Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 172)

 • Gewijzigde openingstijden vanwege coronamaatregelen Bekijk details

  1 december 2020

  Momenteel hebben alle OBA-vestigingen gewijzigde openingstijden vanwege de coronamaatregelen. We moeten nu per vestiging meer personeel inzetten om aan de maatregelen te kunnen voldoen, maar tegelijkertijd zijn er minder medewerkers beschikbaar, onder andere vanwege de quarantaineverplichting.

 • Nieuwe vestiging OBA Postjesweg geopend Bekijk details

  20 november 2020

  De nieuwe vestiging OBA Postjesweg is open! Na zeven jaar is de OBA weer terug in de buurt van het August Allebéplein. Iedereen is van harte welkom om uit de nieuw samengestelde collectie te komen lenen. Er is een uitgebreide kinderhoek en er zijn fijne plekken om te studeren of te werken.

 • Haal een verrassingspakket met boeken op bij de OBA Bekijk details

  10 november 2020

  Nieuw bij de OBA: het verrassingsboekenpakket! Alle OBA-leden die het gevoel missen van een papieren boek in hun handen, kunnen naar de OBA komen voor een pakket met vijf mooie titels. Zo kun je heerlijk blijven lezen, ook nu de OBA tijdelijk gesloten is.

 • Word online (media)wijzer met de OBA Bekijk details

  9 november 2020

  De landelijke Week van de Mediawijsheid (van 6 tot en met 13 november) is van start gegaan. Het thema is digitale balans en gezondheid. Ondanks de coronamaatregelen is er nog steeds wel online van alles te leren! Zo heeft de OBA een ruime (e)collectie rondom mediawijsheid. Boeken met tips over het vinden van een gezonde balans, maar ook fictie- en non-fictie verhalen rondom (social) mediagebruik. Kijk op oba.nl/mediawijs en word wijzer.

 • Nederland Leest bij de OBA Bekijk details

  28 oktober 2020

  November is de maand van Nederland Leest. Dit jaar is het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ en staat het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer centraal. De OBA-leden ontvangen dit boek gratis.

 • Harde bezuiniging gemeente Amsterdam treft OBA Bekijk details

  23 oktober 2020

  De gemeente Amsterdam heeft in de conceptbegroting 2021 een nieuwe bezuiniging aangekondigd voor de OBA. Het gaat om een structureel bedrag van € 1,5 miljoen per jaar vanaf 2023. Dit is meer dan de helft van de totale bezuinigingen op de gemeentelijke cultuurbegroting. De uitvoering door de OBA van de wettelijke taken en de gemeentelijke opdracht komen hierdoor in het geding.

 • Weekend van de Mediawijsheid #Zelfindehand Bekijk details

  22 oktober 2020

  In het Weekend van de Mediawijsheid op 7 en 8 november ontdek jij in OBA Oosterdok hoe je media kunt gebruiken om het beste uit jezelf te halen. Tijdens allerlei workshops en een dansvoorstelling word jij dit weekend mediawijs!

 • Spreekuur Eerste Hulp Bij Online wint Omarmprijs Bekijk details

  22 oktober 2020

  Vandaag werd in Pakhuis de Zwijger de Omarmprijs 2020 uitgereikt aan de mooiste Amsterdamse initiatieven voor het verkleinen van armoede in de stad. Tot onze grote vreugde heeft het spreekuur EHBO: Eerste Hulp Bij Online de Omarmprijs in de categorie 'Iedereen digitaal', in de wacht gesleept.

 • Expositie Zwarte Beweging: #BlackLivesMatterNL te zien in de OBA Bekijk details

  21 oktober 2020

  The Black Archives, een historisch archief en cultureel centrum, heeft een collectie gecureerd in het Huis van alle Talen met boeken die veelal nog niet in de OBA en in andere bibliotheken te vinden was. De tentoonstelling Zwarte Beweging: #BlackLivesMatterNL visualiseert op inspirerende wijze de thema’s binnen The Black Archives Collectie. De expositie is vanaf nu te zien in OBA Oosterdok en loopt tot en met 13 december 2020. Op 29 oktober is er tevens een speciaal programma over Zwarte Beweging:...

 • Update coronamaatregelen Bekijk details

  15 oktober 2020

  Vanaf maandag 19 oktober zijn er aanvullende coronamaatregelen van kracht om je bezoek aan de OBA zo veilig mogelijk te houden. De extra maatregelen gelden voor een periode van minstens vier weken, dus tot en met 15 november 2020.

Paginanavigatie