Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 177)

 • Directeur dankt Amsterdammers voor steun aan de OBA Bekijk details

  18 december 2020

  Begin november werd de OBA verrast door de gemeentebegroting met een aankondiging voor een extra bezuiniging vanaf 2023. In december bleek dat deze voorgenomen bezuinigingen worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Lees de brief aan alle Amsterdammers van directeur Martin Berendse.

 • OBA Bestelservice Bekijk details

  15 december 2020

  Vanaf maandag 20 april kun je als lid boeken afhalen bij verschillende vestigingen van de OBA. Zo breiden we onze service uit voor iedereen die, naast alle e-books en luisterboeken, graag weer fysieke boeken wil lenen.

 • Bezuinigingen op buurtvestigingen (voorlopig) van tafel Bekijk details

  15 december 2020

  De voorgenomen bezuinigingen op de OBA vanaf 2023 worden ‘getemporiseerd’ om meer tijd te nemen voor een integraal plan voor de toekomst van de OBA. Met dit voorstel van de wethouders Meliani en Everhardt heeft de coalitie in de gemeenteraad ingestemd. De wethouders schrijven in hun brief* dat het grote belang van de OBA voor de stad ‘niet ter discussie staat’ en dat ze de grote waarde van de OBA als laagdrempelige voorziening ‘zo veel mogelijk willen behouden en versterken in de toekomst’. OBA-directeur...

 • Vier je kerstvakantie in de OBA Bekijk details

  11 december 2020

  Kom deze kerstvakantie van 19 december tot en met 3 januari naar de OBA en doe mee met de leukste jeugdactiviteiten. Onder de noemer Midwinter Mokum is er een uitgebreid programma georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Denk aan jeugdtheater, een dansvoorstelling, films, diverse workshops en zelf-maak-activiteiten in OBA maakplaatsen verspreid door Amsterdam.

 • Update bezuinigingen: nog geen oplossing, wel veel steun Bekijk details

  3 december 2020

  De voorgenomen bezuinigingen door de gemeente zijn gistermiddag besproken in de commissie Kunst en Cultuur. De gehele commissie vindt de bezuinigingen geen goed idee en heeft wethouder Touria Meliani opnieuw gevraagd met een oplossing te komen. De OBA is blij met deze steun. Het is duidelijk dat door alle politieke partijen het belang van de OBA in de buurten wordt gezien.

 • Live finale Amsterdam Designathon Challenge: Hoe word je een echte Wereldburger? Bekijk details

  2 december 2020

  De OBA organiseert, samen met Designathon Works en de Waag, de Amsterdam Designathon Challenge 2020. Meer dan 300 basisscholieren uit Amsterdam zijn uitgedaagd om technologische en innovatieve oplossingen te bedenken voor de vraag: Hoe kunnen we alle verschillende burgers van Amsterdam met elkaar verbinden?

 • Gewijzigde openingstijden vanwege coronamaatregelen Bekijk details

  1 december 2020

  Momenteel hebben alle OBA-vestigingen gewijzigde openingstijden vanwege de coronamaatregelen. We moeten nu per vestiging meer personeel inzetten om aan de maatregelen te kunnen voldoen, maar tegelijkertijd zijn er minder medewerkers beschikbaar, onder andere vanwege de quarantaineverplichting.

 • Nieuwe vestiging OBA Postjesweg geopend Bekijk details

  20 november 2020

  De nieuwe vestiging OBA Postjesweg is open! Na zeven jaar is de OBA weer terug in de buurt van het August Allebéplein. Iedereen is van harte welkom om uit de nieuw samengestelde collectie te komen lenen. Er is een uitgebreide kinderhoek en er zijn fijne plekken om te studeren of te werken.

 • Haal een verrassingspakket met boeken op bij de OBA Bekijk details

  10 november 2020

  Nieuw bij de OBA: het verrassingsboekenpakket! Alle OBA-leden die het gevoel missen van een papieren boek in hun handen, kunnen naar de OBA komen voor een pakket met vijf mooie titels. Zo kun je heerlijk blijven lezen, ook nu de OBA tijdelijk gesloten is.

 • Word online (media)wijzer met de OBA Bekijk details

  9 november 2020

  De landelijke Week van de Mediawijsheid (van 6 tot en met 13 november) is van start gegaan. Het thema is digitale balans en gezondheid. Ondanks de coronamaatregelen is er nog steeds wel online van alles te leren! Zo heeft de OBA een ruime (e)collectie rondom mediawijsheid. Boeken met tips over het vinden van een gezonde balans, maar ook fictie- en non-fictie verhalen rondom (social) mediagebruik. Kijk op oba.nl/mediawijs en word wijzer.

Paginanavigatie