van om je eigen game te bouwen? Dan is de workshop van Maakplaats 021 en tweede- en derdeklassers van het Cartesius 2 in CC Amstel echt iets voor jou.

  Bekijk details van Maak je eigen game tijdens de workshops van Cartesius 2-studenten

 • Amsterdam investeert in cultuurparticipatie senioren

  3 maart 2020

  Voor het tweede jaar op rij heeft de gemeente Amsterdam € 20.000 subsidie aan de OBA toegekend voor cultuurparticipatie door senioren. Onder de noemer CultuurPlus kan de OBA dankzij deze subsidie culturele projecten financieren waarin de senioren actief meedoen.

  Bekijk details van Amsterdam investeert in cultuurparticipatie senioren

 • De OBA tipt

  28 februari 2020

  De februaridagen trekken zich langzaam terug en maart neemt het stokje over. Bij de OBA staat de hele maand in het teken van de Boekenweek, met tal van boekbelevenissen en literaire lofzangen. Maar er is nog veel meer te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schrijfworkshop of een ontwerpactiviteit voor kinderen? Lees snel verder!

  Bekijk details van De OBA tipt