Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 110)

 • De Jonge Uitvinders: 'Ik heb een idee gemaakt!'

  26 februari 2020

  Het tweede blok van De Jonge Uitvinders is in volle gang! In deze workshopserie, die in samenwerking met Cultura Nederland en Stadsdeel Nieuw-West is georganiseerd, gaan kinderen op verschillende niveaus aan de slag met techniek, digitale fabricage, stadmaken en creativiteit. Waar de kinderen in het vorige blok nog beginners waren, zijn ze nu uitgegroeid tot gevorderden. De kennis die ze in het eerste blok hebben opgedaan wordt ingezet om antwoord te geven op de vraag: ‘hoe ziet mijn droomwijk eruit?’...

  Bekijk details van De Jonge Uitvinders: 'Ik heb een idee gemaakt!'

 • U kiest toch liever zelf of u donor wordt?

  24 februari 2020

  Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Elke inwoner van ons land van 18 jaar en ouder, ingeschreven in een Nederlandse gemeente, komt dan in het Donorregister. In dit Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

  Bekijk details van U kiest toch liever zelf of u donor wordt?

 • Expositie en fotowedstrijd: wat betekent vrijheid voor jou?

  21 februari 2020

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. OBA Diemen herdenkt en viert dit bijzondere jubileum met een fotowedstrijd en expositie. De expositie wordt geopend op zaterdag 16 mei en is vanaf dat moment gratis te bezichtigen in de bibliotheek van Diemen.

  Bekijk details van Expositie en fotowedstrijd: wat betekent vrijheid voor jou?

 • De OBA tipt

  20 februari 2020

  Het voorjaar komt eraan, maar het weer blijft onstuimig. Een prachtig excuus om nog even te ontsnappen naar de wondere wereld van het geschreven woord. In deze editie van 'De OBA tipt' vind je 4 tips voor inspirerende activiteiten in en rondom Amsterdam, met onder meer lezingen en voordrachten. De grootste overeenkomst: het vieren van het boek!

  Bekijk details van De OBA tipt

 • De OBA tipt

  14 februari 2020

  Een tweede storm dient zich mogelijk aan in Amsterdam en Valentijnsdag is hier: het belooft een turbulent weekend te worden! In deze allereerste editie van 'OBA tipt' vind je 4 tips voor de leukste activiteiten in en rondom de stad, zowel voor de waaghalzen die de wind willen trotseren als de stille genieters die vanaf de bank iets willen meekrijgen.

  Bekijk details van De OBA tipt

 • Nieuw seizoen minor Maker Education van start op de HvA

  10 februari 2020

  Op dinsdag 4 februari is een nieuw seizoen van de minor Maker Education van start gegaan op de Hogeschool van Amsterdam. Tien studenten van de Pabo-opleidingen leraar natuurkunde, wiskunde en pedagogiek dompelen zich een half jaar onder in de theorie én praktijk van het maakonderwijs. Als onderdeel van de minor zullen de studenten vanaf 10 februari één keer per week stage lopen in een van de Maakplaatsen in verschillende OBA-vestigingen. De eerste dag stond in het teken van elkaar leren kennen...

  Bekijk details van Nieuw seizoen minor Maker Education van start op de HvA

 • In beeld: De Grote Maakplaatsdag

  6 februari 2020

  Afgelopen zondag 2 februari was het dan eindelijk zover: De Grote Maakplaatsdag! Vlak voor de opening om 13.00 uur staan er al een hoop kinderen met hun ouders voor de Jeugdetage van OBA Oosterdok te wachten om een van de workshops te ontdekken: ‘Lampjes solderen, Amsterdam over 100 jaar, Maak je eigen knikkerbaan, Futuristische voertuigen, ArtBot en Programmeren met Makeblock’. Meer dan 600 kinderen en hun ouders hebben De Grote Maakplaatsdag bezocht.

  Bekijk details van In beeld: De Grote Maakplaatsdag

 • Boekpresentatie 'Knokken voor je boeken' in OBA Oosterdok

  30 januari 2020

  Het jubileumboek “Knokken voor je Boeken” is uitgebracht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Vereniging Onbeperkt Lezen en daarmee wordt 125 jaar leesbelangen van blinden, slechtzienden en mensen met een andere leesbeperking gevierd.

  Bekijk details van Boekpresentatie 'Knokken voor je boeken' in OBA Oosterdok

 • Maker Education clubavond #7

  29 januari 2020

  Op donderdag 13 februari organiseert Maakplaats 021 in samenwerking met de Waag de zevende Maker Education clubavond. De clubavond is voor studenten, leraren, docenten en bibliotheekprofessionals die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam.

  Bekijk details van Maker Education clubavond #7

 • Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein

  29 januari 2020

  Op OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein krijg je gratis loopbaanadvies en advies over werk en scholing! De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door bijvoorbeeld automatisering veranderen en verdwijnen banen. Maar er komt ook nieuw werk bij. Kom naar “De Werkvloer” van House of Skills; naar een loopbaan spreekuur of maak een afspraak met een loopbaancoach en krijg hulp bij het ontdekken welk werk het beste bij jou en je skills past. Je vindt House of Skills op de eerste etage in OBA Oosterdok en in OBA...

  Bekijk details van Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein