Alle 27 vestigingen van de OBA zijn tijdelijk gesloten. De sluiting is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. Op oba.nl/online vind je ons online aanbod.

Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 110)

 • Hoera, de eerste Maakplaatsen gaan weer open!

  4 juni 2020

  Het heeft even geduurd, maar het goede nieuws mag eindelijk met jullie gedeeld worden: vanaf 15 juni gaan de eerste Maakplaatsen weer voorzichtig open!

  Bekijk details van Hoera, de eerste Maakplaatsen gaan weer open!

 • Nieuw: OBA Huiswerkclub (8+)

  20 mei 2020

  Op advies van de Amsterdamse kinderraad begint de OBA vanaf 25 mei op 4 locaties verspreid over de stad de OBA Huiswerkclub. De club heeft als doel om kinderen die dat nodig hebben in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar in deze OBA-vestigingen rustige werkplekken te bieden voor het maken van huiswerk. De groepen van 8 tot 10 kinderen worden begeleid door twee OBA-medewerkers en alle werkplekken zijn voorzien van laptop of tablet.

  Bekijk details van Nieuw: OBA Huiswerkclub (8+)

 • Nog meer vestigingen in de stad geopend

  19 mei 2020

  Goed nieuws, vanaf dinsdag 19 mei openen we de deuren van nog meer vestigingen. Als je lid bent van de OBA, ben je hier van harte welkom voor het terugbrengen en lenen van boeken en andere materialen. Kijk op OBA.nl/open voor een overzicht van de beschikbare vestigingen en openingstijden.

  Bekijk details van Nog meer vestigingen in de stad geopend

 • Maakplaats 021 komt naar jullie toe!

  13 mei 2020

  De bibliotheken mogen weer voorzichtig open, maar de Maakplaatsen blijven helaas nog even dicht. Daarnaast kunnen sommige makers helaas niet aan het online programma van Maakplaats 021 meedoen. Dus brengen we Maakplaats 021 naar ze toe! Onze coaches hebben de afgelopen week hard gewerkt om 160 mini-maakpakketjes samen te stellen voor de jonge uitvinders en ontwerpers die voor de sluiting in onze Maakplaatsen aan de slag zijn gegaan. Hoe dat eruitziet? Lees snel verder!

  Bekijk details van Maakplaats 021 komt naar jullie toe!

 • De eerste vestigingen gaan weer open!

  7 mei 2020

  De OBA mag weer open! We hopen dat je met dit nieuws net zo blij bent als wij. Vanaf woensdag 13 mei ben je weer van harte welkom bij de eerste 5 vestigingen die we openen.

  Bekijk details van De eerste vestigingen gaan weer open!

 • 'In je Uppie aan de lijn' brengt ouderen bij elkaar zonder dat ze de deur uit hoeven

  6 mei 2020

  Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Door de coronacrisis zitten nog meer ouderen thuis en kunnen (klein)kinderen en vrienden niet meer op bezoek komen. Ouderenplatform UP! gaat deze eenzaamheid te lijf door ouderen met elkaar te verbinden. Normaal gesproken doen ze dat door face to face groepsgesprekken in de OBA-vestigingen over schurende thema’s die er toe doen als je ouder wordt, maar door de huidige omstandigheden kan dat nu niet. Daarom introduceert UP! In je Uppie aan de lijn,...

  Bekijk details van 'In je Uppie aan de lijn' brengt ouderen bij elkaar zonder dat ze de deur uit hoeven

 • De OBA introduceert: OBA Studio

  24 april 2020

  De OBA Studio is een nieuwe, gratis online mogelijkheid om vanuit huis te genieten van programma's van de OBA. Nu onze vestigingen tijdelijk gesloten zijn en het van belang is zoveel mogelijk binnen te blijven, nemen we onze programma’s op in het OBA Theater. Vervolgens zenden we dit aanbod uit op het YouTube-kanaal van de OBA onder de noemer OBA Studio.

  Bekijk details van De OBA introduceert: OBA Studio

 • Maakplaats 021 for life gestart

  24 april 2020

  In de afgelopen weken is er in samenwerking met De Regenbooggroep een bijzonder nieuw project in gang gezet: Maakplaats 021 for Life. Onder leiding van coach Katrin worden de naaimachines op tafel gezet terwijl andere coaches 3D-printers uit de kast trekken. Dit alles om hulpmiddelen te maken voor inloophuizen van De Regenbooggroep, diverse locaties van Dynamo Amsterdam en zelfs een aantal zorginstellingen in de stad.

  Bekijk details van Maakplaats 021 for life gestart

 • Praat Nederlands en ontmoet mensen in het taalcafé

  22 april 2020

  Het OBA online taalcafé gaat open. Heb je een smartphone, tablet of computer met camera en microfoon? Dan kun je meedoen. Je praat met vier of vijf mensen. En een vrijwilliger die goed Nederlands spreekt.

  Bekijk details van Praat Nederlands en ontmoet mensen in het taalcafé

 • Online hulp bij de belastingaangifte

  18 april 2020

  Amsterdammers die uitstel willen aanvragen of hun belastingaangifte nog moeten doen, ontvangen digitaal hulp van de OBA en de HvA. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam staan klaar voor één-op-één-hulp en ondersteuning bij de aangifte. Zij doen dit telefonisch of via videobellen, op een eenvoudige manier, deelnemers hebben alleen een laptop of tablet nodig.

  Bekijk details van Online hulp bij de belastingaangifte