Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 133)

 • Schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil: Hoe ziet het leven in Amsterdam eruit na corona? Bekijk details

  22 juni 2020

  Ben jij tussen de 13 en 25 jaar oud en hou je van schrijven? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil van de OBA! Vertel in 200 tot maximaal 1000 woorden hoe het leven er in Amsterdam volgens jou uitziet na Corona. Het verhaal mag volledig fictief zijn of op waarheid berust. Het kan gaan over sociale interacties of juist over de aanblik van de stad. Je bent vrij om jouw verhaal in de vorm te schrijven die bij je past. Denk hierbij aan proza, poëzie, column, filmscript, scenario,...

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil: Hoe ziet het leven in Amsterdam eruit na corona?

 • Studeren in de OBA kan weer! Bekijk details

  10 juni 2020

  Vanaf dinsdag 16 juni kun je weer studeren in OBA Oosterdok. Het werkt misschien wel anders dan je gewend was. Want hoewel we openbare studieplekken op dit moment nog niet aanbieden, kun je toch bij ons leren volgens de OBA StudyShare methode. Uiteraard op 1,5 meter afstand en vooraf reserveren is noodzakelijk.

  Bekijk details van Studeren in de OBA kan weer!

 • OBA Mercatorplein gaat weer open na verbouwing Bekijk details

  5 juni 2020

  OBA Mercatorplein opent in juli weer haar deuren voor publiek! De vestiging is in de afgelopen maanden volledig verbouwd. Op zaterdag 4 juli (10.00-16.00 uur) ben je als lid en buurtbewoner van harte welkom om deze vernieuwde OBA-locatie te bezoeken. We bieden die dag een doorlopend programma aan voor jong en oud. Uiteraard houden we daarbij rekening met de veiligheidsvoorschriften van het RIVM.

  Bekijk details van OBA Mercatorplein gaat weer open na verbouwing

 • Hoera, de eerste Maakplaatsen gaan weer open! Bekijk details

  4 juni 2020

  Het heeft even geduurd, maar het goede nieuws mag eindelijk met jullie gedeeld worden: vanaf 15 juni gaan de eerste Maakplaatsen weer voorzichtig open!

  Bekijk details van Hoera, de eerste Maakplaatsen gaan weer open!

 • Nieuw: OBA Huiswerkclub (8+) Bekijk details

  20 mei 2020

  Op advies van de Amsterdamse kinderraad begint de OBA vanaf 25 mei op 4 locaties verspreid over de stad de OBA Huiswerkclub. De club heeft als doel om kinderen die dat nodig hebben in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar in deze OBA-vestigingen rustige werkplekken te bieden voor het maken van huiswerk. De groepen van 8 tot 10 kinderen worden begeleid door twee OBA-medewerkers en alle werkplekken zijn voorzien van laptop of tablet.

  Bekijk details van Nieuw: OBA Huiswerkclub (8+)

 • Nog meer vestigingen in de stad geopend Bekijk details

  19 mei 2020

  Goed nieuws, vanaf dinsdag 19 mei openen we de deuren van nog meer vestigingen. Als je lid bent van de OBA, ben je hier van harte welkom voor het terugbrengen en lenen van boeken en andere materialen. Kijk op OBA.nl/open voor een overzicht van de beschikbare vestigingen en openingstijden.

  Bekijk details van Nog meer vestigingen in de stad geopend

 • Maakplaats 021 komt naar jullie toe! Bekijk details

  13 mei 2020

  De bibliotheken mogen weer voorzichtig open, maar de Maakplaatsen blijven helaas nog even dicht. Daarnaast kunnen sommige makers helaas niet aan het online programma van Maakplaats 021 meedoen. Dus brengen we Maakplaats 021 naar ze toe! Onze coaches hebben de afgelopen week hard gewerkt om 160 mini-maakpakketjes samen te stellen voor de jonge uitvinders en ontwerpers die voor de sluiting in onze Maakplaatsen aan de slag zijn gegaan. Hoe dat eruitziet? Lees snel verder!

  Bekijk details van Maakplaats 021 komt naar jullie toe!

 • De eerste vestigingen gaan weer open! Bekijk details

  7 mei 2020

  De OBA mag weer open! We hopen dat je met dit nieuws net zo blij bent als wij. Vanaf woensdag 13 mei ben je weer van harte welkom bij de eerste 5 vestigingen die we openen.

  Bekijk details van De eerste vestigingen gaan weer open!

 • 'In je Uppie aan de lijn' brengt ouderen bij elkaar zonder dat ze de deur uit hoeven Bekijk details

  6 mei 2020

  Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Door de coronacrisis zitten nog meer ouderen thuis en kunnen (klein)kinderen en vrienden niet meer op bezoek komen. Ouderenplatform UP! gaat deze eenzaamheid te lijf door ouderen met elkaar te verbinden. Normaal gesproken doen ze dat door face to face groepsgesprekken in de OBA-vestigingen over schurende thema’s die er toe doen als je ouder wordt, maar door de huidige omstandigheden kan dat nu niet. Daarom introduceert UP! In je Uppie aan de lijn,...

  Bekijk details van 'In je Uppie aan de lijn' brengt ouderen bij elkaar zonder dat ze de deur uit hoeven

 • De OBA introduceert: OBA Studio Bekijk details

  24 april 2020

  De OBA Studio is een nieuwe, gratis online mogelijkheid om vanuit huis te genieten van programma's van de OBA. Nu onze vestigingen tijdelijk gesloten zijn en het van belang is zoveel mogelijk binnen te blijven, nemen we onze programma’s op in het OBA Theater. Vervolgens zenden we dit aanbod uit op het YouTube-kanaal van de OBA onder de noemer OBA Studio.

  Bekijk details van De OBA introduceert: OBA Studio