Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 172)

 • Uitgelicht: bijzonder glas-in-loodraam uit het OBA-depot Bekijk details

  10 augustus 2021

  Na een grondige restauratie zal dit pronkstuk van de OBA een prominente plek op de vijfde verdieping in de vestiging op de Oosterdokskade krijgen.

 • Heropening OBA-locaties West en Zuid Bekijk details

  22 juli 2021

  In augustus gaan OBA Spaarndammerbuurt (3 augustus) en OBA Olympisch Kwartier (18 augustus) weer open voor publiek. Beide locaties zijn in de afgelopen maanden verbouwd en aangepast. In september volgt een officiƫle opening.

 • Queer emancipatie, fotoboeken en literatuur: een kijkje in de snoepwinkel van IHLIA LGBTI Heritage Bekijk details

  13 juli 2021

  Pride staat dit jaar geheel in het teken van zichtbaarheid. Daarom kun je tijdens de allereerste editie van het Queer Theater Festival in de OBA terecht voor spetterende voorstellingen over diversiteit, genderidentiteit en laten zien wie je bent. Waarom is het belangrijk om de geschiedenis van lhbti (lesbische, homo- en biseksuele, transgender en intersekse) personen te bewaren, en hoe is het nu eigenlijk echt gesteld met de emancipatie in Nederland? We vroegen het aan Wilfred van Buuren, hoofd collectie...

 • Queer Theater Festival nieuw in de OBA Bekijk details

  13 juli 2021

  Tijdens de Pride vindt voor de eerste keer in Amsterdam het Queer Theater Festival plaats. Met diverse theaterproducties worden vanuit verschillende perspectieven verhalen van de queer community verteld. Het festival wordt gehouden van 28 juli t/m 8 augustus 2021 in het OBA Theater. Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Theater van de Heelheid, Het Zuidelijk Toneel en Studio 52nd.

 • Midzomer Mokum wegens succes opnieuw in de OBA Bekijk details

  12 juli 2021

  De OBA organiseert tijdens de zomervakantie voor de tweede keer Midzomer Mokum. Van 10 juli tot en met 22 augustus is er voor alle kinderen en jongeren van 4 t/m 16 jaar een uitgebreid zomerprogramma met allerlei workshops, activiteiten en voorstellingen. Midzomer Mokum in de OBA vindt plaats in 19 vestigingen verspreid door de stad. Het merendeel van de activiteiten is gratis.

 • Interview | Mitchell Esajas: wat je moet weten over Keti Koti Bekijk details

  29 juni 2021

  Tijdens Keti Koti herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij. Wij spraken Mitchell Esajas, medeoprichter van The Black Archives en het overkoepelende New Urban Collective, over de slavernijherdenking en wat we van onze geschiedenis moeten leren.

 • Vernieuwde OBA Spaarndammerbuurt in juli open Bekijk details

  23 juni 2021

  Sinds donderdag 20 mei zijn bijna alle OBA-vestigingen open voor publiek. OBA Spaarndammerbuurt is echter op dit moment nog gesloten. We zijn deze vestiging namelijk aan het verbouwen. Half juli kunnen we de eerste bezoekers ontvangen in een gedeeltelijk vernieuwde ruimte.

 • Reis met ons mee met vakantielezen Bekijk details

  23 juni 2021

  Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

 • 6 zomerweken genieten van je boeken Bekijk details

  23 juni 2021

  Vanwege de zomervakantie leen je tot en met zondag 22 augustus alle materialen automatisch zes weken. Deze zomeractie geldt voor boeken, dvd's, cd's, games en bladmuziek.

 • Nieuwe OBA Osdorp onderdeel van Het Verhalenhuis Nieuw-West Bekijk details

  17 juni 2021

  Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Amsterdam investeert in een nieuw kunst- en cultuurcentrum in Nieuw-West: Het Verhalenhuis. De OBA zet op deze toekomstige locatie van OBA Osdorp de samenwerking met partner El Hizjra voort, maar verbindt zich ook met filmhuis Oxville Cinema en radiozender FunX. Het Verhalenhuis wordt voor alle Amsterdammers toegankelijk. De plek staat in het teken van samenwerking met de buurt, talentontwikkeling en de verhalen uit de omgeving.

Paginanavigatie