Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 176)

 • Afro-Bieb geopend in OBA Oosterdok: ‘Het is belangrijk om herkenning te vinden’ Bekijk details

  15 september 2020

  Op vrijdagavond 11 september is het feest in OBA Oosterdok: in het Huis van Alle Talen wordt de Afro-Bieb geopend, een boekenkast geheel in het teken van de Afrikaanse talen, culturen en literatuur. De opening valt samen met het Ethiopisch Nieuwjaar, en beide worden gevierd met een avondvullend festival met workshops, muziek en een gezamenlijk diner.

 • In beeld: opening Maakplaats 021 Mercatorplein Bekijk details

  10 september 2020

  Op donderdag 3 september was het dan eindelijk zover: de officiële opening van Maakplaats 021 Mercatorplein! Het totale aantal maakplaatsen komt daarmee op negen. Afgelopen zomer hebben kinderen tijdens de activiteiten van Midzomer Mokum al kennis mogen maken met de nieuwe maakplaats, maar vanaf nu heeft deze ook een eigen programma. Reden genoeg voor een (maak)feestje dus!

 • De Week van Lezen en Schrijven is begonnen! Bekijk details

  7 september 2020

  Van 7 t/m 13 september is het de Week van Lezen en Schrijven (voorheen de Week van de Alfabetisering), de week waarin aandacht wordt gevraagd voor het probleem van laaggeletterdheid in Nederland. Laaggeletterden zijn mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met computers.

 • Maker Education clubavond #10: DIY-gezichtsmaskers Bekijk details

  7 september 2020

  Op donderdag 17 september organiseert Waag in samenwerking met Maakplaats 021 en de OBA alweer de tiende Maker Education clubavond. Met deze avonden brengen we het netwerk van Amsterdamse leraren en bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met maakonderwijs bij elkaar. Deze keer staat de clubavond, die voor de verandering wordt gehouden in OBA Oosterdok, geheel in het teken van gezichtsherkenning en hoe je die voor de gek kunt houden.

 • Vrijwilligers gezocht! Is lesgeven misschien iets voor jou? Bekijk details

  26 augustus 2020

  Kom speeddaten met vrijwilligersorganisaties in OBA Oosterdok en ontdek of dit misschien iets voor jou is.

 • Vernieuwing publiekspc’s Bekijk details

  24 augustus 2020

  De OBA werkt in september druk aan het vernieuwen en verbeteren van alle computers voor het publiek. De huidige computers zijn op veel locaties aan vervanging toe. Aan het eind van september staan overal snelle, betrouwbare en veilige computers. Dan kun je overal nog zorgelozer internetten, oefenen of boeken zoeken.

 • Expo in beeld: Sevilay Maria over #MYOWNGENDER Bekijk details

  24 augustus 2020

  Van 17 juli tot 20 september is in OBA Oosterdok de expo #MYOWNGENDER te zien, een reizende installatie waarin vijfendertig modellen door middel van een fotografietechniek uit 1851 een podium krijgen voor hun identiteit. Een interview met Sevilay Maria, de kunstenaar die drie jaar lang alle schakeringen van gender onderzocht.

 • Feestelijke opening Afro-bieb Bekijk details

  20 augustus 2020

  Op 11 september wordt in het Huis van alle Talen in OBA Oosterdok om 18.00 uur de Afro-bieb geopend. Na de officiële opening vindt het Afro-bieb festival plaats, met aansluitend om 20.45 uur de viering van het Ethiopisch Nieuwjaar.

 • Midzomer Mokum: laten we het er maar wel over hebben! Bekijk details

  14 augustus 2020

  Het einde van Midzomer Mokum is in zicht! Van 6 juli t/m 16 augustus heeft de OBA een uitgebreid zomerprogramma georganiseerd met allerlei creatieve, leuke en leerzame activiteiten in de verschillende vestigingen van de bibliotheek. In deze laatste week nemen we je mee naar OBA Oosterdok, waar we een workshop creatief schrijven volgen met schrijver en dichter Rachel Rumai Diaz.

 • Kosten inleveren boeken bij andere vestigingen Bekijk details

  11 augustus 2020

  Voor het inleveren van boeken bij een andere vestiging betaal je vanaf 1 september € 0,75 per item.

Paginanavigatie