Nieuws

Resultaat 161 - 170 (van 173)

 • Verslag: heropening OBA Osdorp Bekijk details

  16 december 2019

  Op donderdag 12 december vond de heropening van OBA Osdorp en de onthulling van de nieuwe Maakplaats en TechGrounds-ruimte plaats. OBA-verslaggever Max was ter plaatse.

 • Opening Maakplaats 021 Osdorp Bekijk details

  14 november 2019

  Op donderdag 12 december openen we de 8e Maakplaats 021 locatie, dit keer in OBA Osdorp! Ook op deze locatie kunnen kinderen kennismaken met digitale fabricage en stadmaken. Je bent vanaf 15.30 uur van harte welkom om deze gloednieuwe Maakplaats feestelijk met ons te openen.

 • Maker education clubavond #6 Bekijk details

  5 november 2019

  Op donderdag 12 december organiseert Maakplaats 021 in samenwerking met de Waag de zesde Maker education clubavond. De clubavond is voor studenten, leraren, docenten en bibliotheekprofessionals die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam.

 • Bloomsbury Revisited Bekijk details

  29 oktober 2019

  Deze miniserie van drie lezingen gaat terug naar het Engeland van het begin van de 20ste eeuw. Centraal staat Charleston Farmhouse, trefpunt van de Bloomsbury Group. Dit landhuis in Zuid-Engeland werd vanaf 1910 bewoond door kunstschilder Vanessa Bell (de zus van schrijfster Virginia Woolf) met haar drie kinderen en kunstenaar Duncan Grant. Samen maakten zij dit huis tot een prachtig gedecoreerde en warme ontmoetingsplek.

 • Maakplaats 021 en Cultura Nederland presenteren: De Jonge Uitvinders Bekijk details

  16 oktober 2019

  In samenwerking met Cultura Nederland presenteert Maakplaats 021: de Jonge Uitvinders. Drie workshopseries in Maakplaats 021 Slotermeer waarin kinderen op verschillende niveaus aan de slag gaan met techniek, digitale fabricage, stadmaken en creativiteit. Tientallen kinderen van o.a. de Goeman Borgesiusschool, Burgermeester de Vlugtschool, de Veerkracht en JP Troelstraschool nemen deel aan de serie.

 • In beeld: opening Maakplaats 021 Javaplein Bekijk details

  18 september 2019

  Op donderdag 12 september werd de zevende locatie van Maakplaats 021 geopend, dit keer in OBA Javaplein! De leerlingen van de Indische Buurt-school hadden de primeur; zij gingen er als eerste aan de slag. Samen bedachten ze oplossingen om Javaplein te verbeteren, maakten ze een kunstwerk met de Artbot, ontwierpen ze stickers met de vinylsnijder en experimenteerden ze met verschillende programmeertools. Bekijk hier de foto’s van de opening:

 • Het najaarsprogramma van Maakplaats 021 Bekijk details

  11 september 2019

  De scholen zijn weer begonnen, en dat betekent dat de maakplaatsen hun deuren weer openen! Vanaf maandag 16 september kunnen kinderen en jongeren er weer aan de slag met nieuwe technologie. Leren programmeren met Scratch en de micro:bit, je eigen 3D-ontwerp ontwikkelen én printen, of jouw ideeën inbrengen voor het rebranden van Plein ‘40 ‘45? In de maakplaatsen is er ruim baan voor creatief initiatief. Bekijk hieronder het programma per maakplaats, of bekijk alle maakplaats-activiteiten in de OBA...

 • Librarian Maker Camp: 12 nieuwe maakplaats-coaches klaargestoomd Bekijk details

  6 september 2019

  Op donderdag 5 september en vrijdag 6 september vond het Librarian Maker Camp plaats in de Waag. Twaalf nieuwe maakplaats-coaches werden klaargestoomd om part-time aan de slag te gaan in de maakplaatsen. Van vinylsnijden tot ontwerpen voor de 3D-printer, van spaghetti-challenges tot experimenteren met de lasersnijder – de aanstaande coaches gingen met een gevarieerd maakpalet aan de slag. Bij elke opdracht stonden de volgende vragen centraal: wat leert een kind van deze vorm van maakonderwijs? En...

 • Leerlingen van Amsterdam Designathon Challenge presenteren bibliotheek van de toekomst Bekijk details

  20 mei 2019

  Basisscholieren van montessorischool De Regenboog in Amsterdam hebben een nieuw leerconcept voor de bibliotheek van morgen ontworpen. Amirah (9 jaar), Sierra (10) en Veronique (11) hebben de ‘Room of Science’ bedacht, een ruimte waar kinderen van alles kunnen leren over de wetenschap. Het ontwerp, dat op vrijdag 17 mei de finale van de Amsterdam Designathon Challenge won in de OBA, wordt meegenomen in de plannen voor OBA NEXT, de in 2025 nieuw te openen bibliotheek op de Zuidas.

 • Hoe ziet leren er in de toekomst uit? Bekijk details

  30 januari 2019

  Op 11 en 12 februari organiseert de OBA samen met ELIG Brave New Learning, een conferentie voor professionals en geïnteresseerden die volledig in het teken staat van de toekomst van leren. Een interview met Sacha van Tongeren, initiatiefnemer en programmamanager voor Brave New Learning.

Paginanavigatie