Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 122)

 • Iedere maand een stapel favoriete boeken, cd’s of films thuis? Bekijk details

  21 juli 2020

  Iedere maand een stapel favoriete boeken, cd’s of films thuis? Zou u het fijn vinden om iedere maand een vrijwilliger bij u thuis op bezoek te krijgen, die een fijne stapel boeken, films, cd’s of luisterboeken uit de OBA voor u meebrengt?

  Bekijk details van Iedere maand een stapel favoriete boeken, cd’s of films thuis?

 • Seniorenactiviteiten in de OBA Bekijk details

  21 juli 2020

  Goed nieuws! Deze maand beginnen we weer met koffiemomenten voor senioren, waarbij we even samen komen om bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje.

  Bekijk details van Seniorenactiviteiten in de OBA

 • Midzomer Mokum in Maakplaats 021: “Ik hoop dat die van ons het snelste gaat!“ Bekijk details

  17 juli 2020

  Midzomer Mokum is in volle gang! Van 6 juli t/m 24 augustus zijn kinderen welkom in Maakplaats 021 om de zomervakantie te vieren met een serie workshops rondom creativiteit en digitale fabricage. Deze week verandert Maakplaats 021 Slotermeer in een heuse scheepswerf: we gaan een eigen boot maken. En niet zomaar een boot: een stevig, drijvend voertuig dat je in volle vaart over het water kunt laten bewegen. Wel iets anders dan een vouwbootje van papier dus!

  Bekijk details van Midzomer Mokum in Maakplaats 021: “Ik hoop dat die van ons het snelste gaat!“

 • OBA kondigt bezuinigingen aan Bekijk details

  9 juli 2020

  De OBA beleeft momenteel zware tijden. Vorig jaar moesten er al ingrijpende maatregelen worden genomen binnen de begroting en op dit moment heeft de uitbraak van het Covid 19-virus grote gevolgen voor de financiële situatie.

  Bekijk details van OBA kondigt bezuinigingen aan

 • Midzomer Mokum in de OBA Bekijk details

  6 juli 2020

  Tijdens de zomervakantie organiseert de OBA van 4 juli tot en met 16 augustus ruim 300 jeugdactiviteiten onder de noemer Midzomer Mokum in de OBA. Dit zomerprogramma is onderdeel van Midzomer Mokum van de gemeente Amsterdam. Verspreid over 12 vestigingen kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 23 jaar deelnemen aan diverse gratis activiteiten. Naast leren en doen, biedt de OBA vooral een fijne plek om vakantie te vieren.

  Bekijk details van Midzomer Mokum in de OBA

 • Extra lang lenen in de zomer Bekijk details

  3 juli 2020

  In de zomermaanden kan je bij de OBA meer boeken lenen, en ze ook langer houden. Handig!

  Bekijk details van Extra lang lenen in de zomer

 • OBA Oosterdok weer elke dag geopend Bekijk details

  1 juli 2020

  Goed nieuws! OBA Oosterdok is weer 7 dagen per week open van 8.00 - 22.00 uur. Je kan werken en studeren, eten en drinken in Restaurant Babel, maar ook kranten en tijdschriften lezen, afspreken, tentoonstellingen en activiteiten bezoeken, printen en kopiëren en natuurlijk materialen uit onze collectie lenen.

  Bekijk details van OBA Oosterdok weer elke dag geopend

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen Bekijk details

  1 juli 2020

  De VakantieBieb is weer open! In de vernieuwde app geniet je deze zomer niet alleen van e-books, maar ook van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de OBA. De app is beschikbaar tot en met 31 augustus.

  Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

 • Bestel nu de OBA Junior Vakantietas voor 6-12 of 12-15 jaar! Bekijk details

  24 juni 2020

  De vakantietas is er weer! Voorkom een zomerdip en stil je leeshonger. Duik in verhalen en reis deze zomer lekker in je hoofd. Met dit jaar, in samenwerking met de OBA-Maakplaatsen, extra 'Do-It-Yourself Lees-Maak-Beleef-opdrachten' voor thuis.

  Bekijk details van Bestel nu de OBA Junior Vakantietas voor 6-12 of 12-15 jaar!

 • Schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil: Hoe ziet het leven in Amsterdam eruit na corona? Bekijk details

  22 juni 2020

  Ben jij tussen de 13 en 25 jaar oud en hou je van schrijven? Doe dan mee met de schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil van de OBA! Vertel in 200 tot maximaal 1000 woorden hoe het leven er in Amsterdam volgens jou uitziet na Corona. Het verhaal mag volledig fictief zijn of op waarheid berust. Het kan gaan over sociale interacties of juist over de aanblik van de stad. Je bent vrij om jouw verhaal in de vorm te schrijven die bij je past. Denk hierbij aan proza, poëzie, column, filmscript, scenario,...

  Bekijk details van Schrijfwedstrijd Nieuw Amsterdams Peil: Hoe ziet het leven in Amsterdam eruit na corona?