Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 177)

 • Hoera! Maakplaats 021 bestaat 4 jaar Bekijk details

  7 mei 2021

  Maakplaats 021 bestaat vier jaar! Om dat te vieren hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw Maakazine. Er is namelijk een hele hoop te vertellen. Wat hebben we geleerd in vier jaar Maakplaats 021, hoe kijken we naar de toekomst en welke invloed heeft maakonderwijs op jonge Amsterdammers?

 • Nieuw in de OBA: de Bibliotheektelescoop Bekijk details

  26 april 2021

  Vanaf 1 mei starten het Anton Pannekoek Instituut (API) en de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) met de uitleen van de eerste Nederlandse Bibliotheektelescoop. De telescoop, een draagbare zogenaamde “dobson-telescoop” met een 11 cm spiegel, kan gratis worden geleend bij vestiging Oosterdok door leden van 18 jaar en ouder.

 • Maak iets nieuws van je oude kleding in Maakplaats 021 Bekijk details

  25 april 2021

  Per jaar belanden miljoenen kilo’s textiel bij het restafval, om vervolgens te worden verbrand! Om kinderen bewust te maken van deze verspilling, start na de meivakantie in Maakplaats 021 een serie workshops. Kinderen leren hier hoe je oude kleren, stoffen en lappen met hulp van de laser- en vinylsnijder om kunt toveren tot coole nieuwe mode. Zo helpen Amsterdamse kinderen mee om alle waarde uit textiel te halen en dragen ze bij aan een duurzamere samenleving.

 • Amsterdammers lezen door Bekijk details

  16 april 2021

  De deuren van de 27 OBA-vestigingen zijn sinds december gesloten, maar dit weerhoudt OBA-leden gelukkig niet om door te lezen. E-books zijn heel populair en bij de OBA Bestelservice is de 20.000e bestelling afgehaald.

 • OBA en European Cultural Foundation slaan handen ineen Bekijk details

  8 april 2021

  De OBA en de European Cultural Foundation (ECF) gaan samenwerken. Beide partijen delen de visie dat bibliotheken dienen als veilige publieke plekken waar bezoekers de mogelijkheid hebben te leren, anderen te ontmoeten en zich uit te spreken. Dergelijke openbare ontmoetingsplaatsen zijn onmisbaar voor een gezonde samenleving en het welzijn van mensen. OBA en ECF gaan onder andere gezamenlijk programma's organiseren. Op 9 mei – Europadag – lanceren ECF en OBA met zes andere Europese bibliotheken The...

 • Boeken inleveren? Dat kan weer! Bekijk details

  6 april 2021

  Heb jij ook nog een stapel geleende boeken thuis? Van dinsdag 4 t/m zaterdag 15 mei kun je deze bij 15 vestigingen inleveren. De boeken kan je bij de ingang op een kar leggen en wij regelen het inleveren. We waarderen het erg als je wil helpen de collectie aan te vullen voor de heropening.

 • Verbouwing OBA Olympisch Kwartier van start Bekijk details

  31 maart 2021

  De verbouwing van OBA Olympische Kwartier is van start gegaan. De sleutels zijn overhandigd aan de aannemer en in de vestiging zijn de kantoren en de afgesloten ruimte al leeggehaald voor een nieuwe gebruiker. De collectie is al van 18.000 items naar 12.000 teruggebracht, de faciliteiten voor bezoekers blijven en een aantal wordt ook verbeterd. We hopen voor 1 september de deuren weer te kunnen openen.

 • OBA viert 20 jaar huwelijk voor personen van gelijk geslacht Bekijk details

  29 maart 2021

  Vrijdag 1 april is het twintig jaar geleden dat Job Cohen in Amsterdam de eerste burgerlijk huwelijken voor koppels van hetzelfde geslacht ter wereld sloot. Nederland ging hierdoor de geschiedenisboeken in als eerste land ter wereld waar dit huwelijk legaal werd. Veel landen volgden deze stap op de weg naar gelijkheid. De OBA staat op 1 april om 20.00 uur in samenwerking met Pride Amsterdam, Amsterdam Museum en Salto TV met een feestelijke livestream stil bij deze mijlpaal. De stream is te volgen...

 • OBA NEXT: een openbare innovatieve leer- en ontwikkelplek voor heel Amsterdam Bekijk details

  23 maart 2021

  Amsterdam krijgt er met OBA NEXT een nieuwe leer- en ontwikkelplek bij. Het wordt een openbare voorziening die met een breed aanbod van activiteiten kansengelijkheid stimuleert, door bij te dragen aan de talentontwikkeling en digitale vaardigheden van alle Amsterdammers. De gemeente, OBA en een breed scala aan maatschappelijke organisaties hebben de handen ineengeslagen om van deze bibliotheek nieuwe stijl een inspirerende plek te maken voor heel Amsterdam. Met deze openbare ontmoetingsplek ontwikkelt...

 • OBA-leden gezocht voor rubriek in Bibliotheekblad Bekijk details

  17 maart 2021

  Voor de rubriek ‘Wat leest de Bibliotheekbezoeker?’ is Bibliotheekblad op zoek naar OBA-leden die een korte recensie willen schrijven over een boek dat ze bij hun bieb hebben geleend. Vind jij het leuk om iets te vertellen over je lievelingsboek, ben je niet bang om met een foto in het blad te staan en wil je kans maken op een boekenbon ter waarde van €25? Doe dan mee!

Paginanavigatie