Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 1099)

 • De OBA tipt

  28 februari 2020

  De februaridagen trekken zich langzaam terug en maart neemt het stokje over. Bij de OBA staat de hele maand in het teken van de Boekenweek, met tal van boekbelevenissen en literaire lofzangen. Maar er is nog veel meer te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schrijfworkshop of een ontwerpactiviteit voor kinderen? Lees snel verder!

  Bekijk details van De OBA tipt

 • U kiest toch liever zelf of u donor wordt?

  24 februari 2020

  Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Elke inwoner van ons land van 18 jaar en ouder, ingeschreven in een Nederlandse gemeente, komt dan in het Donorregister. In dit Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

  Bekijk details van U kiest toch liever zelf of u donor wordt?

 • Expositie en fotowedstrijd: wat betekent vrijheid voor jou?

  21 februari 2020

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. OBA Diemen herdenkt en viert dit bijzondere jubileum met een fotowedstrijd en expositie. De expositie wordt geopend op zaterdag 16 mei en is vanaf dat moment gratis te bezichtigen in de bibliotheek van Diemen.

  Bekijk details van Expositie en fotowedstrijd: wat betekent vrijheid voor jou?

 • De OBA tipt

  20 februari 2020

  Het voorjaar komt eraan, maar het weer blijft onstuimig. Een prachtig excuus om nog even te ontsnappen naar de wondere wereld van het geschreven woord. In deze editie van 'De OBA tipt' vind je 4 tips voor inspirerende activiteiten in en rondom Amsterdam, met onder meer lezingen en voordrachten. De grootste overeenkomst: het vieren van het boek!

  Bekijk details van De OBA tipt

 • De OBA tipt

  14 februari 2020

  Een tweede storm dient zich mogelijk aan in Amsterdam en Valentijnsdag is hier: het belooft een turbulent weekend te worden! In deze allereerste editie van 'OBA tipt' vind je 4 tips voor de leukste activiteiten in en rondom de stad, zowel voor de waaghalzen die de wind willen trotseren als de stille genieters die vanaf de bank iets willen meekrijgen.

  Bekijk details van De OBA tipt

 • Boekpresentatie 'Knokken voor je boeken' in OBA Oosterdok

  30 januari 2020

  Het jubileumboek “Knokken voor je Boeken” is uitgebracht ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Vereniging Onbeperkt Lezen en daarmee wordt 125 jaar leesbelangen van blinden, slechtzienden en mensen met een andere leesbeperking gevierd.

  Bekijk details van Boekpresentatie 'Knokken voor je boeken' in OBA Oosterdok

 • Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein

  29 januari 2020

  Op OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein krijg je gratis loopbaanadvies en advies over werk en scholing! De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door bijvoorbeeld automatisering veranderen en verdwijnen banen. Maar er komt ook nieuw werk bij. Kom naar “De Werkvloer” van House of Skills; naar een loopbaan spreekuur of maak een afspraak met een loopbaancoach en krijg hulp bij het ontdekken welk werk het beste bij jou en je skills past. Je vindt House of Skills op de eerste etage in OBA Oosterdok en in OBA...

  Bekijk details van Gratis loopbaangesprek in OBA Oosterdok en OBA Bijlmerplein

 • Verbouwing OBA Mercatorplein start 1 maart

  28 januari 2020

  OBA Mercatorplein is vanaf 1 maart 2020 tijdelijk gesloten, omdat deze locatie wordt verbouwd. Naar verwachting duurt de hele verbouwing circa 3 maanden. In het vernieuwde OBA Mercatorplein vind je straks een Maakplaats 021 en een leescafé.

  Bekijk details van Verbouwing OBA Mercatorplein start 1 maart

 • Top 10 | Poëzie voor kinderen

  22 januari 2020

  Poëzie is echt niet alleen leuk voor volwassenen. Deze bundels voor kinderen leen je gewoon bij de OBA. Zo laat je ze op een leuke manier kennismaken met gedichten.

  Bekijk details van Top 10 | Poëzie voor kinderen

 • Flexbieb ♥ OBA

  20 januari 2020

  FlexBieb en de OBA werken sinds mei 2019 samen. Dat begint zijn vruchten af te werpen voor IJburgers.

  Bekijk details van Flexbieb ♥ OBA